10

190 6 0
                                    

Dag van de wedstrijd

Floor en ik moesten samen flitsen. Dat kwam zeer goed uit, want binnen twintig minuten begint de wedstrijd en ik heb daarvoor speciaal mijn tablet meegenomen zodat we de wedstrijd nog zouden kunnen volgen. 'Wie zou er nu in de plaats van Eric spelen?' Vroeg ik aan Floor. 'Geen idee. Misschien is Koen dan wel als enige spits.' Antwoorde Floor.
"Dispatch voor alfa 210." Kwam er door de radio. Floor en ik beginnen half te panikeren. "Alfa 210 begeef u naar de doorniklaan 34. Er zou daar een ruzie aan de gang zijn. Mogelijk partnergeweld. Over." "Wij geven ons ter plaatse. Over en out voor ons."
Terwijl Floor naar de opgegeven straat reed ruimde ik alles op. 'Ik meen het ik ga echt boos worden als die niet direct luisteren he.' Zuchtte Floor. Na tien minuten kwamen we aan. We stapten uit de auto en hoorden al direct twee mensen, mogelijk een koppel, tegen elkaar roepen. We belden aan en er kwam direct een vrouw opendoen. 'Goedenavond.' Ze keek ons met een vragende blik aan. 'Goedenavond, mogen wij even binnenkomen?' Vroeg Floor. Ze knikte en deed de deur meer open. We volgden haar naar de woonkamer toe. 'Geef mij nu...politie?' De man keek ons onbegrijpend aan. 'Wat is er hier aan de hand?' Vroeg ik hen streng. 'Die wilt de afstandbediening van de tv niet geven. Terwijl het mijn beurt is vandaag.' Riep de man. 'Dat is niet waar,het is mijn beurt.' Riep de vrouw daarop terug. Ze waren tegen elkaar aan het roepen en er was geen enkel moment dat wij ertussen konden komen. Na een lange tijd keek ik op de digitale klok die aan de muur hangt en zag dat het al na 21 uur was. De wedstrijd was dus al bezig en het maakte me echt boos. 'Genoeg.' Riep ik boos. Ze keken me allemaal geschrokken aan. 'Geef mij dat kaske eens.' De vrouw gaf snel de afstandbediening af. 'Hebben jullie een tablet ofzo?' Vroeg ik hen. De vrouw knikte. 'Ik heb er ene.' Verduidelijkte ze. 'Neem die eens.' De vrouw ging het snel halen en ondertussen gaf ik de afstandbediening aan de man. 'Ga naar de site van vandenborre of de mediamarkt of weet ik veel wat en koop een tweede tv ofzo, maar besteed u tijd niet aan ruziën over stomme dingens. Komaan seg.' Zei ik boos. Het koppel zette zich in de zetel en zeiden beiden geen woord. Floor en ik verlieten het huis en rijden snel terug naar onze plaats waar we stonden te flitsen. 'Amai dat had ik niet van u verwacht. Zo kwaad dat je was.' Zei Floor. 'Ja komaan seg. Over wat maken die nu ruzie ? En de wedstrijd is al een tijd bezig en dankzij hen hebben we dat moeten missen.' Zei ik boos.
Als we terug aankwamen op onze plek stelde we alles op en ik nam mijn tablet. Ik zette snel de wedstrijd op en zette mijn tablet op het dashboard zodat we beiden goed kunnen zien. 'Zie het staat al 1-0 potverdorie. Koen moet scoren zodat we gelijk komen te staan.' Vloekte Floor. Ik nam mijn gsm en zocht snel naar de opstelling want door de kwaliteit konden we het niet goed zien. 'Wat? Eric staat er toch niet op?' Schreeuwde ik uit. Floor en ik plakten onze hoofden tegen mijn tablet om te zien of hij aan het spelen was. 'Ja hier.' Zei Floor en duidde hem aan. 'Godverdomme he. Die mag niet sporten van de dokter. Hij had mij belooft het ook niet te doen.' Zei ik boos. 'Rustig Brigitte. Hij is al meer gewoon hoor.' Kalmeerde Floor mij. Telkens als er iemand Eric aanraakte kreeg ik schrik. Ik weet niet waarom maar ik was echt overbezorgd.
Het bleef heel de tijd 1-0. Op minuut 63 was er eindelijk een aanval van onze ploeg. Floor en ik zaten zenuwachtig naar het scherm te kijken en zagen hoe Koen scoorde door een pas van Eric. 'Jaaaa.' Floor en ik begin te springen, voor zover het kan in de auto, en vliegen rond elkaars nek.

Met alle geluk konden we de rest van de wedstrijd rustig volgen. Spijtig genoeg was het 2-2 geworden. Na onze shift rijden Floor en ik naar het kantoor om dan naar huis te gaan. Thuis aangekomen stuur ik naar Eric. "Je hebt gelogen tegen mij :o" Stuurde ik.
Niet veel later kreeg ik een antwoord.
"Sorry, ik wou deze wedstrijd echt meespelen. Kan ik even bellen via Skype?"
Ik antwoorde dat het lukte en installeerde me in de zetel. Nog geen minuut later word ik gebeld via Skype. Ik neem direct op en zie Eric op mijn scherm verschijnen. 'Heey.' Zei hij vrolijk. 'Hey.' Antwoorde ik.

E: "niet boos zijn hé." Hij lachte zachtjes.

B: "je hebt gelogen. En dat tolereer ik niet."

E: "Sorry, maar hee ik en Koen hebben gescoord he."

B: "jaa. Waar is Koen eigenlijk?"

E: "Die zit met een Duitse in de bar. Ik had geen goesting om daar te zitten. Ik wou met u praten."

Ons gesprek duurde nog tot kot in de nacht, zelfs dat we wisten dat we elkaar de dag erna terug zouden zien.

De buurtpolitie:~perfect carrière~Where stories live. Discover now