Nebelvír proti Zmijozelu

753 35 4
                                    

Ač se to nikomu nelíbilo, blížil se konec roku a s ním se blížil i poslední zápas ve famfrpálu o školní pohár. Hráli proti sobě Nebelvír a Zmijozel. Dvě koleje, které se mezi sebou moc nemuseli. Matt tím pádem prodloužil tréninky i o víkendu, ale jelikož byl konec roku, nebyl to zas takový problém. Sedmé ročníky už se neučili a čím dál tím víc se zde stavovali pracovníci z ministerstva a nabízeli jim různé zaměstnání. Nora ale měla jasno. Půjde pracovat do odboru, kde překládají runy do našeho jazyka. Taky ji zaujalo vymýšlení kouzel a jejich testování. James a Lily chtějí jít pracovat jako bystrozorové. Lucy dostala nabídku od svého oblíbeného famfrpálového družstva a stále se rozmýšlí o odpovědi. Annie chce jít pracovat jako lékouzelnici. Katelin chce pracovat na odbor upravování paměti mudlům. Rory chce jít na odbor kouzelných tvorů. Remus stále nevěděl a Sirius ten šel jako James na bystrozora. A Matthew ten chce nastoupit ke Gringotovým. Luke byl na tom stejně jako Remus a zatím nevěděl.

Ale vraťme se zpět k zápasu. Tenhle zápas byl jeden z nejdůležitějších a konal se poslední víkend v květnu. Všichni se hrozně těšili a polovina školy fandila Nebelvíru. Noru to nepřekvapovalo, protože vždy když hráli proti sobě, studenti fandili Nebelvíru. Jediné, co Noru překvapilo bylo, že Stephany s Lukasem a Benedictem Hubert se rozhodli fandit Zmijozelu. Dokonce se přidalo i víc studentů jak z Mrzimoru tak z Havraspáru, kdo se jim rozhodl fandit. Tréninky z toho důvodu byly vyčerpávající, delší a tvrdší. Noře to však nevadilo. Měla s sebou Annie a ta ji dokázala vždy zlepšit náladu. A hlavní bylo, že Matt měl dobrou náladu a byl s nimi velmi spokojený.
Nastal konec jejich posledního tréninku a Matthew se rozpovídal. ,,Panstvo chci vám strašně moc poděkovat za tenhle rok. Byli jste úžasní a jsem na nás hrdý. A je jedno jestli vyhrajeme nebo ne, hráli jsme čestně a to mi stačilo. Hlavně chci poděkovat Roxy, protože se musela hodně krotit a zvládla to. Chci vám opravdu mockrát poděkovat. Tohle byl ten nejlepší poslední rok s vámi. Děkuju" nakonci proslovu pomalu brečel. Pak se společně obejmuli a každý mu pak poděkoval a řekl pár hřejivých slov. ,,Ale na druhou stranu by mi vůbec nevadilo, kdybychom vyhráli" zasmál se nakonec Matt a ostatní se přidali. Společně odešli na večeři a celou cestu si povídali o svých zápasech. ,,Stejně nejlepší byla Nora, když sestřelila Jamese" smála se Roxy. ,,No nejsem si zas tak jistá. Na tebe nemám Roxy" drcla ji do břicha Nora. ,,Ten Mrzimor si to zasloužil" bránila se Roxy. ,,Jasně Roxy" pronesl ironicky Matt. ,,Vždyť shodil Branona" nedala se Roxy. ,,S tímhle musím dát Roxy za pravdu" přidala se Nora. ,,To jo" přidal se Luke. ,,Kdo byl Branon?" zeptal se Sony. ,,To byl náš chytač. Minulej rok odešel" odpověděla mu Annie. ,,Aha" pronesl Sony. To už byli ve Velké síni, tam si sedli ke své koleji a povídali si. ,,Ahoj Noro" pozdravil ji Severus. ,,Ahoj Seve" pozdravila ho Nora a dál pokračovala v klábosením se svým týmem. Povídali si ještě dlouho do noci ve společenské místnosti. Byl to ten nejlepší večer s přáteli a Nora se hodně nasmála, ale když pak večer ležela v posteli, tekly ji slzy po tvářích. Za chvíli však usnula.

Ráno ji vzbudila Annie, která s ní třásla. ,,Noro!! Vstávej, ať to stihnem!!" křičela na ni Annie. ,,Jo jo už vstávám" odpověděla ji Nora a vstala z postele. Ještě se osprchovala a potom se převlékla do svého dresu. Annie už byla hotová a jenom čekala na Noru. Pak sešly do společenské místnosti, kde jim všichni popřáli hodně štěstí.

Už byly u vchodu, když si Nora všimla Luciuse s Bellatrix a tý jejich party. Mezi jejími členy byla i Narcissa, mladší sestra Bellatrix. ,,Annie, omluv mě, ale musím si něco vyřídit" omluvila se ji Nora a vydala se směrem k nim. Byla už u nich, když si jí bratr všiml a zašklebil se: ,,Nazdárek sestřičko, tak jak se cítíš?? Doufám, že dnes už z koštěte padat nebudeš, přišel bych tak o Blackův výraz zděšení" Bellatrix si nemohla nechat ujít šanci vysmát se blondýnce, a tak si posměšně odfrkla a chtěla něco dodat. Nora ji však nenechala, přešla ke svému bratrovi, sladce  se na něj usmála a jednu mu vlepila.

Blonďatá Pobertka HP FF [DOKONČENO]Kde žijí příběhy. Začni objevovat