Κεφάλαιο 5ο

561 116 183
                                    

Μην ξεχάσετε να ψηφίσετε!

Και ναι, κυρίες και κύριοι, παιδιά, σκυλιά και Γιώργο, δε το πιστεύω πως βρίσκομαι σε αυτή την άθλια αίθουσα αναμονής στο λιμάνι της Αθήνας.

Κάθε άλλο κορίτσι όπως και όλες μου οι φίλες στις 7 το πρωί φτιάχνουν τα μαλλιά τους αλλά όχι, εγώ πρέπει να κάθομαι πάνω σε αυτή τη βρώμικη καρέκλα και να περιμένω να ανέβουμε στο καράβι. Άδικη ζωή.

Χθες ήταν "μέρα κολλητών" όπως την ονομάζουμε εγώ και η Μυρτώ. Πριν μία από τις δύο μας φύγει για οποιοδήποτε λόγο, κάνουμε τα πάντα μαζί την προηγούμενη μέρα. Είναι κάτι σαν ιερή μέρα και την απολαμβάνουμε πάντα.

Τα ξημερώματα πετάξαμε με το αεροπλάνο που αγόρασε πέρυσι ο πατέρας μου, παίρνοντας μαζί μας και την οικογένεια Αλεξίου —οι οποίοι πάλι είχαν μείνει με το στόμα ανοιχτό. Δεν καταλαβαίνω γιατί ενθουσιάζονται τόσο, δεν είναι τόσο παράξενο να έχουμε τόσα λεφτά με τις δουλειές που κάνουν οι γονείς μας.

Όλα ξεκίνησαν από τον παππού μου, διάσημο και επιτυχημένο δικηγόρο που άφησε όλη τη δουλειά του στην μοναχοκόρη του, Αθηνά Γκλέτσου. Αυτή, έχοντας τον καλύτερο δάσκαλο, είναι μία από τις πιο επιτυχημένες δικηγορίνες στην Ελλάδα.

Ο μπαμπάς μου, Αλέξανδρος Παπασταύρου, είναι λογιστής. Ακόμα και αν αυτή η δουλειά θα ακούγεται σε κάποιον αρκετά γήινη, ο μπαμπάς μου είναι λογιστής τριών τεράστιων επιχειρήσεων της Ελλάδας που έχουν έδρα στο εξωτερικό.

Αλλά έφυγα από το θέμα μου.

Ο Γιώργος και η Ζωή κάθονται μερικές θέσεις μακριά μου και μπορώ να ακούσω καθαρά για ποιο πράγμα μιλάνε. Αν καταλαβαίνω σωστά, κάνουν διαγωνισμό για το ποιος από τους δύο έχει βγάλει τα περισσότερα δόντια. Φυσιολογικά πράγματα.

Οι γονείς μου και οι γονείς του Γιάννη και της Ζωής είναι στο καφέ στην αίθουσα αναμονής και τα γέλια τους ακούγονται μέχρι εδώ. Γενικά κάνουν καλή παρέα.

Ο Γιάννης πάλι, μιλάει στο τηλέφωνό του εδώ και πολύ ώρα, αν και δεν έχω δώσει σημασία στο τι λέει. Προσπαθώ τόση ώρα να κοιμηθώ πάνω σε αυτή την άβολη καρέκλα όμως δεν με βοηθάει. Καθώς βαριέμαι απίστευτα πολύ, προσπαθώ να ακούσω και να κουτσομπολεύσω τα λόγια του. Πετάει μερικές λέξεις όπως «μωρό μου» και «καρδιά μου» και είμαι έτοιμη να ξεράσω χρωματιστές καρδούλες.

App Double Trouble | On HoldWhere stories live. Discover now