Bölüm 31: Bu aşkın adresi bir çıkmaz sokak!

59K 3.2K 734
                                    

Medya & Bölüm Şarkısı: Yirmi7 - Sokak Lambası (Bölümü okuyarak dinleminizi öneririm)

Bölümü internet eşliğinde okuyun aralarda medyalar var.  

Çalan saatle gözlerimi araladım. Saati susturup yeniden kapadım gözlerimi. Uyku denilen illet o kadar tatlıydı ki bırakamıyordum namussuzu! Sahi ben bu saate çalar saati neden kurmuştum ki? Bugün okul gezi de olduğu için okula da gitmeyecektim. Birden bulanan midemle neden kurduğumu hatırladım. Bebeğim sağ olsun onunla ilgili hiçbir şeyi unutturmuyordu. Öğleden önce doktor kontrolüm vardı. Öğleden sonrada duruşmaya gidecektim zaten. Gözlerimi açıp yatakta oturur vaziyet aldım. Saf saf karşımdaki duvara baktım. Yüreğime bir öküz oturmuş gibiydi. Çok durgundum bugün. Kendime gelince yataktan kalkıp duşa girdim. Duştan çıktıktan sonra hazırlanmaya başladım. Hazırlandıktan sonra midem bulantım fazlalaşınca yatağa oturup azalmasını bekledim. Kendimi iyi hissedince evden çıktım. Asansör'ün düğmesini basıp gelmesini bekledim. Asansör gelince kapısı açıldı. Tam adım atacakken Selma Teyzeyi gördüm. Ağzım hafifçe aralandı. Tüylerim diken diken oldu. Açıkçası onu görmeyi beklemiyordum. Saygı da kusur etmeyip "Günaydın" dedim.

"Sana da günaydın. Bekleme gel" deyince "Yok merdivenlerden ineyim" dedim. Titreyen ellerimi görmesin diye yumruk yaptım.

"Gel hadi"

"Yok ben-..." derken sözümü kesip "Gel!" dedi.

"Peki" deyip asansöre bindim. O asansörün düğmesini çalıştırdı. Asansör hızla aşağıya inerken zor nefes alıyordum. Açıkçası Selma Teyze bir şey diyecek ya da yapacak diye ödüm kopuyordu. Çok çekiniyordum ondan. Bana hala kötü gözle bakıyor olabilirdi. Kahretsin kadın beni istemiyordu ama ben karnında torununu taşıyordum. Selma Teyze beni istemediği gibi bebeği de istemeyebilirdi. Boşandıktan sonra evimi de değiştirmeliydim.

Asansör durunca "İyi günler" deyip indim ve apartmanın kapısına yöneldim. Kapı da beni bekleyen taksiye binip gideceğim adresi söyledim. Taksi hastaneye doğru giderken bende camdan dışarıya bakıyordum. Taksici birden "Radyoyu açsam sorun olur mu?" diye sorunca "Yo hayır" dedim. Taksici radyoyu açınca arabada şarkı dinlemeye başladım.

"Sevdim bir kadını

Yollarım şaştı

Geceler boyunca

Aradım sabahları"

Sevdim bir adamı yollarım şaştı!

"Bir yandım bir söndüm

Kayboldukça

Son kalan umudum

Sokak lambasında

Bu aşkın adresi bir çıkmaz sokak

Bir çöp arabası peşinde çocuklar

Yorgun anılardan aşıklar çıkmazı

İçinde ben yandım

Bir sokak lambası"

Şarkı bitip başka şarkı çalınca dinlemeyi bıraktım. Bu şarkı fena canımı acıtmıştı! Dakikalar sonra hastanenin önüne gelince ücreti ödeyip taksiden indim. Hastaneden içeriye girip sıramı aldım ve randevu saatimi beklemeye başladım. On dakika sonra doktor hanım beni çağırdı. İçeriye girince "Buyurun?" dedi.

"Ben kontrol için gelmiştim"

"Hira Hanım hatırlıyorum hamile olduğunuzu da benden öğrenmiştiniz" deyince "Evet" dedim.

Demir'in Hirası (Zoraki evlilik) #Wattys2016Where stories live. Discover now