Capitolul 30

15.1K 1.6K 128
                                    

Două minute mai târziu, stau în fața șerifului O'Conner, la masa din bucătăria noastră. Are un carnețel deschis în față și roade capătul pixului, în timp ce ochii săi mă inspectează mijiți. Tata și celălalt polițist au rămas afară, ceea ce mă neliniștește. Este prima dată când mă aflu într-o asemenea situație și nu îmi place faptul că sunt singură. Îmi țin mâinile împreunate în poală și aștept ca șeriful să îmi vorbească. Sunt sigură că vizita lui este legată de Jess Medai, dar aștept ca el să îmi confirme. Îmi amintesc că Jess ne-a amenințat pe mine și pe Skyler. Nu vreau să o pun pe Skyler în pericol, dezvăluind ceea ce Jess și Hanna au făcut, dar un Jess în libertate este mai periculos decât unul în care zvâcnește dorința de răzbunare, dar care este tras la răspundere și poate chiar pedepsit.

— Așadar... începe șeriful, uitându-se în carnețel. Domnișoară Rood, îl cunoașteți pe Jason Medai, nu-i așa? Stă alături.

— Da, încuviințez. Îl cunosc.

— Tu și tatăl tău ați avut neînțelegeri cu el?

Îmi vorbește la pertù, în sfârșit.

— Nu, îi răspund sincer.

Șeriful se lasă pe spate în scaun.

— Erați acasă ieri în jurul orei șaptesprezece?

— Eu, da. Veneam din oraș spre casă...

— Buuun, încuviințează el lung. Ați observat ceva diferit la casa familiei Medai?

Mă gândesc o clipă.

— Faptul că nu dădeau din nou petrecere?

Sunt șocată de propriile cuvinte. Ce tot fac?

Șeriful își freacă fruntea cu o mănă. Se uită la mine cu coada ochiului, căutând orice indiciu care m-ar da de gol. Reușesc să mă stăpânesc, din fericire. Mă gândesc la Skyler și la ceea ce i s-ar putea întâmpla ei. Situația mă pune într-o postură incertă și sunt surprinsă de felul în care o gestionez. Nu vreau să mint. Nu vreau îndeosebi să îl mint pe șerif, dar pot încerca să evit adevărul. În definitiv, încerc doar să ajut și să o protejez pe Skyler, având în vedere că Ashton nu mai e prin preajmă ca să facă acest lucru.

Șeriful mă privește cu un aer sceptic, dar îmi feresc privirea de a lui.

— Am motive întemeiate să cred că nu spuneți adevărul, domnișoară Rood.

Se apleacă ușor înspre mine, peste masă.

— Știți, atât autoritățile din Texas cât și cele din Washington se străduiesc să îl aresteze pe Jason Medai de ceva timp. Ne-ați ajuta nespus dacă ați declara un lucru oricât de mărunt împotriva lui. Avem nevoie doar de un ultim impuls.

Mă uit nesigură la el și cad pe gânduri. Aș putea mărturisi ceea ce Jess a făcut, dar nu și Hanna. Mi-ar fi groază ca Skyler, Cam și Ashton să rămână fără părinți. Ashton și Cam au peste optsprezece ani, însă Skyler nu. Posibilitatea ca ca ea să fie despărțită de frații ei este ceva ce nu îmi doresc.

Trag aer în piept și îi povestesc șerifului ceea ce am văzut: cum Jess a lovit-o pe Skyler, faptul că duhnea a alcool și că ne-a amenințat cu un briceag. Șeriful încuviințează stupefiat și notează absolut tot ce spun. Ochii mi se umezesc în timp ce vorbesc și încerc să îmi mențin calmul. Să vorbesc despre acest gen de lucruri este ceva nou și diferit pentru mine. Mi-aș fi dorit să nu fiu singură acum.

— Vă mulțumesc, domnișoară Rood. Nici nu vă imaginați cât de mult ne-ați ajutat!

Nu pot să spun nimic. Sunt prea speriată.

Răul necesarWhere stories live. Discover now