De volgende ochtend zie ik dat ik een berichtje heb van Ivan.

Ivan: Ik haal je om 7 uur op zorg dat je klaar staat.

Emma: Wat gaan we doen dan?

Ivan: Dat is een verassing ik zeg niks.

Emma: Oke dan sta ik om 7 uur klaar voor je verassing haha.

Is dit een date? Help wat moet ik aan?! Ik stuur snel Jess een berichtje of ze me wil helpen.

Emma: Jess heb je tijd om langt te komen? Ik heb afgesproken met Ivan vanavond en heb geen idee wat ik aan moet.

Jess: Ik kom er meteen aan!

Een paar minuten later hoor ik de bel. Ik ren naar de deur en geef Jess een knuffel. 'Heyy meid. Oke vertel me alles! Is het een date?' Zegt Jess meteen. 'Ik weet niet of het een date is. Ik kreeg een appje dat ik om 7 uur klaar moest staan dan haalt hij me op.'
'Wat gaan jullie doen?' Vraagt ze nieuwschierig. 'Ik heb echt geen idee het is een verassing en hij wou niks zeggen.'

Als we daarna op mijn kamer zijn halen we mijn hele kast over hoop. 'Hoeveel kleren heb jij?! Er komt geen einde aan.' Zegt Jess na een tijdje. 'En het is ook bijna allemaal zwart draag eens wat meer kleur.' Jess draagt echt bijna altijd kleur. Als ze zwart draagt klopt er iets niet net als wanneer ik niks zwarts aan heb. Dan zijn we allebei niet onszelf.

Als uiteindelijk al mijn kleren op de grond liggen kijk ik hopeloos naar de berg. Jess trekt een rokje uit de berg. 'Is dit niks?' Vraagt ze al ze het geruite vintage rokje voor zich houdt. 'Ja die is perfect het is een van mijn lievelingsrokjes!' Daarna pakt Jess nog een zwart shirt met half open rug en geeft ze me de outfit.

Ik kleed me om en als ik de kamer binnen kom schreeuwt Jess meteen. 'OMG EMMA JE ZIET ER GEWELDIG UIT!'  Ik trek mijn zwarte docs eronder aan en wil in de spiegel kijken. Dan zie ik dat de spiegel dichtgeplakt is. 'Je mag jezelf niet zien voor ik je make-up af heb.' Zegt Jess lachend. Help ik draag bijna nooit make-up alleen mascara en voor speciale gelegenheden oogpotlood of lippenstift. Toch laat ik Jess haar gang gaan.

Als ze klaar is en ik eindelijk in de spiegel kan kijken schrik ik van mezelf. De heeft zwarte smokey eyes gemaakt voor me en een nude lippenstift opgedaan. Het ziet er echt heel mooi uit. Daarna geeft ze me een aantal oorbellen ik van haar in moet doen. Ik heb links 4 gaatjes en rechts 2 dus heb er nogal veel. Ik zeg niet dat ik een piercing verslaving heb ik heb ze alleen in mijn oren. In mijn gezicht of ergens anders op mijn lichaam vond ik toch iets te.

Als ik klaar ben lopen we naar onder. 'Oke vertel war is er gebeurd dat hij je mee uit heeft gevraagd?' Vraagt Jess als we op de bank zitten met wat drinken. 'Gister kwam hij langslopen in het bos toen ik in de boom dat.' Zal ik haar vertellen over de zoen? 'En wat is er toen allemaal gebeurd? Ik ken je Emma je hebt geen geheimen voor me.' Soms erger ik me er echt aan dat ze me zo goed kent.

'Hij heeft me gezoend.' Zeg ik en ik word rood. Jess zou er uiteindelijk toch achter komen dus kan het net zo goed nu zeggen. 'OMGGG!!' Schreeuwt ze in mijn oor. 'Hoe was het? Kan hij goed zoenen?? Oke dit is zeker weten een date vanavond. Ik zei toch dat je hem leuk vind!' Het was geweldig en hij kan echt heel goed zoenen. Vind ik hem leuk? Ws wel. Ik voel al kriebels in mijn buik als ik eraan terug denk. Ik voel mezelf weer rood worden. 'Oke hij kan dus goed zoenen.' Zegt Jess als ze me in gedachten ziet. Ik schrik weer wakker en kijk haar aan. Ze moet lachen om mijn reactie. 'En je vind hem ook zeker weten leuk.' Zegt ze beslissend.

We praten nog een tijde en dan gaat Jess weer weg. Ik zit te wachten tot Ivan me op komt halen. Het is bijna 7 uur en ik ben echt heel zenuwachtig voor straks. Wat heeft hij voor verassing? Dan gaat de bel en doe ik open. Als ik Ivan zie voel ik meteen weer kriebels in mijn buik. Hij ziet er weer geweldig uit. Hij heeft een grijs overhemd met zwart gilletje aan en een strakke zwarte broek met zijn docs. Die docs erbij maken het weer hem. 'Lukt het?' Vraagt Ivan nadat ik hem een tijdje aan heb gestaard. 'Ja hoor.' Antwoord ik snel alsof er niks aan de hand is en ik word weer rood. 'Kom je mee?' Vraagt hij terwijl hij naar zij auto loopt.

'OMG HET IS EEN OLDTIMER!' Schreeuw ik meteen. Ivan lacht en houdt de deur voor me open en ik ga blij zitten. Ik hou van vintage en dus ook van oldtimers. Ik weet het ik ben ouderwets. 'Ben je er klaar voor?' Vraagt Ivan. 'Ja ik ben echt nieuwsgierig wat gaan we doen?' 'Zeg ik nog steeds niet.' En hij geeft me een blinddoek. 'Meen je dit? Nu wil ik nog erger weten wat we gaan doen' 'Ja ik meen het. Als ik zeg dat het een verassing is is het ook echt een verassing.' En hij knoopt de blinddoek om mijn hoofd.

Mysterious guyWhere stories live. Discover now