23

880 104 117
                                    

Albus, bilinmeyen numaranın aslında Mrs Norris olduğunu, kadına çevrilip onu öpmeye çalıştığını, Filch'in de bunu görüp, Albus'u zincirlerden başı aşağı asmaya çalıştığı bir kabusun içinde buldu kendini. Ama rüyasının mı, uyanış şeklinin mi daha beter olduğunu bilmiyordu.

Yüzüne çarpan suyun etkisinden uyandı. Ama uyandığı gibi öksürmeye başladı çünkü su durmak bilmiyordu ve onu boğacak gibiydi.

"SCORPIUS!" diye bağırdı Albus, zorla ve su akını durdu. Şimdi Scorpius Malfoy'un yüzünü görebiliyordu ve Malfoy, gülmekten yere düşecek gibiydi.

Albus sinirle yatağından kalktı. Üstü başı su içindeydi. Yatağı su içindeydi. Komodinin üzerindeki notları su içindeydi.

"Tam bir piçsin!" dedi Albus, tişörtünü çıkararak. Tişörtünü elinde tuttuğu zaman, sanki su dolu kovanın içine sokulmuş gibi göründüğünü fark etti. Islak tişörtünü, hala karnını tutup gülen Malfoy'un üzerine fırlattı, "Donuma kadar ıslandım!"

"Amaç – amaç buydu!" dedi Scorpius ama Albus onun dediklerini, kahkahaları arasından  zar zor duydu.

"Pislik." diye mırıldandı Albus komodinin üzerindeki notlarına bakarak. Kullanılacak halde değildiler. Rose'dan alması gerekecekti.

"Gel buraya!" dedi sinirle Scorpius'a doğru hücum çekerek. Scorpius ne kadar çekilmeye çalışsa da, durmadan gülmesi buna biraz mani oluyordu. Albus onu yakaladığında ikisi de gürültüyle yere düştüler. Albus yatağın üzerinden yastığı aldı ve Scorpius kollarıyla korunmaya çalışırken yastığı yüzüne yüzüne vurmaya başladı.

"Yo – dur – Potter, durdur şunu!" diyordu tek tek. Ama Albus onun üzerinde oturmuştu ve onu üzerinden düşürmek biraz zordu.

Scorpius sonunda yastığı onun elinden almayı başardı ve Albus'u da iterek üzerinden düşürdü. Ama o daha ayağa kalkamadan, Albus asasını çıkardı.

"Aguamenti!"

Albus'un asasından su fışkırırken, Scorpius bağıramıyordu bile. Bir eliyle yüzüne gelen su akınından korunmaya çalışırken, akıl edip, diğer eliyle de asasını aldı.

"Protego!" diye bağırabildi su akının arasından. Geri tepmesinden korkuyordu, dediklerinin anlaşılmama ihtimali vardı. Ama, öyle olmadı. Kalkan yaratmayı başardı ve o da su akınını durdurdu.

"Beni ram etmenin bu kadar kolay olacağını mı sanıyordun, Potter?" dedi Scorpius, sırıtarak. Islak sarı saçları gözlerinin önüne düşüyordu.

Albus'un dudağının kenarında bir gülümseme belirdi. "Kurunmak ister misin, Malfoy?" ve Scorpius onun daha ne demek istediğini anlayamadan, "Incendio!" diye bağırdı, Albus.

Albus'un asasından alevler çıkıp, Scorpius'un yarattığı kalkanın üzerinde yayılınca, Scorpius bir an için irkildi ve geriledi. Kalkan ilk önce gücünü yitirse de, Scorpius kendini vaktinde toparladı.

"Korktun mu, Malfoy?"

"Rüyanda anca."

~~~

Sadece bir şey:

Dalalaninay dalalaninay

Lookin' at Wrong Places | Scorbus textingWhere stories live. Discover now