5. fejezet

100 7 2
                                    


Masquarade

Valójában hajnali hat helyett fél hétkor indultunk el. Előző nap Harito-san készíttetett némi útravalót, a kulacsainkat is megtöltötték, és némi fegyvert is vehettünk magunkhoz, bár csak nagyon keveset pazaroltunk el a vadászatoknál. Chisen mindenképpen magával akart cipelni egy hálózsákot Harito-san számára, de a nő ragaszkodott hozzá, hogy felesleges az ilyesmi, és hagyjuk a házban. Chisen végül vonakodva, de beleegyezett. Kapitányunkon még a maszk ellenére is látszódott a megrökönyödés, mikor pontban hatkor, a ház előtt megjelent a család fiatal feje, egyszerű ninjaöltözékben.

Mindannyiunknak leesett az álla, még nekem és Yaminak is, hiszen a tegnapi díszes, finom anyagú kimonó után Harito-san most egy közönséges nadrágot viselt, egyszerű, de tartós felsőben, két fegyverrel töltött tártáskával a combján és a csípőjén, a hátán pedig bőr hátizsákkal. Mézbarna haja hosszú lófarokba volt kötve, magasan a fején. Semmilyen kiegészítőt, vagy díszt nem viselt, ami pozícióját jelezte volna.

Indulás előtt azonban Chisen újabb ötlettel állt elő, amit korábban nekünk sem említett.

- Harito-san – lépett a nőhöz kapitányunk. – a biztonsága érdekében lenne egy tervem.

- Parancsoljon, kapitány. – mosolyodott el finoman a családfő, minden figyelmét Chisennek szentelve.

- Ha annak a bizonyos missing-ninnek ön lenne a célpontja, bizonyára egy fényes kinézetű, drága ruhákba öltöztetett nőt vár. Az ön biztonsága érdekében az ötletem az lenne, hogy az egyik beosztottamat, Torit „kicseréljük" önnel. Azt mondta, tud harcolni, és ha még a konohai ANBU egyenruháját is magára ölti, az ellenségnek fogalma sem lesz róla, hogy Tori nem az igazi Mikadzuki Harito. – magyarázta el Chisen a tervet.

Meglepetten bámultam vezetőmre, és két másik társam hasonlóképpen csodálkozott. Egy szót sem szólt nekem erről, és kissé bántott, hogy a megkérdezésem nélkül döntött. Csak nem attól félt, hogy nem teljesítem a kérését?

- De ezzel sokkal nagyobb veszélybe sodorná a beosztottját, mint az szükséges lenne. – vélekedett aggodalmas pillantást vetve felém Harito-san. Az ismeretlen családfő jobban aggódott értem, mint a saját felettesem. Ez felbosszantott, és kissé megsértődtem Chisenre.

- Az ANBU katona feladata a küldetés végrehajtása. Minden eszköz szükséges, amivel növelhetjük az ön biztonságát, Harito-san. – szögezte le Chisen. – Torival már megbeszéltem, igaz? – fordult hátra, hogy keményen a szemembe nézzen.

- Igen, uram... - fintorodtam el a maszk alatt gúnyosan. Chisen egy pillanatig csendben volt. Valószínűleg nem tetszett neki a hangnem. Aki nem ismert eléggé, annak nem tűnt fel a bosszúságom, pláne a maszk miatt nem, így Harito-san sem érzékelte a feszült légkört köztem és Chisen között.

- Hát, legyen, ha ezt kívánja, kapitány. De ez esetben a beosztottja arca...

A tegeződés még mindig nem jött össze a két fél között, úgy tűnt, ez az elkövetkezendő együtt töltött napok alatt nem is fog változni.

Egy pillanat... tényleg... az arcom...

- Nem fontos, Harito-san, Tori majd egy genjutsuval felveszi az ön arcát és hajszínét.

Kelletlenül, de bólintottam. A terv egyébként jónak tűnt, Chisen nem volt ostoba, sőt, a biztonságot valóban növelte ez, ha nem tapasztalt genjutsus a missing-ninünk – ami benne volt a pakliban – akkor a terv tökéletes. Ha mégis az, akkor dől az egész, de sajnos mindenre mi sem készülhetünk fel.

Bite Your Tongue - あなたの舌をかみます (Naruto fanfiction, magyar)Where stories live. Discover now