Ruimte Wetenschap - jouw wekelijkse informatiebron

189 15 15
                                    

- Het is niet noodzakelijk alle hoofdstukken te lezen; lees wat u interesseert (zie titels) -  

Welkom in 'Ruimte Wetenschap', waar je vanalles te weten kunt komen over de wetenschap van de ruimte, over de sterrenkunde en buitenaards leven. Wekelijkse, non-fictionele artikels, teksten en weetjes komen aan bod aan de hand van verbazingwekkende ruimtefoto's. 

Cover:

Auteur:

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Auteur:

- Meggy--

Kort bericht:

  "Ik wil graag iedereen bedanken die dit 'boek' heeft opengeslagen. Of je nu heel je dag in sterrenkundeboeken leest of het bij toeval begint te lezen, is voor mij eender. Zolang je maar wordt geboeid door de teksten en dingen bijleert.

  Vergeef me indien je een fout kunt bemerken. Zoals op mijn profiel vermeld, heb ik niet de leeftijd voor een perfect astronoom. Maar ik leer, ben bereid te leren. Als een fout wordt opgemerkt, alsjeblieft, stuur me een bericht via mijn profiel, niet alleen om wat aan mijn eigen kennis bij te dragen, maar om alle lezers de correcte informatie te geven. Natuurlijk wordt je niet alleen hartelijk bedankt, ook zal ik die helpende geniën vermelden in dit werk."

Korte mening:

Persoonlijk vind ik de sterrenkunde één van de belangrijkste zaken die op aarde bestudeerd wordt, om niet te zeggen de belangrijkste. Ik zie om me heen hoe onderwerpen als sport, cultuur, geschiedenis, talen of ontspanning vele levens bezighouden, maar dat meerderen dat ene belangrijke onderwerp vergeten: de ruimte. 
We zijn 'maar' een mens, een leven tussen meerderen, levend op die planeet van ons, de aarde. Deze is enkel één van de meerdere planeten van het zonnestelsel. Het zonnestelsel, slechts een enkeling in de Melkweg, op zijn beurt maar een onderdeel van een melkwegstelsel ...
Enerzijds zijn we naar mijn mening relatief verwaarloosbaar ten opzichte van dat grote Universum, wat natuurlijk haaks staat met de overtuiging die de mens gedurende ruim twee millennia had dat de mens "het middelpunt van het universum" is.
Anderzijds meen ik ook dat we waarschijnlijk niet alleen zijn. Sterker zelfs: de kans dat er zich verder geen buitenaards leven bevindt, is even groot als een aap, die uit het niets al Shakespeares werken kan typen, door willekeurig op toetsen te slaan. 

 

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Ruimte Wetenschap - SterrenkundeWhere stories live. Discover now