Bölüm-5-

322 166 39
                                    

Ceyda yanıma çantasını bıraktıktan sonra hemen Kayra'nın yanına gitti.Kayra kolunu Ceyda'nın omzuna attı ve kendine çekti.Ceyda kıkırdayınca Kayra da tebessüm etmekle yetindi.Öküz işte fazla bir şey beklememek gerek.

Ders 9.10da başlayacaktı ama daha yarım saat olmasına rağmen sınıf şimdiden dolu sayılırdı. Cidden neden bu kadar erken geliyorlar anlamıyordum tamam bugün bende erken gelmiş olabilirim ama hergün yapmam ayda yılda bir.Kayra ve Buğra ile gelmediğim zaman ucu ucuna yetişirdim. Uyku önemli tabi ki.
Ceyda ve Kayra bana döndüler birden.İkiside sırıtınca noluyor dercesine baktım. Kayra sırıtmayı bırakıp hemen söze başladı

"Güzelim, bir tanem, biricik ikizim..."daha devam edeceğini anlayınca gözlerimi devirdim.

"Ne istiyorsun lan yine"dedim.Ceyda hemen bana masum masum bakmaya başladı.Noluyor lan bunlara bildiğin psikolojik baskı.

Kayra"Akşam Buğra'yı da ayart bir dışarı çıkın oksijen falan alın diyecektim.Sende hemen şeyapıyorsun Dolunay."dedi.

"Neden?"

Kayra konuşacaktı ki Ceyda hemen konuşmasına izin vermeyip kendi konuşmaya başladı.

"Neden olacak canım Buğra abiyle biraz zaman geçirin diye dedik"
Kafamı olumsuz anlamda sallayıp cıkladım.

"Olmadı gençler asıl sebebi alayım?"diyince Ceyda'nın yüzü düştü birden Kayra aksine daha da neşelendi.

Kayra"Ceydayla biraz vakit geçiricez ikiz abartma" biraz durduktan sonra bakışlarımla ne ima edeceğimi anladığı an hemen "ve fesatlaşma" diyince gülmeden edemedim.

"Tamam tamam anladım ama Buğra'ya ne diyeceğiz ki"

"Basketbol oynamak istediğini söyle, alışveriş yapmak istediğini söyle, zaman geçirmek istediğini söyle daha sayıyım mı seçenekleri Dolunay"diyip göz devirdi Kayra.

"İyi madem hadi önünüze dönün bünyemin bu görüntüyü daha fazla kaldıracağını zannetmiyorum"diyince Ceyda sırıtarak Kayra da dil çıkarıp önüne döndü.

Ders matematikti ve dersin başlamasına beş dakika kalmıştı.Saatten gözümü alıp etrafıma bakınınca herkesin hazırladığını fark ettim.Allah aşkına defter yeterli niye ek kitap, kitap falan çıkarıyorsunuz ki hayır bunlardan da önce bir hafta kaldı lan.
Ceyda arkasını döndü

"Kanka teneffüs olunca bir konuşalım" diyince kafamı olumlu anlamda salladım.Ceyda gülümseyip önüne döndü.Kayra'nın yanı boş olduğu için hala orada oturuyordu.Hocanın girmesiyle sınıf aniden susunca gülmeden edemedim.

Ahmet Hoca'nın yanında bir çocuk vardı.Ciddi anlamda sert biri olarak gözüküyordu, ego yığını olduğu her halinden belliydi ve yakışıklı olmasa da çekici duruyordu.Ama bunların dışında neden okulun kapanmasına bir hafta kalmışken gelmişti ki her neyse beni ne ilgilendirir.

Ahmet Hoca "Çocuklar sınıfınıza yeni bir arkadaşınız katıldı görüyorsunuz zaten uzatmaya gerek yok küçük de değilsiniz.Uras otur bir yere"diyerek masasına doğru adımladı ve bunu yaparken serbestsiniz demeyi de ihmal etmemişti.

Adının Uras olduğunu öğrendiğim çocuk ilk önce gözleriyle etrafı taradıktan sonra bana bakıp biraz durakladı ve bu hafif tebessüm etmemi sağladı.Uras da sırıtarak yanıma doğru ilerlemeye başladı.Kayra direk çocuğa ters ters bakmaya başlayınca alttan ayaklarımda ayaklarına vurunca Ceyda ile ilgilenmeye devam etti.

BİR DOLUNAY MASALI #Wattys2016Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin