Esrarlı Esrar

106 9 2
                                    

Öncelikle merhaba. Umarım görüşmediğimiz bir aylık zaman dilimi sizin için güzel geçmiştir. Bu beni mutlu ederdi, cidden!

Çünkü benim şu bir ayım güzel geçmedi.

Kafamda sürekli geçen ay bulduğum bitki dolandı -bahsettiğim ilaçların yapımında kullanılan bitki- .

Sırf bitkinin adını öğrenebilmek için

elimde poşet, poşette bitki, çiçekçi çiçekçi dolaştım.

Ve tahmin edin ne oldu? Tabi ki de bulamadım!

Gerçekten sinir bozucu bir olaydı ama en sonunda buldum. Açıkçası o kaba Muggle çiçekcilerine -hepsi kaba değil, sadece bazıları kaba ama kaba olanlar da çok kaba ortası yok anlayacağınız- dahi gitmiştim ve onlar da bilememişti. Üstelik bilememelerine rağmen hala her şeyi bilirmiş gibi davranmışlardı. Rahatsız ediciydi! Bu tür Mugglelarla iletişim kurmak gerçekten zorlayıcı...

Ama buldum. Beni mutlu etmesi gereken durum açıkcası beni rahatsız etmişti.

Çünkü bulduğum bitki pekte masum olmayan bir bitki...

Bu gördüğünüz bitki 'Abrus' diye adlandırılıyor -Latince adı da Abrus Precatorius'muş- ve bu bitki kırmızı-siyah, göze hoş görünen tohumları sebebiyle çeşitli takı yapımında -sadece takı da değil anahtarlık veya süsleme de olabilir- kullanılıyor

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Bu gördüğünüz bitki 'Abrus' diye adlandırılıyor -Latince adı da Abrus Precatorius'muş- ve bu bitki kırmızı-siyah, göze hoş görünen tohumları sebebiyle çeşitli takı yapımında -sadece takı da değil anahtarlık veya süsleme de olabilir- kullanılıyor. Kısacası bu tatlı tohumlar, boncuk olarak kullanılıyor.

Uzun süre boyunca da ne renk ne de şekil kaybeden bu tohumlar ya da boncuklar süslenmeyi sevenlerin kalbinde yer ediniyor ama burada minik bir sorun var.

Gerçekten minik...

Bu sevimli tohumlu bitkinin tohumları son derece zehirli.

Abrus, risine (kendisi çok güçlü bir zehirmiş) benzeyen abrin zehrini oluşturuyor.

Peki abrin ne?

Abrin, risinden yetmiş beş kat daha güçlü bir zehir. Öyle güçlü ki üç mikrogramı (bu da gerçekten çok ama çok minik miktarların ölçü birimi) yetişkin bir büyücüyü öldürebiliyor.

Hatta geçmişte bu tohumlardan boncuk yapan kişilerin, Arbus tohumunu deldiklere matkapın (Matkap, Muggleların kullandığı bir tamir eşyası çeşitli amaçlarla da kullanılabilir. Ucundaki metal çubuk çok hızlı bir biçimde döndüğü için çeşitli eşyalara delik de açabilirsiniz.) ucuna dokunup, hayatlarını kaybettikleri de biliniyor.

(Bu gördüğünüz bir matkap resmi)

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

(Bu gördüğünüz bir matkap resmi)

Bu kadar tehlikeli olmasına rağmen çok masum bir biçimde gözüküyor olması ise şaşırtıcı.

Abrus bitkisi, ağaçların ve çalıların etrafında dolalan ince ve uzun ömürlü bir sarmaşıkmış.

Hiç de tehlikeli durmuyor..

Bu yazdıklarıma bakarsak burada pek de "minik bir sorun' yok...

Değil mi? Evet, evet yok.

Çünkü bu sorun gerçekten büyük.

Bu bahsettiğim aşırı zehirli bitki bir ilaç yapımında kullanılıyor -açıkçası bu bitkinin yeni kullanıldığına eminim çünkü daha önce bu ilacı kullanan kişiler bir anda ölmüyordu!- ilaç Mugglelara ve büyücülere veriliyor. Tahminimce de bu sebeple bu ilacı kullanan büyücüler ölüyor.

Ama şimdilik bu konuyu göz ardı edelim..

Çünkü sizi daha da kötü şeyler söyleyeceğim -aklınızdan bu korkunç insan ölümlerini çıkarmaya ama en azından zamanımızda geçenleri biraz geçiştirebilir belki- .

Bu Abrus adındaki bitki eski zamanlarda da kullanılırmış. Endonezyalı büyücüler tarafından çeşitli süslemelerde, çeşitli tılsımlarda ve çeşitli kolyelerde kullanılırmış.

Ama sadece süslemeler için kullanılmıyormuş. Çeşitli iksirlerde de kullanıldığını öğrendim, özellikle kara büyüler için yapılan iksirlerde.

En zorlularından tutun en ölümcüllerine kadar bir çok iksirde kullanılıyormuş.

Ve bu iksirleri sadece belli başlı büyücüler yapabiliyormuş. Bu iksirler yapılınca çok da güzel şeyler olmuyormuş anlayabileceğiniz gibi.

Bu iksirler suikastlerde kullanılmış çünkü kısa bir süre sonra o sanki o vücuda daha önce girip o kişileri öldürmemiş gibi yok oluyormuş ya da vücüt o iksiri kabul ediyormuş -tam olarka ne olduğunu çözemedim ama üstünde çalışıyorum- , bazı iksirler de halk üzerinde kullanılmış.

Kim bilir belki deney için belki de başka amaçlarla ama genellikle iksirlerin üzerlerinde kullanıldığı kişiler düşman olan kişilermiş.

Ve genelde bu şeyi - iksirleri ve insanlar üzerinde denemeleri hatta ve hatta suikastleri dahi sayın- büyücüler kendilerine saygı duyulması için yapıyormuş.

Genelleme yaparsak sebep buymuş ve gerçekten etki etmiş fark ettiğim üzere.

Çoğu kişi bu 'sihirli boncuğu' elde etmek için 'tanrılarının hizmetindeki efendilerinin' gözüne girme amacıyla savaşmış.

Ve bu büyücüler de halkın üzerinde gerçekten güç kazanmış.

Şimdilik bu kadar öğrenebildim ama araştırmaya devam ediyorum.

Size Arbus hakkında bir şey daha da söylemeliyim.

Arbus, her yerde yetişebilen bir bitki. Sadece tek bir bölgeye ait değil anlayacağınız üzere.

O zaman neden geçen ay ziyaret ettiğim fabrika, bulunduğu yere ilaç üretiminde kullandığı bitkiler için yapıldı.

Bu bitki her yerde yetişiyor, bir tatil köyüne yapılmasına gerek yoktu ama tam olarak bir tatil köyüne yapıldı.

Merak ediyorum, acaba neden oraya yapıldı?

Gelecek bölümde cevapları bulmak için uğraşacağım.

Güvende kalın.

WITCH WEEKLY - AĞUSTOS 2016 (III)Where stories live. Discover now