İkiz Kardeş ஐ 3

28K 1.5K 87
                                    

Medyada Pera ve onun arkadaş grubu var.

Oy vermeden geçmeyin, keyifli okumalar! ❤

***

Pera Sancak▪

Akrep ve yelkovanın birbirini ölümüne kovaladığı şu dakikalarda, ne kadar zaman geçmişti bilmiyordum. Aynı pozisyonda, mimik bile değiştirmeden dakikalarca birbirimize baktığımız kızla hâlâ şaşkındık. Kamera şakası olabilir mi diye düşünmüştüm bir ara ama sonra bunun ne kadar saçma bir düşünce olduğunu fark etmiştim. Kim bize kamera şakası yapmakla uğraşacaktı ki?

Biz bu kızla birdik.

İkiz gibiydik!

Kapının gürültüyle açılmasıyla burnuma dolan tanıdık parfüm kokusunun etrafı sarması bir olurken gelen kişinin Öykü olduğunu anlamış ve içgüdüsel  olarak rahatlamıştım.

"Kızım nerede kaldın, yıllık mı sıçı-... Hassiktir! O ne lan?" Öykü'nün de karşımdaki kızı gördüğünü anlarken kafamı ona çevirdim. Bakışları şaşkınlık doluydu. Bir bana, bir de bana benzeyen ama ben olmayan kıza bakıyordu.

"Kendini mi klonladın, ne yaptın kızım sen? Bu ne?"

Göz göze geldiğimizde sessizce yutkundum. "Bilmiyorum," diye fısıldadım sessizce. "Ne olduğunu bilmiyorum, Öykü."

O sırada bir ses daha duyuldu ve Öykü sendeleyerek bir iki adım bize doğru geldi. Yüzüne gelen sarı saçlarını elinin tersiyle iten Öykü, "Yavaş!" diye çıkışırken, ona çarpan sarışın kızın, "Özür dilerim," demesiyle o da yumuşadı ve daha sonra tekrar eski şaşkın haline döndü.

Kızın gözleri, karşımda ki kıza takılınca, "Neredesin kızım sen ya! Okuldan kaçmakta ne demek? Üstelik o sürtüklerle?" diye söylenmeye başladı. Bu sayede o kızın da, karşımda ki kızın arkadaşı olduğunu anlamıştım. Karşımda ki ben, korkak gözlerini o kıza çevirince kız kaşlarını çattı.

"Ne oldu? Niye öyle bakıyor-... Hass..!'' Göz göze geldiğimiz an tepkisi değişen sarışın kız, dehşetle gözlerini büyülttü. Şaşkın bakışları ikimiz arasında giderken, "Lan!" diye bağırdı korkuyla.

"Kendini mi klonladın sen?"

Bu tepkisine homurtuyla gülümserken bu sefer Öykü yanında ki kıza baktı şaşkınlıkla. "O benim tepkim yalnız." diye uyardığında sarışın kız ona dönerek, "Kusura bakma ama bu sözü senden duymadığıma göre, bana ait." dedi.

Öykü gözlerini büyülterek, "Allah Allah," derken kollarını beline koyarak savaşa hazır olduğunu belli etti. "Nereden senin oluyormuş? İlk ben söyledim!"

"Bana görede ilk ben söyledim!" dedi kahve gözlü kız, Öykü gibi kollarını belinde kavuşturarak. İki aptal sarışın bir araya gelmiş, dünyanın en aptal kavgasını ediyorlardı.

"Bana bak! Seni var-..."

"Ee yeter!" diye bağırmamla üçü de irkilerek bana dönerken, "Şurada mantıklı bir açıklaması olmayan saçma sapan bir durumla karşı karşıyayız, siz hâlâ o laf benim bu laf senin kavgası yapıyorsunuz!" diye devam ettim.

İKİZİMSİN Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin