Baba Kız Gecesi ஐ 23

20.8K 1.3K 84
                                    


Oy vermeyi unutmayın, sizi seviyorum! Keyifli okumalar!

***

Mira Sancak▪

Bacaklarımı kendime doğru çektikten sonra kafamı dizlerime yaslayarak gözlerimi kapattım. Yorulduğumu hissediyordum.

Bu yaşıma kadar hep yalan söylediğinde ağzına acı biber sürülen çocuklardandım ve şimdi bulunduğum durum tamamen yalandan ibaretti.

Ben yalandım.

Arkadaşlarım yalandı.

Hayatım yalandı.

Olmadığım birinin hayatını yaşıyordum. İkizimin kaderini ben yaşıyordum. O da benim kaderimi yaşıyordu, tek bir farkla. Ben onun kaderinde yazılanları yaşarken, o benim kaderimi baştan yazıyordu. Kendi kurallarına göre.

Ve o sayfalarda Eser'in de adı geçiyordu. Farkında değildi belki ama başına büyük bir bela almıştı. Eser'in, Pera'nın canını yakacağını biliyordum. Sırf polise şikayet etti diye onu ölüme terk etmişti. Kim bilir Pera'nın bu gün yaptıklarına ne tepki verecekti. Az önce konuşmuştuk, Eser'e yaptıkları akıl alır gibi değildi. Edis ile birlikte hareket etmeleri ise en kötüsüydü. En ufak bir hatasında, ya Edis keserdi biletini ya da Eser. İkizimin başı beladaydı ama o, bunu göremeyecek kadar hırsla boyamıştı gözlerini.

"Babasının prensesi de buradaymış!"

Babamın sesiyle kafamı kaldırarak gülümsedim. En son beş gün önce birlikte akşam yemeği yemiştik, ertesi gün kahvaltı saatinden çok daha erken bir vakitte işe gitmiş ve ondan sonraki günlerde hep gece geç saatlerde gelmişti. Birkaç kez onu beklemek istemiştim ama gece yarısından sonra gözlerim kendiliğinden kapanmaya başlamıştı. Bu akşam burada olduğuna göre işlerini halletmiş olmalıydı. "Hoşgeldin."

Yanıma oturduğunda kollarını belime dolayarak sarıldı bana. Alnıma ufak bir öpücük kondurduktan sonra "Ne yapıyorsun burada böyle tek başına?'' diye sordu. ''Televizyonu da açmamışsın.''

"Canım istemedi."

Kahve gözlerini bir müddet yüzümde gezdiren babam, "Uzun zamandır birlikte bir şeyler yapamıyoruz," dedi, bu durumdan memnun olmadığını açıkça belirterek. "Ne dersin, bu gece baba - kız gecesi yapalım mı? En son geçen yıl yapmıştık, işlerim yüzünden sana zaman ayıramıyorum. Özür dilerim "

Sakıncalı bir şaşkınlık dalgasının vücudumdan aktığını hissettim. Pera ve Babamın, birlikte dertleşip, konuştukları, sadece ikisine ait özel günleri mi vardı? Pera oldukça şanslı olduğunu yine kanıtlamıştı gözümde. O babama sahipti.

Tamam, biz de teyzemler ile toplanıp sabahlara kadar dedikodu yapar, film izler, birlikte eğlenirdik ama baba farklıydı. Pera gerçekten şanslıydı.

"Olur." dedim, babamla ilk defa yapacağım 'baba-kız gecesi' için heyecanlanırken. "Yapalım."

***

İKİZİMSİN Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin