-8-

985 63 5
                                    

Aylarımı böyle düşünerek ve yaşayarak geçirdim. Müzik üzerine çaba sarfetmekten yavaş yavaş vazgeçiyordum. Eğer günün birinde zaten büyük bir şarkıcı olacaksam neden şimdi şarkı çalışmakla vakit kaybedecektim ki. Bu işi garantiye almıştım. Biraz da başka konularla ilgilenmeliydim. Şaçada olduğum zaman mutlaka şarkılarıma klip çekecektim. Öyleyse oyunculuk eğitimi almam iyi olurdu. Oldukça pahalı bir kursa kaydolarak kamera önü oyunculuk eğitimi almaya başladım. Şaçada'nın yabancı dil bilmiyor oluşu düşünülemezdi. Sayısız ülkeye gidecek, belki turnelere çıkacaktım. En azından İngilizce'yi çok iyi öğrenmeliydim. Oyunculuk kursunun yanında İngilizce kursuna da kaydoldum. Sonra dans kursu. Dansedemeyen bir Şaçada olamazdı. Birkaç senet imzaladım. Parasını nasıl ödeyeceğimi düşünmedim. Böyle kurslarla, arkadaşlarla ve sokaklarda iki yılımı harcadım.

Her şey, tanıdığım insanların istediği gibi olsaydı o yılın sonunda üniversiteden mezun olacaktım. Fakat son iki senedir derslere girmiyordum. Okula geri dönsem ve hemen çalışmaya başlasam alttan kalan derslerle birlikte üç yıldan önce okulu bitirmem imkânsızdı. Hoş, bitirmek istemiyordum ama şimdi ne yapacaktım! Hâlâ ailemden harçlık alır durumdaydım.

Şaçada olmama da daha çok vardı. Daha doğrusu nasıl olacağımı henüz bilmiyordum. Müzik yapmaya da ara vermiştim. Nasıl olacaktı? Şapşal kafam. Müzik olmadan Şaçada olunur muydu? Müzik yapmak için senelerini vermemiş biri nasıl iyi ve ünlü bir şarkıcı olacaktı? Olamazdı tabii ki! Öyleyse hemen müziğe geri dönmeliydim. Bu arada bir işe girmeliydim. Aileme bir defalığına mahsus sınıfta kaldığımı ve okulu bir yıl uzattığımı söyleyebilir, böylece biraz zaman kazanabilirdim. Çok riskli ve utanç verici bir durumdu ama başka çarem yoktu. Bu arada müzik kariyerimin bir şekilde başlaması gerekiyordu. Şaçada, birden bire Şaçada olmamıştı ya! Önce daha az ünlü, yine de sevilen, iyi paralar kazanan bir şarkıcı olması gerekiyordu. Yani, bir insan bir gecede Şaçada olmazdı. İşte önce, büyük Şaçada olmadan önceki Şaçada olmalıydım. Böylece kimseye hesap vermek zorunda kalmaz, hem sevdiğim işi yapar hem de büyük Şaçada olana dek hayatımı daha dolu geçirirdim.

Şarkıları Çalan AdamHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin