06. Milostný trojúhelník vystřižený z učebnice

644 30 4
                                    

V autě bylo až podivné ticho, když Phoebe a Jay společně mířili zpět na předměstí a rovnou k domu Lawsonových, aby se tam postarali o pana Lawsona, který neměl na dobu vraždy alibi

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

V autě bylo až podivné ticho, když Phoebe a Jay společně mířili zpět na předměstí a rovnou k domu Lawsonových, aby se tam postarali o pana Lawsona, který neměl na dobu vraždy alibi. Seděli tam vedle sebe a ani jeden z nich nic neřekl. Phoebe se to z nějakého důvodu vůbec nelíbilo, poprvé se jí příčil výsledek, který je vedl ke konci případu. Ovšem museli držet faktu, že Stephen Lawson měl nejsilnější motiv, nejvhodnější příležitost. Nebylo skoro vůbec nic, co by ukázalo jiným směrem. Auto se zastavilo až před jejich domem. Phoebe si nepřítomně vydechla, ale zatím nic neřekla.

Jay vypnul motor, položil ruce na volant a zadíval se před sebe. Kupodivu se mu to také nelíbilo, obvykle se řídil svým instinktem, akorát v tomhle případě měli větší váhu všechny možné důkazy. Nemohli nad tím jen tak zavřít oči. Letmo se podíval na Phoebe, která čekala, co se bude dít a řekl: „Asi bude lepší, když půjdu jenom já."

Phoebe kývnula na souhlas a Jay už chtěl z auta vystoupit, když ho ještě Phoebe rychle zastavila. Podívala se na něj takovým hlubokým pohledem a řekla: „A nešlo by, kdyby sis ho nějak zavolal ven? Vím, že to není naše povinnost nebo tak něco, ale říkala jsem si, že bychom ho nemuseli zatýkat před jeho vlastními dětmi. Jestli to skutečně udělal, jeho děti si ho tak přeci nemusí pamatovat."

Jay souhlasně pokýval, ještě jednou se podíval na svou parťačku a poté společně vystoupili ven. Phoebe se opřela o zavřené dveře od svého místa a dívala se na Jaye, který pomalým krokem mířil k domu. Zaklepal na dveře, které brzy otevřel sám pan Lawson. Nepatrnou chvilku spolu mluvili. Phoebe to potichu pozorovala a znovu přemýšlela nad tím, co se včera večer stalo a na to co řekl Back. Možná měl pravdu, že pokud to konečně nedotáhne do konce, tak jí samotnou to bude neustále pronásledovat a navíc pocit, že tam ten zmetek někde venku je a směje se jí, jí pobízel k tomu, aby to konečně dořešila.

Než se nad tím Phoebe stačila pořádně zamyslet, tak Jay se pomalu vracel i s panem Lawsonem, který tak až odevzdaně šel s ním. Mířili k Phoebe, které na tom všem neustále něco nesedělo. Jay už pana Lawsona vedl k zadním dveřím od svého auta, když ho Phoebe zarazila. Stephen Lawson jí laskavě pozdravil, což udělala i ona a pak se naklonila k Jayovi: „Nevyrazíme do kanceláře, mohla bych se ho tady na něco zeptat?"

Její parťák kývnul na souhlas a nechal jí v tom volnou ruku. Phoebe si strčila do zadních kapes od svých džínů a upřeně se zadívala na viníka: „Pane Lawsone, řekněte mi zcela upřímně, kde jste byl před minulou noc v době vraždy pana Simona Marshalla? Pokud vím, tak jste u vás doma s ostatním nebyl. Takže kde jsi to vlastně byl? Proč jste stejně jako ostatní nebyl na tom večírku?"

„Aha. Mám to tedy chápat, tak že jste mluvili s Danielou? To ona vám řekla, že jsem nebyl v tu noc doma?" zeptal se jich tak nějak opatrně Lawson a letmo se podíval zpět na dům, ve kterém byla celá jeho rodina. Jeho žena stála za oknem a celou dobu je pozorovala se zvláštním strnulým pohledem. Pak se zas jeho oči vrátily přímo k Phoebe a mírně pokýval hlavou, rázem vypadal tak nějak smířeně. Phoebe mu skutečně chtěla potvrdil, že jim to řekla jeho vlastní žena, ale to už se do toho zapojil Jay, který tohle to celé napínaní chtěl mít za sebou: „Tak povídejte, nemá cenu to zbytečně prodlužovat. Kde jste byl?"

Woodsová: Když jedna vražda nestačíWhere stories live. Discover now