,, Ty si dovoluješ oponovať kráľovi? "

1.3K 71 5
                                    


Kráľ vstúpil do mojej komnaty. Z jeho očí sršala zlosť a radosť zároveň.

,,Asi chceš vedieť, prečo si tu. Ja ti to poviem," jeho chladný hlas sa ozýval po celej komnate.

,,Kráľovná Anebell potratila. Vynosíš následníka trónu. Dáš ho kráľovnej. Celé kráľovstvo si bude myslieť, že má kráľovskú krv. Ak čo i len cekneš, ihneď ťa dám sťať," oči mu stmavli.

V šoku som pootvorila pery. Ruky som si položila na plecia a ticho vzlykla.

Začal sa približovať ku mne. Posunula som sa, aby sa ku mne dostal čo najneskôr. Keď bol tesne pri posteli, naklonil sa ku mne a rukou mi vyhrnul sukňu.

Ihneď som vstala na nohy a podišla som k stene. Nátisla som sa na ňu, aby sa ma nemohol dotknúť.

,,Ty si dovoluješ oponovať kráľovi?" jeho hlas bol kľudný, čo ma desilo ešte viac.

Neodpovedala som. Nemohla som. Ak by som niečo povedala, ihneď by ma dal sťať.

,,Poď sem!" výkrikol a z jeho očí sršali blesky. Pokrútila som hlavou. Rýchlym tempom sa ku mne začal blížiť, no skôr, ako bol pri mne, som vzala nôž zo stola a priložila som si ho krku.

,,Ak sa ma čo i len dotknete, zabijem sa," môj hlas sa triasol. Sama som neverila, kde sa to vo mne vzalo. Proste som neuvažovala a ihneď konala.

Začal sa smiať, ako keby to bolo smiešne, čo vôbec nebolo. Myslela som to smrtelne vážne.

,,Neurobíš to, nato sa až priveľmi miluješ," odsekol a skôr, ako som mohla čo i len mrknúť, už stal pri mne. Lenže bol mudrý na to, aby mi ten nôž vzal z ruky

,,To sa ešte uvidí," nôž som položila na svoje zápästie a z celej sily potiahla. Kvapky krvy dopadali na bielu vlnu.

,,Jimena!" vykríkol, lenže som nožom opäť potiahla.

,,Radčej zomriem, ako keby som mala byť zneužitá vami, kráľ môj," boli posledné slová, ktoré som povedala skôr, ako som upadla do temnoty.
~~
Tvár mojej matky bola uplakaná. Jej oči boli červené od plaču. Jej pery sa jemne chveli a z úst sa jej drali vzlyky.

Kráľ Harold jej pri krku držal meč. Jeho oči sa uškrňali a smial sa. Vychutnal si vidieť moje telo kľačať na zemi, ako ho prosí, priam žobrá o to, aby neubližoval mojej matke.

,,Zomriete. Obe zomriete," boli posledné slová, ktoré povedal, keď potiahol mečom. Hlava mojej matky ležala pri mojich nohách. Začala som kričať ako zmyslov zbavená.
~~
Sedela som v komnate a upravovala som svojho syna. Zrazu sa rozrazili dvere a dnu vtrhol kráľ aj so sluhami, ktorí boli za ním.

,,Odveďťe ho do komnaty kráľovnej Anebell. Nech je dieťa so svojou matkou," jeho chrapľavý hlas sa niesol po celej komnate.

,,Ale to je moje dieťa! To ja som jeho matka!" zakričala som a snažila sa držať svojho malého princa za ruku, aby ju neodviedli. Sluhovia mi ju surovo vytrhli z dlane a vzali ju preč, nechavajúc ma tam samú, uplakanú.

,,Nie!!!!!"
~~
Moje útle telo ležalo na zemi. Kráľ Harold mal v ruke sekeru, ktorou ma chcel zabiť.

,,Posledné slová?" spýtal sa a všetci navôkol sa začali smiať. Mój malý princ tiež.

,,Princ Harry to ja som vaša matka. Milujem vas.. A vy, kráľ môj, zhnite v pekelných plameňoch," surovo mi sekerou sťal hlavu.

Kráľová obeť Donde viven las historias. Descúbrelo ahora