21.

127 18 2
                                    

Odpověď zní pořád ne." řekl, skoro zařval, Valandil.

„Obři jsou se Zakharem a jestli ho nezastavíme, nezničí pouze elfy. Obrům dá za odměnu, že s ním bojovali vaše životy. A potom už nebude žádný Grundibar." řekla klidně Sarea.

„Nevěřím ti ani slovo. Obři na nás útočili vždycky. Takže mojí odpověď už určitě znáš. Ano uhodla jsi. Je to NE!" Poslední větu zařval.

„Vaše chyba. Nikoliv moje. Až budou z Grundibaru trosky, na nás se neobracejte." Otočila se ke dveřím a kvapně odešla.

„Ten idiot si myslí, že mi může říkat, co mám dělat, ale to se ještě uvidí." pomyslela si.

*

Naštvaně vletěla do svého pokoje a nechtěně vzbudila Curtise.

„Promiň. Jdi zase spát." řekla potichu spíš pro sebe.

„Pořád si o sobě myslí, že je bůh?" zeptal se jí nevinně Curtis.

„Jo"odpověděla mu naštvaně.

„Snad ho to přejde. Ale myslím, že by tě mohlo zajímat, že jsem ho sledoval a on si povídal s obrazem své ženy. Scarell, tak nějak se jmenuje."

„Scarlett. Ale je to dobrý nápad. Teď ještě vymyslet, jak tu informaci využít."

„Dokázala bys nějak zařídit, aby na něj ten obraz promluvil hlasem jeho ženy? To by ho mohlo přesvědčit. Anebo bychom ho mohli nějak obejít a přesvědčit ostatní?"

„Trpaslíci elfům nevěří. Vlastně, když o tom tak přemýšlím, nevěří skoro nikomu. Takže Valandil je jediná možnost. A když jsme u toho obrazu, hodilo by se mi vědět něco o té Scarlett. Hlas, přízvuk, vzhled, naprosto cokoliv, co by mi pomohlo. Potom bych jí mohla vykouzlit z vody."

„V tom případě pojď se mnou do jeho ložnice. Ten obraz visí tam. Přímo nad postelí.

*

Byla noc a tak si nikdo nevšiml nezvaných návštěvníků. Sarea a Curtis se v tichosti vloupali do Valandilovi ložnice a prohlédli si obraz.

Scarlett byla malá tlustší trpaslice s temně rudými vlasy a milým úsměvem. V pozadí stála majestátní věž a drobné město. Nebo možná vesnice. To nevěděli. Sarea si zapamatovala její podobu a potom šli zpátky do jejich pokoje.

*

„Uděláme to teď nebo až ráno?" zeptala se Sarea, když už byli zpátky ve svém pokoji.

„Vyspi se, ale nejdřív mi řekni, co budeš potřebovat, abych to zařídil."

„Dobře. Potřebuju misku, vodu a růži. Vodu naliješ do misky a potom tam ponoříš růži a necháš jí tam. Ale nezapomeň jít spát." řekla mu a lehla si do postele.

Skoro okamžitě usnula a Curtis se potichu vydal pro věci na kouzlo. Miska byla, jak očekával, v kuchyni. Pro vodu zaskočil ke studně, ale růže byla trochu problém. Docela dlouho bloudil po chodbách, kde se pořád ještě neorientoval velice dobře. Nakonec dorazil do malé zahrádky se spoustou květin. Okamžitě nalezl růže a utrhl dvě z nich. První ponořil do misky a druhou dal ráno Saree.


Zrození fénixeWhere stories live. Discover now