Part 49.

1.5K 156 37
                                    

Tá poznámka autora tam nie je len tak pre srandu 😏

Vianoce

Tak, a máme tu Vianoce. Najočakávanejší americký sviatok. Všetci sa tešia, ozdobujú svoje domy, dokonca poniektorí aj autá, ulice sú celé prezdobené a svietia ako reflektory.

Ja osobne mám tento sviatok a časť roka úprimne rada, no vždy sa tú najde XY vecí, ktoré mi už zasa nie sú tak moc po chuti.

Ako napríklad preplnené obchody, ten typický vianočný ošiaľ, zbytočný zhon ľudí, ktorý potom zapríčiňuje množstvo nehôd. A potom ešte jedna vec. To, že všetci melú o tom, ako sa stretnú s rodinou, strávia spoločné chvíle a podobné kraviny.

Chápem, je to pekné keď sa po dlhej dobe stretne rodina, zaspomínajú si na staré časi a to všetko okolo toho, no ja som nikdy nevidela ani len moju babku, strýka, tetu, bratrancov a sesternice (a že viem, že sme veľmi početná rodina). Preto som na také veci háklivá.

No a ešte jedna taká poznámka. Keďže moji rodičia pochádzajú z anglicka, tak sú kresťania a my neuznávame tohto "komerčného Santu".

,,Elise, poď mi pomôcť s polievkou." zakričala na mňa mama z kuchyne. Vyšla som z izby a šla za ňou. Keď som vošla do kuchyne, čakal ma tam totálny bordel a chaos.

,,Preboha, prečo toľko vyváraš? Veď sme na Vianoce vždy len my dve." zvráštila som čelo.

,,Dnes k nám na večeru príde aj Juann, kolegyňa. Pochádza z Mexika a nemá tu žiadnu rodinu, nechcem aby bola na Viancoe sama. Nikto by nemal byť na Vianoce sám." povzdychla si a naďalej krájala zeleninu. Vypustila som tiché "aha" a ďalej tomu nevenovala pozornosť.

.....

Niallove darčeky mám už davno kúpené. Kúpila som ich pred pár týždňami v nejakom starom kráme s hudbou u nás v meste.

Dve platne. Prvá od The Smiths- Asleep a od Nirvany- Smells like teen spirit. Asi sa čudujete prečo som Niallovy kúpila platne a nie CD-čká.

Raz keď ma nechal samú v jeho izbe tak som sa -ako inak- mu začala hrabať v skriniach. A v jednej som našla úplne na spodu v rohu, prikrytý plachtou gramofón. Vtedy ma presne napadlo čo mu kúpim.

Niall doslova a do písmena nenávidi The Smith, no Asleep miluje viac, ako nenávidi The Smith. No a Nirvana je taká jeho klasika.

Darčeky už dávno zabalené som dala do tašky, obliekla si kabát, čižmy, čiapku a mohla som vyraziť k nemu.

,,Mami! Idem ku Horanovcom! Prídem do štvrtej!" zakričala som na ňu z predsiene a vyšla von z domu.

,,Dobre!" odkričala naspäť a ja som odišla.

Niall: Kde si?

Elise: Na ceste k vám

Niall: kde presne?

Elise: pri Markovom obchode

Niall: Okey, čakaj tam. Za 5 min som tam

Elise: Okey

Aj skôr ako za päť minút tu bol a ja som sa nemusela brodiť snehom až k ním domov a namiesto toho som sa zviezla.

Heartless//N.H.Where stories live. Discover now