7. časť - Slasti a strasti

216 9 2
                                    

Sídlo pôvodných v Mystic Falls

„ Kde je Mariane?" začal naliehať upír a odmietal sa upokojiť.

„ Tu nie je, Damon! Naozaj ju chceš ohroziť?", napomenul ho pôvodný rýchlo.

„ Potrebujem sa s ňou zhovárať!", trval na svojom.

„ Damon, ona tu vážne nie je. Nik ju odviedol od našej matky pre každý prípad", zapojila sa do rozhovoru pôvodná upírka, Rebekah.

„ Neverím vám! Ona tu musí byť!", vôbec sa neovládal a robil problémy.

„ Prestaň tu robiť scény!", ovplyvňoval ho Elijah a musel nejako zasiahnúť. „ Ohrozuješ ju, musíš prestať a mlčať o tom pute. Rozumel si?", varoval ho pôvodný.

„ Prečo to robíš, Elijah? Vieš čo pre mňa znamená... dovolil si mu vziať mi ju!", opakoval zúfale starší Salvatore a cítil sa ukrivdene.

„ Je na mol, zjavne to nezvláda. A má pravdu... veď sme obetovali Niklausovi princeznú!", hnevalo blondínku a predýchavala kruté pravdu.

„ Iba on ju dokáže ochrániť, sestrička! Zabudla si? Nemôže ju stratiť presne ako Marie!", trval na svojom a dúfal, že sa v tomto nemýli.

„ Ale zároveň ju môže zničiť. Na to si zabudol ty... proroctvo, on ho považuje za pravdivé", nedalo jej nespomenúť čo vedeli.

„ Žiaľ, nemáme inú možnosť. Musíme to risknúť pre prípad núdze! Naša matka je nevyspýtateľná a ten ples je zámienka niečoho väčšieho, cítim to!" nenechal sa oklamať a ako jediný videl v matke možné hrozby.

„ Čo toľko riešite? Vari nie Niklausa a jeho čarodejku? Ich vzťah je pecka... a to puto čerešničkou na torte", zasmial sa najmladší z pôvodních súrodencov.

„ Kol, radšej drž hubu! A nehľaď na ňu toľko, náš mutantský braček by mohol žiarliť", varovala ho Rebekah pred chybou.

„ Veď ja nič, ale je božská a nádherná! Nečudujem sa, že ju nedokázal zabiť... aj mne by sa pri nej zatriasli ruky", provokoval Kol ďalej.

„Ty sa asi nikdy nezmeníš, Kol", povzdychol si Elijah a pomyslel na Mariane. Cítil výčitky svedomia, že ju prenechal Klausovi a jeho brutalite.

„ Bude v poriadku, uvidíš", upokojovala ho Rebekah a položila ruku na jeho plece.

„ Neviem, sestrička. Príde mi to nesprávne, nemal som s tým súhlasiť! Snažil som sa zachrániť nás a obetoval ju – jej život, krásu aj nevinnosť", poznamenal upír smutne. Rebekah na neho zaskočene pohľadla, Klaus zase zvíťazil. Dobro azda nikdy nevyhráva?

                                                                                            x x x x x x

Na bližšie neurčenom mieste

Čakal na ňu a premýšľal nad svojím rozhodnutím. Počul ako jej bilo srdce, prečo to pre neho bolo také ťažké? Nikdy s tým nemával problém a zrazu hej? Ťažila ho skutočnosť, že nad ňou nedokázal zvíťaziť. Dostane jej telo, no svoje srdce mu nikdy nedá – presne tieto slová použila. Tak veľmi ho to štvalo! Keď vyšla von z dverí, zostal na ňu zarazene hľadieť a nebol schopný slova. Bola prekrásna! Diabol v ňom sa potešil, ulovil hotového anjela. Dlhé vlasy skrývali jej krásu a tie oči sa na neho upierali zo zmesou strachu i vzrušenia. Obaja brali toho druhého ako spojenca v boji, bývalého nepriateľa a z tejto fázy sa ešte nedostali. Neprehovoril, postavil sa a pokynul jej, aby podišla k nemu bližšie.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: May 29, 2016 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Pretty SwanWhere stories live. Discover now