1 časť - Vynútená dohoda 2/2

198 10 1
                                    

„ Pravda, nedokážem byť ako ty... nie som bezcitná a nevyužívam každého vo svoj prospech... Som slabá a naivná, príliš súcitná keď som chápala teba! Zbláznila som sa, Mikael ma pravdu, ty si nezaslúžiš súcit!", odvetila bolestne hoci vedela, že trafila citlivé miesto.

„ Myslel som, že ty jediná si v tom sprisahaní zapletená nebola... asi som sa zmýlil!", dodal urazene a prudko vydýchol od nespokojnosti.

„ Veď to, neverila som mu... a tá chyba ma bude stáť život. Cítim to, umieram... no odpúšťam ti!", riekla tichším hláskom a oči sa jej opätovne zatvorili. Sila ju opúšťala.

„ Nie! Ty ma nemôžeš opustiť, ty nie!", kričal a okamžite ju donútil prehltnúť jeho krv. Neuvedomil si, že jej vzal enormné množstvo krvi a temer ju zabil. Nemala silu mu odporovať, zachránil ju pred smrťou aby ju mohol ďalej týrať a ona by pykala.

„ Kde si?", volala zúfalo počas blúznenia a všetko sa s ňou točilo. Pred očami videla celý svoj doterajší život, spomenula si na Elijaha a jeho múdre slová. Musí to prežiť, potrebuje ju! Klaus ho potrestal dýkou do srdca ,nemôže ho teraz opustiť. „ Prepáč mi, prosím!", ospravedlňovala sa svojej halucinácii. Niečo sa jej dotklo, cítila to.

„ Dočerta! Máš teplotu... to je čudné. Tvoje telo odmieta upírsku krv, Mariane!", prehovoril pôvodný a zatriasol ňou. „ Nesmieš zaspať, teraz nie!", vydesilo ho to. Videl vyhasínať toľko životov a jeho dojíma práve tej jej? Nevyznal sa v ničom, vedel že k nej niečo cíti od prvej chvíle. Práve zistil čo... ten cit neokúsil dlhé storočia. Prečo teraz? Azda je jeho osudom milovať tú, ktorá sa tej jeho bytostne podobá povahovo aj výzorovo?

Ľahol si k dievčaťu a držal ju za ruku. Spomienky na jeho ľudský život ho dostihli a vystavili mu účet. Princezná nesmela umrieť jeho rukou, nemohol si to odpustiť. Nezniesol predstavu, že ničil niečo také čisté a krásne, nenávidel sa za to! Unášal ho hnev na Stefana, ktorý mu ukradol jeho rodinu a na Damona – že mu pred očami kradol čarodejku. Očakával, že poprie jeho obvinenia o údajnom romániku, neurobila to. Hnevala ho tá bezmocnosť, mať ju blízko pri sebe a vedieť, že nie je jeho!

„ Ty musíš byť mojou, dievčatko. Nedám ti inú šancu ako ma prijať do svojho života!", vravel jej počas spánku a kontroloval či pokojne spí. Najhoršie má za sebou, bola mimo ohrozenia života. Zazvonil mu mobil, automaticky prijal hovor.

„ Kde si ukryl Mariane? Neodvažuj sa jej dotknúť, Klaus! Zabijem ťa!", kričal na neho starší Salvatore.

„ Naozaj? A to ešte predtým alebo potom?", posmieval sa mu.

„ To by si... ty by si jej bol schopný ublížiť? Veď ti zachránila život!", pripomenul mu upír.

„ Pravda, no ty sa k princezne viac nepriblížiš, Damon! O to sa postarám, je v mojích rukách a tam zostane", informoval ho hybrid spokojne.

„ Ty si sa zbláznil? Je to čarodejnícka princezná, nemôžeš ju tam držať ako väzňa! Uhynie... to by si mal vedieť", odvetil nepokojný upír a začal sa o Mariane vážne obávať.

„ Hovoríš mi to dosť neskoro, Damon. Tak pred hodinou by to bodlo viac. Povedz Stefanovi, nech pristúpi na dohodu a ja ti vrátim tohto krásneho anjela!", vyjednával Klaus.

„ Ako mám veriť, že Mariane stále žije?", chcel počuť jej hlas.

„ To sa nedozvieš, no mám nápad... opíšem ti ju, chceš? Má celkom dlhé nohy, je dosť chudučká... a dlhé vlasy jej zakrývajú perfektne tvarované prsia. Keď spí, vyzerá ako anjel čo spadol rovno z neba. Jej hebké pery volajú po bozku, kým vôňa jej pokožky opantáva moje zmysly hybrida. No chuť jej krvi je neopísateľná!", provokoval upíra a nadšene mu dokazoval výjav pred sebou.

„ Neodvažuj sa jej dotknúť! Klaus!", volal bezmocne Damon a hlas sa mu lámal.

„ Nespravíš vôbec nič, Salvatore. Mne sa vyhrážať nemôžeš, to je fakt! Vždy si vezmem čo chcem a momentálne chcem ju... na to nepotrebujem tvoje dovolenie! Pri mne na teba rýchlo zabudne, nikdy viac si nespomenie že existuješ... Nezabrániš mi v tom, bude moja!", pokračoval zlovestne pôvodný. Prebudila sa akoby počula, že sa hovorí o nej.

„ Klaus, čo tu robíš?", ozval sa jej slabý hlások.

„ Práve vysvetľujem tvojmu Roméovi, že si moja Júlia... nič podstatné", šepol jej spokojne a pritisol ju k sebe. „ Nedotýkaj sa ma!", ohradila sa čarodejnica. Damon ju počul v mobile, zavrčal zlostne. „ Musím končiť, Damon .Tvoja milovaná je konečne hore a ja by som si to rád užil. Prajem ti dobrú noc!", zaželal mi hybrid ironicky.

„ Prečo to robíš? Naozaj si až taký krutý?", pýtala sa ho zmätene.

„ Vlastne sa to čoskoro dozvieš, princezná. No teraz k našej dohode... Ty výmenou za mier v meste, platí?", navrhoval jej pôvodný.

„ A čo bude s Elijahom? Kedy mu vrátiš slobodu? Nezaslúži si takto trpieť!", zaujímala sa okamžite o jeho osud.

„ Prečo ti záleží na mojom bratovi? Skoro vôbec ho nepoznáš, a predsa ho brániš?", čudoval sa a podozrievavo si ju premeriaval.

„ Áno, dlhujem mu to. Nikdy ma nebudeš mať, kým budeš ubližovať iným!", tvrdohlavo vyhlásila a nemala strach. „ A čo mi ponúkaš?", zaujímal sa okamžite a oči sa mu rozšírili od netrpezlivosti.

„ Nemôžem ti dať nič, čo si sám nevezmeš. Môžeš mať moje telo, no nikdy ti nebude patriť moje srdce!", varovala ho nech si to dobre premyslí

„Čakáš, že túžim po láske? To nikdy!", pobavene sa zasmial hybrid.

„ Fajn, tak to bude všetko ľahšie. Platí!", dodala čarodejka.


Klaus rozohral svoju hru a v ďalšej časti uvidíte, ako sa ich dohoda vyvinie v praxi. A samozrejme Stefan s Damonom to len tak nenechajú a niečo podniknú. Budem rada za nejaké komentáre a votes.

Pretty SwanWhere stories live. Discover now