2. časť - Človek mieni, osud mení 2/2

154 9 0
                                    

Žiaden dôkaz nebol potrebný, Damon vedel že Klaus chce mocnú čarodejnicu na dôkaz svojej moci. Možno sa stále obával Mikaela, nepomohli tomu ani hybridi. Neprestal byť nebezpečným, krutým a sebeckým stvorením na svete! Stefan sa nemýlil, Klaus , mal svoje slabé miesto a bol zraniteľný – jeho rodina bola achilovou pätou. No skutočný dôvod stále neprezradil, prečo mu ide o moc čarodejníc a teda o mňa? To som zistila tiež... aj keď nie práve vhodným spôsobom. Mala som to tušiť ešte vtedy v škole, keď chcel kontaktovať pôvodnú čarodejnicu, ktorá na neho uvrhla kliatbu spojenú s mesačným kameňom a krvou dvojníc z rodu Petrova. Elijah spomínal, že Klaus mal k dvojníčkam blízky vzťah a Katherine mu utiekla, čím sa stala nepriateľom číslo jedna. Ako keby ich nejakým zvráteným spôsobom miloval. Jeho záujem o Elenu však taký nebol. Bol ňou posadnutý kvôli vytváraniu hybridov. Zameral sa na mňa, presne ako Elijah predpokladal... ale netušil, že mi Rebekah povedala pravdu, ktorú mi obaja zatajili. Vedela som o nej...

FLASBACK č. 3

Miesto masakru čarodejníc v MF, pred dvoma dňami

„ Kde je tá štvrtá?", pýtal sa hrozivo pôvodný.

„ Poistka a tak podobne.", usmieval sa na neho upír spokojne.

„ Roztrhám ťa na kúsky a zničím aj tie!", vyhrážal sa hybrid a zúrivosť sa mu odzrkadľovala v očiach.

„ To nespravíš, urážať čarodejky nie je múdre. Urobil som kedysi rovnakú chybu", provokoval ho Damon Salvatore.

„ Nemám problém zabiť ich do poslednej!", vyhŕkol zlostne Klaus.

„ Tak prečo ešte žijem?", ozvala sa princezná a postavila medzi nich.

„ Mariane, choď preč!", chránil ju upír pred pôvodným.

„ Nie Damon, chcem odpoveď na svoju otázku. Ak mu nerobí problém zabiť ma, prečo dýcham tento prach?", spýtala sa urazene a nemala z neho strach.

„ Nestoj mi v ceste, láska! Nerád by som musel ukončiť život tak krásnej princezny... Nie som až taký bezcitný a stále viem odceniť krásu! Toto sa neskočilo, Stefan sa má na čo tešiť", zakončil Klaus a chystal sa odísť.

„ Počkaj, Klaus. Možno Stefan nekonal správne, ale to ani ty. Ublížil si mu, uznaj si svoju chybu a on ti ich vráti", radila mi a dúfala, že si ju vypočuje.

„ V tomto meste nikdy nebude mier, Mariane. Zbytočne sa o niečo snažíš... a čo sa týka Damona Salvatoreho, pokojne mu odkáž moje slová. Nikdy nepripustím, aby si na princeznú robil nárok! Čoskoro sa uvidíme, maličká!", predniesol svoje hrozby a vyparil sa.

Cítila že všetko myslel smrteľne vážne, len netušila na koľko vážne.

„ Nedovolím mu to! Mariane, mala by si sa vrátiť domov... tam budeš v bezpečí!", obával sa najhoršieho.

„ Nie, nebudem sa skrývať! Ak chce, nájde ma kdekoľvek.", odmietla to urobiť.

„ On si myslí, že má právo miešať sa medzi nás lebo sa podobáš na jeho mŕtvu lásku... Rebekah ti predsa povedala, že si ako tá čarodejnica. Vidí v tebe ju!", pripomenul jej.

„ Ale ja nie som ona, síce mám v žilách jej krv a moc.. no ako by som mohla vidieť v netvorovi kúsoček dobra? Klaus je plný zloby a temnoty, nikto na svete to nedokáže zmeniť!", odvetlila smutne a hľadela do noci plnej tmy.

Ozvalo sa klopanie a dnu vošiel nejaký hybrid. „ Toto vám posiela, pani moja. Máte si to obliecť na dnešný večer. Čaká na vás o siedmej", dodal hybrid a položil na posteľ dve krabice. Zvedavo som ich otvorila a našla šaty bledoružovej farby a balerínky v podobnom odtieni. Mali nádych antického štýlu bohýň, mal v skutku znamenitý vkus. Ale spoločná večera? To určite nebolo len tak! Začula som zdola strašný krik a nevedela ho identifikovať. „ Nesmiete opustiť izbu, pani moja", pripomenul mi a vytratil sa. Mohla som iba dúfať, že ma konečne niekto našiel a ja budem voľná! Nestalo sa tak, začula som Klausa a spoznala ten druhý hlas.

„ Toto si prehnal, Klaus! Pusti Mariane inak oľutuješ!", vyhrážal sa mu Stefan.

„ Nie, ty mi vráť poslednú rakvu inak zabijem krásnu čarodejnicu! Alebo to chceš vidieť na vlastné oči?", dodal podráždene pôvodný hybrid.

Takže ma naozaj plánuje zabiť keď to inak nepôjde?, povzdychla som si zmučene.

V ďalšej časti nás čaká večera Klausa s Mariane a príchod nečakanej osoby, ktorá naruší Klausove plány s čarodejnicou. Prosím o nejaké votes a komentíky. 

Pretty SwanWhere stories live. Discover now