epilog

4.7K 146 10
                                    

3 godine kasnije

-Nate! Ti budalo jedna!- viknula sam I gađala ga kokicama.

- Pa dobro ženo! Koji je sada razlog tvoga vikanja?- Angelo se nasmije noseći još jednu zdjelu kokica.

-Da Rom. Ja nisam bio ni blizu tebe da vrištiš.- kreten.

- Pa ako ćemo iskreno ne vrištim ni kad si ti blizu mene. - namignem mu i nastavim gledati u tv.

- Ne diraj lava dok spava. Angelo, Angelo. Kad ćeš naučiti? - Nate se suzdržava od smijeha i tapša ga po leđima.

- Dobro dosta. Kad svi dolaze?- iznervirano Angelo vikne. Sjeo je pored mene i mazio po nadkoljenici.

- Cara i ovo dvoje budala dolaze za jedno-- -nije ni stigao završiti već je Cara trčala prema njemu u ruke.

-Ljubavi! Isuse nećeš vjerovati što mi se upravo desilo. - počela mu je prepričavati neku suludu priču. Da, Cara i Nate su zajedno i čine poprilično dobar par. Ona je sto na sat, a on je miran pa ju smiruje isto koliko i ona njega opušta.

- Znaš imam osjećaj da ćeš ipak večeras vrištati zbog kazne koje ćeš dobiti.- Angelo mi je šapnuo na uho i ruka mu je lagano pobjegla malo preblizu ženskom području.

- Ma je li? - Fala Kristu. Danas će biti zanimljivo. Pa dobro bar meni. Kunem se rogovi će mi početi rasti.

- Mmhhm.- kao mačka je preo na moje uho zbog čega mi se podigla svaka dlaka na glavi.

- Vjeruješ li kakve su oni budale?!- Cara usklikne bacajući ruke u zrak. Nate se osmijehne i zagrli ju.

- Ash molim te primi bar torbu.- ah evo i ovo dvoje.

- Pa držim ju.-

- Mislio sam neku putnu torbu, a ne taj mali isprdak od torbe.- na to su se svi smijali. S vremenom smo shvatili da su Harry i Ash bolji od bilo koje komedije.

- Pih. Pa zato imam tebe. Jesi li muško ili ne? I u ostalom želiš li nauditi djetetu budalo?!- prošla je pored njega umirući od smijeha do je in bio vidljivo crven od umora i Ashleyinih hormona. Harry, Ash, Nate, Cara, moj peder i ja smo postali kao mala banda.

Harry i ja smo 6 godina nakon svega toga shvatili smo da ipak je svemu mjesto u prošlosti i da trebamo graditi budućnosti. Harry i Ash su se prije 3 mjeseca oženili i dobiti će bebu za jedno 4 mjeseci. Cara i Nate su u ozbiljnoj vezi i Nate ju planira zaprositi na njen rođendan u našem vinogradu. Svi zanju osim Care i Harry se prvi dao okladiti da ce Ash sve izbrbljati ili će Cara sve otkriti.

A ja?

Ja sam sretno udana žena sa malenom bebicom u trbuhu. Angelo je već završio sa uređivanjem sobe, ali on i njegova braća su krenuli biti naporni. Ne mogu ni do lokalne tržnice da neko od njih nije mi za vratom. Brzo sam se naviknula na taliansku obitelj i često mi moja dolazi u posjet.

-I Rom. Kako je mali bebač?- Ashley je skočila pored mene, stavljajući svoju ruku na moj već dosta veliki trbuh. Za malo od mjesec dana mi je termin i Angelo je fanatičan od kada sam ušla u 9 mjesec.

- Inače je dobro ali danas je nemirna. I to jako.- Angelo je odmah skočio do mene sa strahom u očima.

-Je li ti pokao vodenjak?!- brzo me počeo pregledavati i rukama i očima.

- Puknut će tebi glava ako se ne smiriš čovječe. Dobro sam.-

-Ali ja nisam. Nate daj pomozi.- Harry je rekao bez daha vučeći neku Ashleinu torbu.

- Da, da naravno. Hajde Angelo i ti ćeš nam pomoći. Malo da skineš misli s bebe i Rom.- Angelo se sav pokiseo maknuo od mene i krenuo prema dečkima.

-Dobro sam ne brini.- rekla sam mu šaljeći mu osmijeh.

- Samo zovi ako nešto treba.- poljubio me je u čelo i otišao u kuhinju po pive pa k dečkima van.

-Ash kako si ti? Sad je Harry na odmoru pa pretpostavljam da ti je lakše. -

- I da i ne. Ponekad pomislim da je gori od Angela. Stalno se brine i da nema Gemme vjerojatno bi mi usadio GPS u guzicu da zna di sam.- nasmijale smo se.

- Nekako imam osjećaj da to raspakiravanje kofera će se razvući u nedogled.- Rekla je Cara smijući se. Uzela je vino i probala.

- Rom ovo je tvoje vino?-

- Dap. Prošlogodišnja berba. Angelova mama mi je rekla da moram popiti barem jednu čašu na dan. Naravno Angelo je popizdio, a onda je i njegova mama pa se smirio.- natočila sam si čašu vina i popila gutljaj. Mislim da najviše mi se sviđa moj trbuh jer mi je kao mali stol. Mogu jest na njemu, držat stvari pa i igrati igrice.

-Hvala Bogu nemam takvih problema. Nareova mama je mirna dušica. Ne mogu zamisliti da sam se udala u kuću punu Taliana i Grga. Pa ubila bi se. I ti isto. Ti bi se sa stupom mogla posvađati, a kamo li ne s čovjekom.- Ashley se je glasno nasmijala dok sam ih ja gađala kokicama.

Nakon tri pogledana filma i jedno 20 odlazaka na wc dečki su se pojavili u kući.

Ali samo radi piva i vina. Harry je rekao da želi se i on malo odmoriti pa ce i on otvoriti vinariju. Hah, voljela bih to vidjeti.

A onda me nešto steglo u trbuhu.

- Molim te reci mi da nije ono što mislim da je.-

-Okaj Rom. Samo diši.- Cara je problijelila ko' krpa, a Ash se je odgegala van dečkima. Ash je niska i makar je u 5 mjesecu trudnoće trbuh je veći od nje same pa sad hoda kao maleni krumpir. Hah smiješno.

- Roman!- Angelo se stvorio pored mene brzinom svjetlosti. Nedugo zatim i ostala dvojica su se pojavila vrišteći kao curice i gledajući u mene kak da će izvanzemaljac izaći iz mene svakog trenutka i pojesti ih.

- Diši. Sve će biti uredu. Nemoj biti nervozna.- Namrštila sam se. Pa ja nisam nervozna.

- Angelo nisam nervozna. Net-- -

-Ja to sam sebi pričam. Idem po bolničku torbu.- Angelo je otrčao u sobu.

- Ja idem zapaliti auto.- Harry je pobjegao na druhu stranu. - A ja moram popiti nešto. - Bože moj. Razgudili su se kao banana.

- Imam sve brzo, brzo. NATE! Ne pij idemo. Žena mi rađa! - Angelo ne sa torbom izjurio iz kuće povlačeći Natea za sobom.

- Što mislite koliko će im trebati da shvate da su trudnicu tu ostavili?- Cara je zamišljeno pitala. Ash i ja smo se odvalile smijati. Polako su mi obje pomogle da se ustanem kada je Angelo uletio u kuću mrmljajući kako mu je žao i kako je glup da je mene zaboravio dok smo se mi cure smijale zbunjenim muškarcima.

- Da se ni jedna od nas tri nema pravog muškarca. Wow. A di ke ovaj moj? I njega ovo očekuje za 4 mjeseca. - Ashley je izkomentirala.

Sve je sjelo na mjesto. Voljena sam i volim.

Kraj

Zdravo ljudovi. Evo završila sam i ovu priču. Nadam se da se nikome nisam zamjerila i da sam svima ispunila želje te obajsnila sve. Da nakraju glavana junakinja nije sa Harryem. I za to jma objašnjenje. Nisam htjela da sada ta jaka i tvrdoglava žena se pokori bilo kome. Čak je i s Angelom slobodna. I sami već možete reći da poznajete Roman, pa mi recite bi li ona ikada se vratila Harryu nakon svega. Nebi.
Tvrdoglavo čedo, što ćeš.

Od svih likova najviše mi se sviđaju Rom i Angelo i ta njihova ljubav zbog koje se ponašaju kao par tinejdžera. Htjela sam da Rom bude s nekim tko ju voli, cijeni ali i s nekim koga će i ona moći voljeti.

Nemoj te me krivo shvatiti. Volim ja Harrya, ali eto mislila sam da bi ovako moglo biti bolje i malo za promjenu drugačije. 

Još jednom hvala svima koji su čitali, votali i komentirali. Vi ste me gurali da dovršim ovu priču i jesam samo za vas. Jer vi to zaslužujete. [Osjećam se sad ko' ona reklama]

Ali stvarno hvala vam od srca.

Sve vas volim i tu sam za vas kao što ste i vi bili tu za mene.

Zadnji put se odjavljujem.
Helena.

In all the right ways. [COMPLETED]Where stories live. Discover now