-30-

179 18 13
                                    

Ik had nog twee extra bloedzakken in mijn tas gedaan voor ik de deur verliet. De brieven voor Liv en Nicolas had ik op de keukentafel gelegd, ze zouden die pas vinden als ze terug kwamen, dat kon al tijdens hun midnachtpauze zijn, dus ik moest er voor zorgen dat ik Francus in het eerste deel van de nacht te grazen nam voordat ze een poging gingen doen om me op te sporen en tegen te houden.

De sms voor Francus had ik verstuurd, ik wist dat ik geen reactie zou krijgen. Dus ik begon op een rustig vampier ren tempo richting Renesse te lopen. Het was een stukje lopen aangezien het in Nederland lag, waarom ik voor een Nederlands strand koos? Ik vond die altijd iets leuker dan de Belgische stranden, ook betere herinneringen aan Renesse, en als ik dan ergens aan de zee wou dood gaan was het daar wel. Daarbij ik moest dit uitvoeren bij de zee, de kracht van de volle maan was altijd het sterkst bij de zee. Vloed zou opkomen en dat kon zowel mijn voordeel als nadeel zijn, ik hoopte natuurlijk mijn voordeel.

Eenmaal in het dorp aangekomen verzond ik ook de berichten voor Herman en Maaike, vervolgens vernietigde ik mijn gsm met één flinke handkneep. ik liet de brokstukken van mijn gsm voorzichtig uit mijn hand glijden op de grond, het glas van het scherm was in stukken gebroken en had een snee in mijn hand achtergelaten, die genas in een oogwenk. Ik had voor de zekerheid nog een bloedzak achter mijn kiezen voor extra kracht, of het veel zou helpen wist ik niet.

Nu alles in gang was gezet begon ik rustig richting het strand te lopen waar ik Francus zou ontmoeten. De duinen lachten me al tegemoet en de koele wind striemde om mijn gezicht heen en liet mijn zwarte lange krullen wild wapperen. Toen ik op de bovenste duin kwam te staan had ik een perfect zicht op de zee die aan zijn vloed begon, de reflectie van de maan flikkerde door het golvende water en verlichtte het strand perfect om anderen te kunnen spotten. Ik snoof de heerlijke zeelucht nog eens op, met deze lucht wilde ik eindigen, wilde ik herinneren zodra de bloedgeur mijn neus zou intrekken.

Ik haalde de rugzak van mijn rug af en haalde de bloedzakken uit de tas. Tijd om Francus naar me toe te lokken. Ik keek toe hoe mijn nagels de de monsterlijke klauwen werden en verscheurde de twee zakken in een tel, goot het bloed in het zand en gooide de lege zakken er naast. De geur van het bloed stak mijn neus in en ik wist dat wind het zou mee dragen. Ik haalde het pistool en de staak uit mijn tas, het pistool stak ik in mijn leren jas in de binnenzak en de staak stak ik in mijn broeksband vanachter en liet mijn jas er overheen vallen vervolgens gooide ik mijn tas weer op mijn rug en liep de duin af richting het water toe. Nu was het wachten tot hij kwam.

.

'Hallo Serpent, je tactiek was niet erg subtiel maar wel effectief zoals je ziet,' hoorde ik niet veel later op een afstandje, ik had hem niet direct gehoord door dat de wind verkeerd stond. Ik draaide me langzaam om en zag hem vijftig meter verder op staan met zijn handen in zijn zakken. Hij had nog steeds die oude verschrikkelijke lange regenjas van jaren terug aan.

Ik kon een walgende trek niet vermijden en bleef een moment hem aanstaren, tot hier liep mijn voorbereiding en moest ik op improvisatie verder gaan. 'Zo dus waar heb ik deze ontmoeting aan te danken, het zal vast niet zijn om me te vertellen dat je van gedachte bent veranderd en met me mee wilt gaan, anders had je wel mens gekozen om dood te laten bloeden om me te lokken en niet een miezerige zak met halfdood bloed,' zei hij spottend vervolgens en liep langzaam dichter naar me toe.

'daar heb je gelijk in Francus, ik ben hier inderdaad om een andere reden. Ik ben hier om de veiligheid van mijn zuster te kunnen garaderen,' zei ik koud. Francus schoot in een valse lach en stapte steeds dichter naar me toe. 'en hoe denk je dat voor elkaar te krijgen klein serpent? Je zuster zal de mijne worden, ze is nog zwakker van geest dan jij, jonger, ze valt te manipuleren. eenmaal als mijn bloed in haar ontwaakt dan zal ze voor mij kiezen! voor mij!' riep hij vals uit en keek me grijnzend aan.

Susan's RevengeWhere stories live. Discover now