epiloog

3.9K 155 28
                                    

POV Luke,

Ze zag er beeldig uit. Ze draaide langzaam een rondje in de kamer waardoor de rode onderkant een stukje omhoog ging. Het gaf eem gaaf effect. Ik liep naar haar toe en ze keek me met een stralend gezicht aan. Vervolgens pakte ik haar middel vast en gaf haar rustig een kusje pp dr voorhoofd.
'Ik hou van je' mompelde ik.

'Ik hou ook van jou' zei ze zacht terug.

Zo bleven we een tijdje staat totdat er gejank uit de kamer naast ons kwam.

Ik zuchte maar op haar gezich bleef een lach hangen wat mij ook deed lachen. Ze was gelukkig en ik ook.

Vervolgens liepen we naar de andere kamer en pakte Lucie uit de wieg. We kleedde haar met een lief wit jurkje aan want ach ze was immers het bruidsmeisje.

Nadat we alle spullen hadden gepakt en Lucie eten hadden gegeven vertrokken we naar het strand. In de auto zongen we luid met ieder liedje mee dat op de radio kwam en na een uur waren we er.

Wonder boven wonder was Lucie in de autorit in slaap gevallen en ik droeg haar over mijn schouders het strandhuis in. Er waren al een aantal mensen aangekomen waaronder nog een paar collegas van mij en Nick.

Over Nick gesproken.. waar is hij?

Ik liep -nog steeds met Lucie in mn armen- door de mensen heen en liep een lege hal in. Daar klopte ik op de deur en vroeg:
'Nick ben je daar?'

De deur ging langzaam open en hij keek me met een bezorgde blik aan.

'Gaat alles goed?' Vroeg ik voorzichtig.

'Nee..' zei hij.

Ik liep naar binnen en deed de deur dicht. Hij stond met een zwart pak voor de spiegel met een witte en een rode stropdas in zijn handen.

'Want welke moet ik kiezen?'

Ik zuchtte van opluchting dat het alleen maar om een stropdas ging.

'Ik zou de rode kiezen als ik jou was. Past bij het thema.'

Hij draaide zich om.

'Maar stel dat deze stropdas niet de goeie is? Stel dat ik voor die andere had moeten kiezen en dat ik daar later spijt van krijg? Maar dan is het al te laat want ik wil de rode stropdas niet kwetsen!'

Er hing een bezorgde blik in zijn ogen en ik wist dat hij het over zijn toekomstige vrouw had.

'Het komt goed. Je hebt voor het juiste gekozen.'

Ik gaf hem een flesje water en hij dronk het tot halverwege leeg.

Hij deed de rode stropdas om en niet veel later werd iedereen verzocht om het strand op te gaan.

We gingen zitten op de witte stoelen behalve de getuiges die moesten naast de witte boog met rode versierde rozen staan.

Het was een mooie standaart strand bruiloft. Behalve dan dat iedereen sneakers droeg ( inclusief nick en de bruid) dat vonden ze wel grappig en het zag er nog leuk uit ook. Aan de andere kant van de boog stond de mijne, haar rode losse jurk wapperde in de wind en ze keek me vragend aan. Ik wees naar haar moeder die op de eerste rij stond met ons kind in haar armen. Ze knikte en lachtte vrolijk. Ze lachtte altijd en ik werd vrolijk van haar. Ik kon nooit lang boos zijn want dan ging ze voor me zitten me heel lang aankijken of ze gaf me een knuffel en liet pas los als het weer goed was.

Ik hou van Fleur.

Nu kwam ook Nick aangelopen en ging aan de linkerkant van de boog staan. Ik kloptte op zijn schouders en hij zuchtte nerveus.

Na nog zo hebben gestaan voor 2 minuten kwam ook zij aangelopen.

Ik hield me adem in Nick ook.

Ik weet niet, misschien heb ik altijd nog wat voor dr gevoeld. Maar sinds dat dramatische feest moest ik mijn gevoelens loslaten want ze had een andere weg genomen.

Ik zeg niet dat Fleur mijn 2de keuze was. Want als ik nu terug kijk dan verbaas ik me waarom ik Fleur niet zag staan maar er hing nog steeds iets om haar heen waardoor ik die oude gevoelens een beetje terug kreeg.

Maar ik ben gelukkig, ik heb Fleur en Lucie, een prachtig gezin waar ik van hou. Ik ben vorig jaar gelukkig getrouwd en dat was mijn keuze. In een mooi wit kerkje op Hawai want dat was Fleur haar droom al vanaf t begin en 9 maandan daarna kregen we Lucie.

Mijn ogen waren nog steeds op haar gericht. Haar haren hingen losjes over haar schouder en haar sluier kwam tot op de grond en sleepte op de grond achter haar aan. Haar jurk was voornamelijk versierd met kant en dat liep ook uit tot op de grond. Om haar riempje zaten wat steentjes en die kwamen terug aan de onderkant van de jurk.

Het was prachtig.

En dat vond Nick ook.

'Je ziet er beeldig uit' fluisterde nick.

Ze glimlachte en kuiltjes verschenen in haar wangen.

Ze praatte eerst wat over de ontmoetting en hoe ze sindsdien met elkaar zijn omgegaan. Natuurlijk hebben we niet verteld dat Nick het eerst instantie fake deed maar wel dat hij de babdoy was en dat de goodgirl voor hem is gevallen.

'Nick, neem jij Jamy tot je wettige echtgenote?'

'Ja' antwoordde hij zelfverzekerd en keek toen even naar zijn rode stropdas.

'Jamy, neem jij Nick tot je wettige echtgenoot?'

'Ja' antwoordde ook zij en glimlachte.

'Dan verklaar ik jullie nu tot man en vrouw, je mag de bruid kussen.'

Zonder enige twijfel pakte nick haar vast en kuste haar. Hij heeft de juiste beslissing gemaakt dat weet ik zeker.

Ik haalde mijn ogen van hun af een keek naar alle mensen die op de stoeltjes zaten. Ik ken ze allemaal. Behalve die ene man. Die naast de moeder van Jamy zat. Ze hielden elkaar handen vast en de moeder droogte haar tranen. Het is zeker niet de stiefvader van Jamy want die zit nu in de bak wegens kindermisbruik. Daar zijn Nick en ik 2 jaar geleden achtergekomen en hebben meteen de politie gebeld.

Jamy durfte dat zelf niet te doen maar was ons heel erg dankbaar toen hij uiteindelijk werd veroordeeld voor 7 jaar cel. Sindsdien heeft Jamy geen enkele blauwe plek meer gehad en was ze veel levendiger en opener.

Nick en Jamy liepen hand in hand het gangpad af en iedereen liep er achteraan. Ik pakte Lucie van Fleurs moeder en liep naar Fleur toe. Ze pakte ook mijn hand en we liepen achter de mensen aan.

Hun leven begon nu.

~~~

Heee laat ff weten wat jullie van deze epiloog vonden !!!

Xxx
Mij



the badboys weddenschapWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu