τέσσερα

171 33 0
                                    

ΤΕΣΣΕΡΑ

Κλείνει την πόρτα, την ανοίγει ξανά, μετά ψάχνει για το αν υπάρχει κάτι στα ανοίγματά της ή στις γωνίες. Μετά από πενήντα φορές την ανοίγει ξανά για να δει αν ολά τα φώτα είναι κλειστά, για να βεβαιωθεί πως δεν σπαταλάει ενέργεια: όχι μία ούτε δύο φορές αλλα είκοσι πέντε. Ο Harry ελέγχει αν έχει βάλει τον συναγερμό για να σιγουρευτεί ότι τίποτα δεν θα συμβεί όσο λείπει. Αυτό το ελέγχει τριάντα τρείς φορές.

Σήμερα θέλει να επισκεφτεί την Kenzie, και η Gemma τον αφήνει- όχι ότι είχε και πολλές επιλογές. Ελέγχει το συναγερμό για ακόμη μια φορά, για κάθε περίπτωση, πριν βγει έξω από την πόρτα. Κλείνει την πόρτα τρείς φορές πριν ακούσει έναι κλικ! σημαίνοντας πως η Gemma την κλείδωσε. Έχει την ξαφνική επιθυμία να τσακωθεί μαζί της, να της πει πως δεν ακούστηκε σαν η πόρτα να έκλεισε καλά, αλλά λέει στον εαυτό του πως όλα είναι απλά μέσα στο κεφάλι του. Η πόρτα έχει κλειστεί και κλειδωθεί, απλά υπερβάλλει. Τα νέα χάπια που παίρνει του δίνουν την δυνατότητα να ξανασκεφτεί τις πράξεις του. Αλλά ο Harry μισεί τα χάπια του.

Φτάνει στην πόρτα του διαμερίσματος της μετά από εφτά βήματα. Έκανε τέσσερα βήματα με το δεξί του πόδι και τρία με το αριστερό. Τα βηματά του ήταν άνισα: έπρεπε να τα ξανακάνει από την αρχή. Πάει πίσω στην πόρτα του και ξαναξεκινάει. Κάνει το ίδιο πέντε φορές μέχρι να το κάνει σωστά.

Ο Harry δεν ήταν ποτέ του αυτός που προσπαθούσε να επικοινωνήσει με ανθρώπους. Κανείς ποτέ δεν το έκανε γι'αυτόν άρα γιατί να το κάνει αυτός; Αλλά ήθελε πραγματικά να μιλήσει κι άλλο στην Kenzie, ακόμα και αν αυτή είναι η τελευταία φορά. Αγχωμένος, χτυπάει την πόρτα της τέσσερις φορές. Μετά από ένα δευτερόλπτο χτυπάει άλλες τέσσερις φορές και μετά άλλες τέσσερις. Του πήρε δώδεκα χυπήματα για να απαντήσει η Kenzie.

Φορούσε ένα σορτσάκι και μια φαρδιά άσπρη μπλούζα. Ο Harry παρατήρησε το πόσο χαριτωμένη φαινόταν με τα γυαλιά της και την ανακατωμένη κοτσίδα της.

"H-Harry; Τι κάνεις εσύ εδώ;" κοιτάει προς τα κάτω τα ρούχα της και τα μαγουλά της κοκκινίζουν. "Διάβαζα για μερικές από τις τάξεις μου στο κολλέγιο."

"Ήθελα να σε δω." ο Harry χαμογελάει πλατιά.

"Όου." χαμογελάει και η Kenzie. Ο Harry ήθελε να σκέφτεται αυτό το χαμόγελο για πάντα, κάτι που ήταν αδύνατο παίρνοντας υπόψη την καταστασή του. "Γιατί δεν έρχεσαι μέσα μέχρι εγώ να πάω να φτιαχτώ λίγο;"

Παρόλο που ο Harry ήθελε να επέμβει και να της πει πως είναι όμορφη ακόμα και αν φοράει τσαλακωμένη μπλούζα, δεν το έκανε. Θέλει να μάθει περισσότερα για την Kenzie, θέλει να την κάνει να αισθάνεται άνετα με οτιδήποτε φοράει μπροστά του. "Φυσικά." απαντάει ταπεινά.

Ενώ αυτή αλλάζει ο Harry μπαίνει μέσα στο παρόμοιο με το δικό του διαμέρισμα. Κλείνει την πόρτα, την ανοίγει ξανά, την κλείνει, την ξανανοίγει και την κλείνει ξανά- αυτό το κάνει ακόμα πέντε φορές. Κλειδώνει και ξεκλειδώνει την πόρτα δεκαπέντε φορές πριν νιώσει κάποιον από πίσω του.

"Ξέρεις αν συνεχίσεις να το κάνεις αυτό θα μας πάρει όλη την ημέρα."


OCDWhere stories live. Discover now