Bölüm 1: Tanışma

6.9K 488 39
                                    

Ilgın, aynadaki aksini süzdü keyifle. Küt kesimli sarı kıvırcık saçlarını salladı hafifçe ve bir kez daha kontrol etti kendisini. Üstünde yarım kollu, derin dekolteli, göğüslerinin hemen altından bollaşarak neşeli kıvrımlarla dizinin biraz üstüne kadar inen koyu kırmızı bir elbise vardı. Volan eteğini havalandırarak aynı renkteki yüksek topukluları üstünde yaptığı yarım dönüşle arkadan görünüşüne de şöyle bir baktı. 

"Fıstık gibiyim, maaşallah!" diye konuştu yüksek sesle, kolyesinin takımı amcasının hediyesi yakut küpeleri takarken. 

Bu tatil Neyir'le ikisine iyi gelecekti. Son haftalarda yaşanan gerginlikler, üst üste gelen kaza ve tatsızlıklar yüzünden epeyce yıpranmışlardı. Bıçak sırtındaki ruh halini gören amcası, zorla ve hatta tehditle yollamıştı iki arkadaşı Antalya'ya, dinlensinler, havaları biraz değişsin diye. Başta itiraz etse de, beş yıldızlı otelin daha kapısından girerken fikri değişmişti genç kadının. Şimdi büyük bir minnet duyuyordu içten içe, İstanbul'da kalan o despot ruhlu adama. 

Makyajını tamamlayıp, yakutlarla bezeli pırlanta bilekliğinin kilidini kapatırken, gülümsedi parlakça yeniden aklından geçenlerle. Lâme el çantasına uzanmıştı ki; odanın kapısı vuruldu hafifçe. Gelen tahmin ettiği gibi Neyir'di. 

"Harika görünüyorsun!" dedi, içeri girmesi için ona yol verirken. 

Ilgın'ın aksine Neyir abanoz gibi kapkara uzun saçları dalga dalga omzundan beline yol bulan esmer bir âfetti

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Ilgın'ın aksine Neyir abanoz gibi kapkara uzun saçları dalga dalga omzundan beline yol bulan esmer bir âfetti. Üstündeki straplez, süper mini, koyu yeşil saten elbise, cildinin pürüssüzlüğünü daha bir görünür kılmıştı sanki. Yerleştiği yatakta, uzun biçimli bacaklarını rahatça ileri uzatırken, baştan aşağı dikkatlice incelediği arkadaşına içtenlikle hayran kaldı ve bunu da dile getirmekten kaçınmadı:

"Asıl sen muhteşemsin!" dedi ve ekledi: "Giymişsin topuklularını en nihayet!" 

"Sen de..." diye kıkırdadı diğeri.  İşleri nedeniyle, resmi görüşmeler haricinde, çoğunlukla rahat ve klâsik spor giyinmeleri gerektiğinden, şık kıyafetler ve topuklu ayakkabılar her iki kadının da bitmeyen özlemiydi. 

"Aklıma gelmişken, akşam doğum günü yemeğine davetliyiz."

Elinde tuttuğu parfümle âdeta duş alırken, aynadan arkadaşının bakışlarını yakalayan Ilgın, şaşkınlıkla: "Hangi ara çevre edindin kızım sen? Daha geleli 12 saati geçmedi..." dedi.

"E birileri gibi bütün öğleden sonrasını odada pinekleyerek geçirmedi bazılarımız!" diye cevapladı, genç kadın.

Derin bir iç geçirerek, gözlerini deviren diğeri: "Vallahi, havuz başında nöbet tutsaydım bile senin performansını gösterebileceğimi sanmıyorum." dedi, hâlinden şikâyeti yoktu aslında. 

Arkadaşı omuzlarını silkmekle yetindi. Ilgın, neşeli, konuşkan, genellikle keyifli bir enerji küpü olsa da, asla sosyal değildi ve kolay kolay arkadaş edinemezdi. Onun tersine, sakin ve sessiz görünüşü altında kolay iletişime geçen, sosyal çevresi geniş ve arkadaş bulmakta asla zorlanmayan kişi de Neyir'di. 

GÜVENLİ AŞK (SEVGİLİ OKUR SERİSİ)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin