1. Nieuwe leerling

2.8K 158 87
                                    


Hoi lezers! Bedankt voor het lezen van mijn eerste boek! Je moet weten dat dit boek, nu het voltooid is, duidelijk mijn vooruitgang aangeeft, en het einde dus aanzienlijk veel beter is dan het begin. Veel leesplezier❤️x Nina

Link P.O.V
"Attentie". De klas kijkt op van hun werk. "Ik heb een kleine mededeling". Zuchtend tik ik Joost op zijn schouder. Ligt hij nou alweer te slapen? "Joost!" Sis ik. Langzaam gaat het hoofd van Joost omhoog. "W-wat is er Link?" Ik sein met mijn hoofd naar de docent. Gelukkig begrijpt hij het. "We krijgen een nieuwe leerling in de klas". Joost en ik kijken elkaar aan, een nieuwe leerling? De docent loopt naar de gang een trekt een jongen de klas is. De jongen in redelijk klein, heeft donkerblond haar en blauwe ogen. Bang kijkt hij de klas rond, arm jochie. De docent kijkt hem aan, "Kun je misschien iets over jezelf vertellen?" Vraagt de juf vriendelijk. "I-Ik ben Jeremy", meer komt er niet uit. "Vertel eens, waar kom je vandaan?" Ik zie de angst groeien in zijn ogen. De jongen blijft stil. Ik hoor gegiechel in de klas. De docent zucht, ik denk dat ze er klaar mee is. "Zoek maar een plekje in de klas". Opgelucht loopt hij naar de achterkant van de klas. Ik tik Joost aan, "Joost, zag je hoe bang hij was?" "Ja, dat zou ik ook zijn als ik net nieuw was..." Ik zucht en buig me weer over mijn werk". Vanuit mijn ooghoek zie ik de jongen. Hoe heette hij ook alweer? Ojaa, Jeremy. Jeremy zit verscholen achter zijn boek. Ik kan zijn gezicht niet zien. Voor even komt zijn hoofd omhoog. Zag ik daar nou een traan? Is hij nou aan het huilen? Ik heb medelijden met de jongen... Dan word ik uit mijn gedachten gehaald. De bel gaat. Samen met Joost loop ik uit de klas. Daar komt Harm aanrennen. "Harm!" "Waar was je nou!" Hijgend leunt hij op zijn knieën. "Ja sorry, ik had me verslapen..." "Je hebt echt wat gemist." Zegt Joost. "Er zit een nieuwe jongen in de klas!" Zoekend kijk ik om me heen... Dan zie ik hem, hij staat tegen de meur geleund. Terwijl Joost en Harm aan het praten zijn besluit ik om naar hem toe te lopen.

Jeremy P.O.V
Eindelijk! De bel gaat. Wat was dat een nachtmerrie! Ik had verwacht dat het fout ging maar zo erg... Ik heb mezelf compleet voor schut gezet! En dan heb je ook nog die ene jongen met die muts! Hij hield me steeds in de gaten... Ik wacht tot de meeste mensen het lokaal uit zijn en dan sta ik op. Niet wetend maar ik heen moet ik volg ik de rest. Ik zoek maar een plekje bij de muur uit. Als ik om me heen kijk rust mijn blik op die jongen. Hij is aan het praten met twee andere jongens. De ene is heel erg lang en heeft blond haar, en de andere heeft blond haar en is iets groter dan mij. Dan kijk ik weer naar die jongen. Hij heeft donker haar met een gele muts. Maar het mooiste aan hem zijn toch zijn groene ogen! Hij is net een kat zo! Ik zie dat hij om zich heen kijkt, hij zoekt naar iets. Dan rusten zijn ogen op mij. Wat?! Waarom kijkt hij naar mij? Ik zie dat hij een blik werpt op zijn vrienden en dan begint te lopen. Het duurt een moment voordat ik doorheb dat hij naar mij loopt! Shit! Mijn hart begint sneller te kloppen en mijn ademhaling vertraagt. Het is weer terug, de angst die ik mijn hele leven al bij me draag. Hij is nog maar 10 meter van me vandaan, nog 5 meter, hij is er bijna. Dan kan ik het niet meer aan en ren weg zonder om te kijken.

Link P.O.V
Rustig loop ik naar Jeremy toe, zijn blik veranderd opeens. Zijn ogen worden groot en ik kan de angst van zijn gezicht aflezen. Ik schrik ervan, maar besluit toch om door te lopen. Ik ben nog 10 meter van hem af, nog 5, ik ben er bijna! Dan zie ik dat hij zijn tas pakt en snel wegrent. Waar gaat hij heen? Het zal toch niet door mij komen? Voor een moment sta ik stil, dan herpak ik mijzelf  en loop terug naar Joost en Harm. "Yoo Link waar was je nou?" "Ik wou even kennismaken met Jeremy, maar toen ik er bijna was rende hij gewoon weg!" "Dat is vreemd..." Zegt Harm. "Er is iets met die jongen aan de hand, ik weet het zeker!" "Joh Link maak je er niet al te veel zorgen over!" Hoor ik Joost zeggen. "Inderdaad, het was zijn eerste dag hier, dan zou ik ook bang zijn..." Ik zucht, toch vertrouw ik het niet... Maar ik besluit toch er niks meer over te zeggen.

Harm P.O.V
Wat is er nou met Link aan de hand? Hij kijkt zo zorgelijk... Natuurlijk ren je niet zomaar weg als er iemand naar je toe komt, maar hij zal er toch wel een reden voor hebben? Misschien moest hij opeens weg, of hij ging naar de wc... Ik denk dat er niks aan de hand is. Maar Link is nou eenmaal een zorgzaam persoon. Ik kijk Joost aan, hij denkt vast hetzelfde als ik. Dan verbreekt Joost de stilte: "Hey jongens, zullen we vanmiddag misschien even afspreken?" Link antwoord met een korte ja. Ik denk na, eigenlijk kan ik niet... Teveel huiswerk. Maar ik besluit me eroverheen te zetten en ik knik. "Leuk!" Zegt Joost. "Misschien kunnen we wat gaan gamen?" Prima, antwoord ik. Ik kijk even naar Link, hij zit vast diep in gedachten want hij antwoord niet. "Aarde aan Link?" "Hallo?" Probeert Joost. Ik begin te lachen, het ziet er zo droog uit! Dan schrikt Link uit zijn gedachten. "Euuh, J-ja is goed." Man waar zit je toch met je gedachten?" Zegt Joost. "Nergens..." Ik geloof er niks van... Maar ik zeg het maar niet... Ik ga straks wel even met hem praten... Fluister ik aan Joost.

Jup, dit was mijn allereerste hoofdstuk. Ik lees het nu terug, en het is echt pure shit. Lees maar snel verder als je verbetering wilt zien xx.

Trust Me Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu