Platonik Ağaç

298 30 38
                                    

" Benim için değeri olmayan bir insana trip atmadığım için beni suçlayamazsın."

Saçma bir tepki vermiştim ama pişman değildim. Belki de bu aramızda geçecek tatlı bir kavganın başlangıcıydı. Belki arkadaş olurduk, ben hep en iyi arkadaşlarımdan başta nefret etmiştim.Benden nefret ederse nefreti sonradan sevgiye dönüşür gibi geliyordu. Onunla nedensizce arkadaş olmak istiyordum, yakın olmak.

Benzer şeyler yaşamıştık, bunların sebebi aynı kişilerdi. Bu tesadüfleri fırsata çevirebilirdik, iyi arkadaş olsak fazlasıyla şaşırırdım.

Şimdi de şaşırdım. Çünkü Rüzgar lafım üzerine tek bir şey yaptı.

Gülümsedi.

" Bir dakika şu an gülmemen gerekiyordu." dedim sinirle, ben değil o sinirlenmeliydi. Çarpıkça sırıttı.

" Sana laf sokmamı mı isterdin?"

" Belki."

" Seninle muhattap olacağımı düşünmen.. Ah hayal gücün çok geniş." Neden şu an sinir olan bendim?!

" Benimle ilk konuşan sendin!"

" Kendini bu kadar çabuk rüzgarıma kaptıracağını düşünmemiştim Deren. "

" Adım Derin!" Tam bir pislikti, gıcık bir pislik!

Kerem'le Ada cafeden içeri girdiklerinde daha önceden Rüzgar'la tanıştığımızı bilmelerini istemedim. Sanki Rüzgar çok komik bir şey söylemiş gibi gülmeye başladım, tabi o bana garip bakışlar atıyordu. Tam olarak yanımıza gelip sandalyelere oturduklarında Ada " Bakıyorum da iyi anlaşmışsınız." deyip gülümsedi.

" Ya ya çok iyi anlaştık, Rüzgar acayip kafa dengi." dedim ama bunları söylerken Rüzgar'a attığım samimiyetsiz sert bakışlar ve sahte gülüşüm tam aksini gösteriyordu. Rüzgar ise hala sırıtıyordu.

" Deren'in sohbetine doyum olmuyor gerçekten." Bak hala Deren diyor! Masanın altından ayağına bastım. O daha çok gülmeye başlarken " Derin. Ama alışırsın ne de olsa ortak arkadaşımız var." dedim.

" Bir daha nerede karşılaşacağız?"

" Bence büyük konuşma."

Kerem ve Ada anlamayan bakışlar atıyordu bize. Uzatmamaya karar verdim.

" Kerem bir şey yiyip içmeyecekseniz kalkalım mı?"

" Sen bir şey istiyor musun Ada?"

" Hayır, kalkabiliriz."

***

Eve geldiğimizde Kerem hemen uyumak istedi ve ona ayarladığımız odaya gitti. Ada ve ben de yorgunduk ama biraz oturmaya karar verdik. Bu gece benim odamda kalacaktı.

" Baban ne dedi? Kerem' de kalmana izin veriyor mu?"

" Biraz tartıştılar başta. Kerem benim için kendini tuttu baya. Babam her zamanki gibi anlayışsız davrandı ama Kerem ilk defa bağırıp çağırmıyordu ve o da bunu fark edince ' Ada için' diyerek izin verdi. Ama Kerem babam izin vermese bu kadar üzülmezdi. Ada için dedi ya babam, yıkıldı bir anda sanki. Gözleri doldu hafiften, babam onu kırmak için hep sanki beni daha çok seviyormuş gibi yapıyordu. Ona sesimi çıkaramıyorum Derin. Karşısına geçsem ' Eline ne geçiyor be adam böyle dağıtınca herkesi ?! Mutlu mu oluyorsun hayatımızı mahvedince ?! ' desem içim rahatlar biraz. Ama yapamam, hiç görüştürmez bu sefer. Kerem benim her şeyim. O bir ağabeyden öte. Baba, dost... Dayanamıyorum onu böyle görünce. Keşke onun kadar güçlü olsam. Keşke onunki kadar güçlü bir maskem olsa.."

" Neden hala babanlasın? Tamam, anlıyorum. Annenle ve Kerem'le görüşmene engel olur diye düşünüyorsun ama sen istesen onlar babana karşı gelir."

" Sanırım benim hala umudum var, sanki annemle babam barışsa biz de bir aile olabiliriz. Belki ben de aile nasıl bir şey anlayabilirim."

Huzurlu bir aileniz olması her şeye bedeldi. Kimsenin sizi üzmesinden korkmazdınız çünkü asla yalnız kalmayacağınızı bilirdiniz. Cem'le ayrılırken sergilediğim saçma tavırlarım, mantıksız cümlelerim ve rahatlığım arkamda ailemin olduğunu bilmemden kaynaklanıyordu. Ada'ya tabi ki acımıyordum ama üzülüyordum. O her adımını ' Acaba babam sinirlenir mi?, Kerem'e bir şey yapar mı?' diyerek atıyordu. O ufak adımlarla bin kere düşünerek yürürken ben özgürce koşuyordum. Şanslıydım.

Bir süre konuşmadık ve ben bu sessiz ortama dayanamadım. " Rüzgar bana bir şey sordu?"

" Ne sordu?"

" Bir arkadaşı buraya yakın bir üniversitede okuyormuş ve kalacak uygun bir yer arıyormuş Kerem'in de evi büyük ya ikiniz için, acaba bir ev arkadaşı kabul ederler mi diye sordu."

" Adı neymiş? Belki tanıyorumdur. Rüzgar kendisiyle yaşıt bir kaç arkadaşıyla geliyordu tiyatro kursuna."

" Buğra."

" Ne dedin!" diye bağırdı bir anda. Hemen ağzını kapattım.

" Ne bağırıyorsun kızım ?!" Ada beni hiç takmadan yatağımın üstüne çıktı ve saçma sapan dans etmeye başladı. Ben ona şaşkınca bakarken ellerimden tutup beni de yatağa çekti ve beni kukla gibi oynatarak dansına devam etti. İstemsizce gülmeye başladım. En son böyle saçmalıkları Yağmur buradayken yapmıştım. Ne için böyle dans ettiğimizi bilmesem de güzel hissettiriyordu.

Ada yorulup yatağa uzandığında ben de yanına uzandım, nefeslerimizi düzene sokmaya çalışıyorduk tavanla bakışırken. Gideri vardı tavanın da. Babamla ben küçükken yapıştırdığımız gece parlayan yıldızlar çok hoş görünüyordu.

" Neden dans ettik şimdi biz?"

" Ağabeyime söylemeyeceksin ama."

" Tamam, söz ."

" Rüzgar'ın en iyi arkadaşı yani Buğra benim bir yıldır platoniğim."

" Beraber bir yaşadınız mı hiç?"

" Aynı kurstayız işte."

" Hiç konuştunuz mu?"

" Bir ara aynı skeçte oynadık."

" Rolleriniz neydi? Romeo ve Juliet falan mı?" Güldüm, genelde öyle olurdu.

" Hayır o ormanda kaybolan biriydi ve ben de ağaçtım. Üzerimde ağaç kostümü vardı ve o yere oturup sırtını bana yaslamıştı." bir süre kendimi tuttum ama sonra dayanamayıp gülmeye başladım. Ada bana ters ters bakıyordu.

" Kızım neyine aşık oldun çocuğun? Yaslanışına mı?" gülmeye devam ettim.

" Ha ha, çok komik. Sen ne anlarsın be!"

" Tamam çirkefleşme ayarlayacağım ikinizi."

" Ciddi misin?"

" Evet." Birden bana sarıldı.

" Teşekkür ederim teşekkür ederim teşekkür-"

" Şşşt tamam sakin ol." ayrıldı benden.

" Ee ne yapıyoruz şimdi?"

" İhtiyacımız olan yirmi dokuz kağıt ve bir kalem. A planından Z planına kadar plan yapacağız." dedim ve göz kırptım.

***

Selam!

Şu an saat 04.12 ve normalde okula gitmek için 06.30 da kalkıyorum.

Artık sevgimden şüphe etmeyin hznbhwsd

İçime sinmese de yayımladım, açıkcası bu bölümler bana çok önemli gelmiyor çünkü henüz Rüzgar ve Derin'in hikayesi başlamadı :)

Bir daha ki bölümde görüşürüz. <3 <3 <3

( <3 = bilgisayar kalbi abjshdk )


Eski Sevgilimin Yeni Sevgilisinin Eski SevgilisiWhere stories live. Discover now