Start again / Part XI. (The end)

142 15 6
                                    

Jayden pomalu otevřel oči a zamrkal. Cítil se malátně, jako by ho srazilo auto. V těle mu však nepulsovala žádná bolest, takže auto to asi nebylo. 

Znovu zavřel oči a víc se zachumlal do lehké deky, kterou byl přikrytý. Vdechl svěží vůni levandule a uklidnil se. To však jen na pár sekund, než prudce znovu rozlepil víčka a vzepřel se na lokti, aby zjistil  to, na co ho upozornila už právě neznámá levandulová vůně pokrývek. Nebyl doma. 

Jay se snažil urputně vzpomenout, co se stalo, ale všechno měl jako kdyby v mlze. Jeho hlava byla plná rozostřených obrazů, hlasů a zvuků, ale nedokázal si je poskládat dohromady. Na to byl moc zmatený.

"To je v pořádku, zase si lehni Jaydene. Nic ti tu nehrozí" 

Jayden trhnul hlavou po směru hlasu a uviděl Kilgravea jak se opírá o futra dveří, tentokrát ve fialovém svetru a tmavých riflích. Což byla dost do očí bijící změna, ale Jayden se nad ní víc nepozastavoval. V hlavě se mu totiž vyrojilo hned několik scénářů, co se mohlo stát a ani jeden nebyl pro všechny strany dobrý.

"Co se stalo?" Vyštěkl po muži s nebývalou silou. "Proč si nic ze včerejška nepamatuju?!" 

Kilgrave zvednul volnou ruku před sebe v obraně. "Stresová situace a sedativa tlumící tvé schopnosti. Neřekl bych, že tu bude trvalé, vzpomeneš si, neboj. Teď se uklidni"

Jayden mu zíral do hnědých očí a němě mu vysílal zprávu že mu moc nevěří, ale nenacházel žádnou faleš znějící v jeho slovech. Kilgrave přistoupil blíž a sedl si na kraj postele, Jay se automaticky odsunul a zíral na něj. Kontroloval každý jeho pohyb.

Kilgrave mu podal hrnek v němž byl podle chlapcova prvního pohledu čaj. "Vypij to, pomůže ti to s migrénou a bolestí hlavy"

Jayden se nedůvěřivě zamračil, ale v krku měl docela sucho a tak se přeci jen napil. Byl to asi opravdu jen ovocný čaj.

"Tak co se stalo?" Zašeptal už tišeji.

Kilgrave přihmouřil oči a naklonil hlavu na stranu v tom svém neviňátkovském a zvídavém pohledu. "Ve zkratce si tvou mámu vyhlédl párek lovců nadaných a když vrazili do její kanceláře našli tam jen tebe, Patsy a bývalého závisláka" Jayden po něm bleskl pohledem za to, jak je to nazval, ale vzápětí ztuhl. "Teta Trish a Malcolm? Jsou v pořádku? Udělali jim něco?!" 

Na Kilgraveových rtech se objevil maličký úsměv. Vidět toho chlapce vyděšeného bylo...podivně hřející, když věděl, že jeho odpověď ho zase uklidní.

"Nah, ber to s klidem chlapče. Jsou v pohodě" 

Jayden zhluboka vydechl a sklonil hlavu. Díky bohu, pomyslel si.

"A dál?"

"Odtáhli si tě k sobě do bytečku a chtěli z tebe udělat kebab. Tvá matka tam vtrhla jako hurikán a jednoho zmlátila do bezvědomí. O druhého jsem se postaral já"

"Ty? Tys tam byl?" Zeptal se Jay, překvapený jak z toho, že se tam opravdu Purple man objevil, i z toho, že dokáže používat humor.

"Čím mě posloucháš? Ano byl" Pozvedl Kilgrave obočí. 

"Proč? Cos tam dělal? A-" Jaydenovy oči se rozšířily hrůzou.

"-cos udělal mamce?!" Vyštěkl.

Kilgrave vzal jeho tvář do dlaní.

"Ukidni se Jayi, nic se jí nestalo, spí vedle na gauči" 

Jayden se muži vytrhl a odvrátil pohled. Nevěděl, jestli mu věřit nebo ne.

"Po tom uspávadle co jsem jí dal do čaje bych se divil, kdyby nespala" Zamumlal Kilgrave. Jayden šokem okamžitě sklonil pohled k vlastnímu šálku, co svíral v rukou a pak se podíval na Kilgravea, který se pobaveně ušklíbl.

"Neboj, ty v něm nic nemáš. Ale stejně si myslím, že by ses pak měl prospat sám, tohle mini kóma se snad ani nedá považovat za spánek" 

"Říkáš mi pravdu?"

"Já ano" 

Chvíli se na sebe tiše dívali, než Jayden uhnul a odkašlal si. 

"Tak fajn"

Cítil Kilgraveovu ruku, jak mu procuchává vlasy a druhou, jak si bere už prázdný šálek od čaje. Kilgrave vstal z postele a otočil se k odchodu.

"Mimochodem děkuju" Řekl ještě a podíval se na Jaydena.

"Za co?"

" Žes mě vzal na milost" 

Pousmál se Kilgrave a odešel. Nechal chlapce jeho myšlenkám, které brzy odpustil vlivem zdravého nevynuceného spánku.

...

Jessica Kilgravea propalovala vražedným pohledem. On jí pohled oplácel a vduchu se divil, jak to že už nedostal takovou facku, která by ho svou silou poslala přes několik metrů vzdálenou barovou linku.

"Tys mi dal do toho čaje prášky na spaní"

"Potřebovala jsi to" Pronesl Kilgrave neutrálně.

Jessica v sobě dusila nutkání ho prohodit oknem, ale neudělala to z jednoho prostého důvodu. Ve vedlejší místnosti spal Jayden a nechtěla ho probudit. A možná, že měl Kilgrave pro jednou i pravdu...možná že to vážně potřebovala.

Mračila se na něj. 

"Dobře Kevine. Co ode mě chceš teď?"

Kilgraveova ramena se napjala, když uslyšel své dětské jméno, kterým ho Jessica provokovala celou tu dobu, kdy byl jejím vězněm, ale po pár sekundách se zase uvolnil. Už se nenechá naštvat tak lehce. Musí jí ukázat, že to jde i jinak.

"Chci jen abys mě nechala mu být na blízku" 

"Co ti vůbec řekl na to, když jsi mu oznámil, že jsi jeho otec?" 

"Já mu to neřekl" 

Jessica na něj zůstala zírat. "Co?"

"Neřekl jsem mu nic o tom, že jsem jeho otec, protože si nepřeješ, aby to věděl"

"Počkej, zadrž. To mě chceš tímhle obměkčit nebo co?"

"Možná. Ale pro začátek bych jen chtěl, abys mu v rodném listu opravila jeho věk. Vážně, šestnáct a osmnáct, to je dost rozdíl, za chvíli bude dospělý"

"Jak jsi-"

"Genetický testy a něco navrch" Pokrčil Kilgrave rameny. 

"Jen mě nech u něj začít znovu. Ty mě klidně nenáviď, ale prosím, nepřenášej tu nenávist i na něj" 

Jessica se kousla do rtu, možná taky protože nemohla uvěřit, že Kilgrave ji právě o něco požádal. Zvažovala své možnosti. Jednou z nich bylo taky poslat Kilgravea do háje naprosto se vším, ale-

Neurčitý pocit jí v tom bránil. 

"Ještě to promyslím" Řekla. 

Kilgrave se pousmál. To bylo vše, co od ní mohl čekat. 

Možná je vážně možný nový začátek. A to všechno jen díky malému chlapci, který odmítl utéct.

FIN

...

Takže konec vážení. Doufám, že se vám povídečka líbila :) Konec je dost otevřený, je dost možné, že někdy napíšu i nějaký speciálek :) Kilgrave je úžasný charakter, stejně jako Jessica a vlastně všichni ostatní z Marvel's Jessica Jones seriálu, takže...hope you liked it :) Vote and comment :)

AdyOtaku aka Morningstar




Because I care (Jessica Jones ff/CZ)Where stories live. Discover now