...how to forgive / Part VI.

113 12 0
                                    

Jessica nemohla čekat, že Kilgravea najde. Nedokázala to předtím a to se ani schovat nesnažil. Te'd to bylo o mnoho, mnoho těžší. Samozřejmě, že nehledala sama. Trish ji v tom odmítala nechat, tak jako vždycky a jakmile o tom uslyšel Malcolm...tak samozřejmě naklusal taky.

Jessica mohla jen žasnout nad pozitivní energií toho muže. Věřil, že svět může být lepší, že lidé se dokáží změnit a hlavně, že člověk nemá být sám. Svět samotný se mu už několikrát tyhle myšlenky pokusil v hlavě zruinovat - houby svět, Kilgrave za to všechno mohl- ale on se stále nevzdával.

"Jessico, takhle narychlo pochybuju, že něco najdeme" Řekla jí Trish, když už slunce začalo zapadat za vrcholky nejvyšších mrakodrapů v Hell's kitchen. Nebe se zalilo krvavě rudou a Jessica byla zoufalá. Zvláštní, že tenhle pocit měla jen z Kilgravea a z nikoho jiného. 

Jen stála a koukala na obzor, ulice kolem nich se začaly vyprazdňovat od slušných lidí, kteří nechtěli ve večerním městě přijít k úrazu. Pomalu zavřela oči.

"Vy si běžte odpočinout, já budu hledat dál" Řekla.

"Na to zapomeň! Nejsi stroj Jess a Kilgrave tě vždycky žene za obzory tvých možností. Jednou se sesypeš a bude ti to osudný. A tentokrát není v sázce jen tvůj život, ale i Jaydenův!" 

Sakra. Proč má Trish vždycky pravdu?!

Jessica se na svou blond sestru podívala s utrápeným pohledem. "O to jde Trish. Neodpočinu si s vědomím, že je Jay tam někde venku s...ním"

"Alespoň to zkus, o nic víc tě nežádám" 

Chvilku se na sebe koukaly. Bezeslov. Pak si Jessica povzdechla.

 "Tak fajn"

"Svezu tě" Nabídla se ihned Trish, protože věděla, že jakmile by nasedla do auta, Jessica by i přes to co řekla, pokračovala v pátrání. To prostě dělala a nehodlala to nikdy změnit. Musela na ni dohlédnout. Od toho přece sestry byly.

"To je v pohodě, já to udělám" Vložil se do toho Malcolm a položil Jessice ruku na rameno. Bydleli ve stejné ubytovně, vlastně hned v sousedních bytech, takže by to určitě byla výhoda, až na to, že by se prošli.

"Fakt? Nechci toho na tebe nakládat moc, už to, žes nám tak narychlo pomáhal s hledáním jsi nemusel přijmout" Řekla Trish.

Malcolm se pousmál. 

"Maličkost"

"Já jsem tu taky vy dva" Ozvala se Jessica otráveně.

Trish jen pobaveně zavrtěla hlavou.

"No dobře. Já teda jedu, kdyby se cokoliv objevilo, zavolám vám, nebo určitě zavolejte vy mně" Pousmála se a nasedla do auta.

"Tak pojď, půjdeme" Řekl Malcolm Jessice, když její auto zmizelo za rohem. A Jessica se ani nebránila. Se svým nepřítomným pohledem Malcolma následovala.

...

Jessica si vytáhla klíče z kapsy, když spolu s Malcolmem procházela dlouhou chodbou k jejímu bytu/kanceláři. Ta chodba jí přišla nekonečně dlouhá, stěny jako by se nepříjemně svíraly a to neměla halucinace. Měla strašlivě velké nutkání se obrátit zpátky k výtahu a zase vyjít do ulic. Převrátit každý kámen, aby našla svého jediného milovaného syna. Ale neudělala to. Prostě ne.

"V pohodě?" Ozval se Malcolm vedle ní. Jessica bezeslova pokývala hlavou, aniž by ho nějak výrazněji vnímala.  Všimla si totiž toho, že dveře její kanceláře jsou odemčené a pootevřené. Pokynem ruky Malcolma zadržela. I on zpozoroval tuhle nekalost a zastavil.

Because I care (Jessica Jones ff/CZ)Kde žijí příběhy. Začni objevovat