#7 Týden historie

26 3 0
                                    

Je to skoro hotové. Je to konečně skoro hotové.

Vítejte v Night Vale.


Zdravím vás.

Jak dobře víte, věrní posluchači, je Týden Historie Night Vale, ve kterém se všichni naučíme trochu o tom, co udělalo naše rušné malé městečko tím, čím je. Nebo, jak říká oficiální motto vydané Městskou radou, "Rýpat do černých zákoutí minulosti, dokud nepohltí naši křehkou přítomnost."

V zájmu účasti občanů bude komunitní rádio Night Vale vkládat do vysílání krátké lekce o některých zajímavých bodech historie našeho městečka, začínající 4000 let před naším letopočtem.

Archeologové věří, že toto je nejstarší datum lidského osídlení Night Vale. Po těchto dávných obyvatelích zůstalo jen málo, až na pár jeskynních maleb jejich měst a loveckých způsobů, a také těch temných tvarů, které je z povzdálí sledovaly. Nelidské, třpytivé tvary, které nikdy nepřišly blíž ani se nevzdálily, ale jejichž přítomnost mohli cítit i skrze zavřené oči, schoulení v kožešině a v přítomnosti nahé kůže dalšího člověka.

Nebo to alespoň mohu extrapolovat z důkazů. (extrapolace - přiblížení, přechod z užší na širší oblast pomocí analogie, jazykem obyčejných lidí pravděpodobně odvodit)

Ty jeskynní malby dnes hlavně připomínají šmouhy, potom, co se je jejich původní obyvatelé pokusili smýt tlakovým čističem, protože, v rámci svého náboženství, nevěřili na minulost.

A nyní novinky:

Turistická komise Night Vale žádá toho, kdo telepaticky přepadává turisty, aby prosím přestali.

Dle výkonné ředitelky TKNV, Madeline LeFleur, se staly dvě oddělené příhody v jednom týdnu, kdy celé turistické autobusy najednou zaječely v nespoutané hrůze a pokusili se oslepit srolovanými brožurkami "Navštěvitelné Night Vale" - to vše k naprostému zmatení řidičů.

LeFleur dodala, "Právě jsme ty brožurky vytiskli."

LeFleur tvrdí, že turismus v Night Vale vydělá ročně desítky tisíc dolarů a město se pyšní pohostinností. Říká, že pokuď budou velkorysé rodiny cestovat do Night Vale jen, aby našli jejich podvědomí obléhané nezapomenutelnými odhaleními, hrůzami pohřbenými tak hluboko, aby byly naprosto nepopsatelné, odhalující celé nesnesitelné nové pravdy, potom určitě nemůžeme čekat, že se tito lidi vrátí... natož aby zanechali našim místním podnikům dobré hodnocení na Yelpu.

Město žádá obyvatele o pomoc v určování toho, kdo, nebo co, způsobuje tyto psychologické přestupky. Turistická komise nabízí jako odměnu za informace k tomuto případu štěnata.

Vážně.

Centrální obecní kanceláře jimi přetékají. Ve stromech, zdech, nábytku... hubiči jsou tímto zamořením naprosto zablokovaní.

Prosím pomozte.

Už je to několik týdnů, co kdokoliv v Night Vale viděl Indiánského stopaře - toho bílého chlápka, co nosí tu nepřesnou a příšerně urážející indiánskou čelenku úplně všude. Nikdo ho neviděl, co začal zkoumat Velký řev, který byl slyšet na poště, a krví napsané slova uvnitř.

Vítejte v Night ValeKde žijí příběhy. Začni objevovat