#3 Vedení stanice

42 5 0
                                    

Polární krajina je osvícena půlnočním sluncem. Povrch měsíce je osvícen tváří země. Naše malé městečko je také osvíceno, ale světly nad námi, která nedokážeme vysvětlit.

Vítejte v Night Vale.


Denní listy Night Vale oznámily, že publikační plán bude zkrácen na pondělí až čtvrtek, kvůli ekonomickému poklesu a masivnímu odmítnutí ze strany gramotné populace. Čtvrteční denní tisk se bude nyní nazývat Víkendová edice a v neděli budou novinové stánky - normálně zaplněné důležitým tiskem - zaplněné dvouprocentím mlékem.

Na otázku "Proč mléko?" nakladatelský redaktor Denních listů Leanne Heart řekl, "Je důležité, abychom udržovali nestranný přístup k hlášení zpráv."

Obchodní sdružení Night Vale hrdě oznamuje nový Stadion Night Vale vedle Přístavu a Nábřežní rekreační oblasti Night Vale. Na stadionu bude 50 000 míst k sezení, ale bude uzavřen všechny noci v roku kromě 10. listopadu, kvůli výročnímu Průvodu záhadných zakápěných postav, při kterém se naše oblíbené Zakápěné postavy - ty, které číhají pod skluzavkou na hřišti základky Night Vale, ty, které se pravidelně scházejí v Parku pro psy a ty, které příležitostně ukradnou miminka (a my z důvodu, který nikdo nedokáže pochopit, stojíme při tom a necháme je to dělat) - všichni z nich budou pochodovat Stadionem Night Vale.

Řeknu vám, s těmihle novými budovami to bude docela slibná podívaná.

A potom to slibuje být rozsáhlé, temné a ozvěnné místo pro dalších nedůležitých 364 dní v roce.

Tady na rádiové stanici je zase období vyjednávání smlouvy s vedením stanice! To je vždycky zajímavá doba. Teď mi samozřejmě není povoleno zacházet do detailů, ale vyjednávání je ošidné, když vám nikdy není povoleno vidět, s kým vyjednáváte.

Vedení stanice zůstává vždy uvnitř jejich kanceláře, komunikující s námi pouze přes zalepené obálky které jsou vyplivovány zpoza dveří jako slunečnicové jadérko skrze zuby. Poté, abyste mohli odpovědět, prostě nějak zařvete na zavřené dveře a doufáte, že to vedení uslyší.

Někdy můžete vidět přes matné sklo pohyby, velké posunující se tvary, zvláštní úponky šlehající vzduchem.

Z architektonického hlediska, zřejmá velikost kanceláře vedení nedává vzhledem k velikosti budovy fyzicky žádný smysl, ale lze to těžko říct, když nikdo kancelář ve skutečnosti neviděl - jenom její průhlednost.

Podívejte se, pravděpodobně jsem toho řekl přílis mnoho. Můžu z konce haly vidět, že zpoza dveří právě vyletěla obálka. Jen aby to nebylo další rekvalifikační zasedání lidských zdrojů v temné budce. Uugh!

Ale co můžu říct? Jsem reportér celým srdcem. Nemůžu nehlásit.

Och, bože...

Přejděme k sedmidennímu výhledu.

Vaše předpověď denních odstínů nebe:

Pondělí: Tyrkysová

Úterý: Šedohnědá

Středa: Drozdí vajíčko

Čtvrtek: Tyrkysová/šedohnědá

Pátek: Uhelný prach

Sobota: Uhelný prach s možností indigové v pozdním odpoledni

Neděle: Prázdnota

Městská rada mě požádala abych vám všem připomněl novou kampaň na úklid odpadu: Night Vale je náš domov. A kdo chce nechávat odpadky všude po domě? Házejte to do popelnic, posluchači! A pokuď uvidíte povalující se odpadky, zvedněte je a vyhoďte je. Udělejte svou část.

Vítejte v Night ValeKde žijí příběhy. Začni objevovat