17

1.7K 94 13
                                    

Ik deed mijn normale ochtendroutine en Hajar en ik gingen beneden ontbijten. We hadden de strandtas ingepakt en meegenomen zodat we meteen wegkonden zometeen. Lekkere muntthee, een goed begin van de dag!

'Het weer hier is niet zo warm als bij ons he.' Zei Hajar.

Ik knikte.

'Toch strandweer!' Zei ik terwijl ik mijn zonnebril opzette.

We liepen naar buiten en zaten op het bankje tot we weer werden opgehaald. Na een tijdje zagen we de taxi weer tevoorschijn komen. We stapten in, gelukkig zat Amir dit keer achterin. Ik ging naast hem zitten en leunde mijn hoofd op zijn schouder en maakte een snap terwijl hij het niet door had. Ik zeg je eerlijk deze foto was goals. Ik was intens gelukkig.

Ik draaide naar de andere kant en maakte een foto met Hajar. Hoppa in mijn story. Ze mogen zien dat ik plezier heb in mijn vakantie.

We stapten uit en we begonnen met liggen in de zon, ik moet echt een kleurtje krijgen deze vakantie! Ik had mijn boxen meegenomen en sloot ze aan. Volgens mij brandden er heel veel ogen op ons maarja.

Johnny 500 - life of the party.

Amir en Yassir gingen het water al in. Na een tijdje voelde ik twee natte handen. Een bij mijn benen en de ander bij mijn rug. Ik schrok op en ik werd van mijn handdoek opgetild. Ik keek om me heen en zag een lachende Amir naar het water rennen.

'NEEE!' Gilde ik. Maar ik kon geen weerstand bieden.

Ik keek om en zag dat Yassir hetzelfde deed maar dan bij... Jawel Hajar. Ze leek het leuk te vinden dus liet ik het gaan.

Ik hield mijn armen om Amir zijn nek en voelde het water om me heen.

'KOUDDDD!' Riep ik waarop Amir me nog een keer het water in duwde, nog steeds in zijn armen.

Ik kietelde hem zodat hij me los zou laten. Wat gebeurde en ik ging kopje onder in het water, alweer.

Hoestend kwam ik boven water en Amir hield me weer omhoog. Ik ben ook zo'n kluns.

Toen ik uitgehoest was keek Amir me lachend aan. Ik keek hem aan met een onschuldige blik.

'Waar is Hajar?' Ik keek om. Ik zag haar in het water praten met Yassir.

Ik besefte dat ik mijn zonnebril ophad en zocht om me heen of ik iets zag drijven.

'Zoek je dit soms?' Amir hield mijn zonnebril omhoog.

Ik deed mijn hand omhoog om die stomme zonnebril te grijpen maar in plaats van hem te pakken deed Amir zijn hand hoger en hoger. Ik kon er niet bij....

Ik duwde hem naar achter en hij viel zogenaamd in het water en deed me na door hoestend het water uit te komen.

'Amirrr!' Schreeuwde ik.

Ik sprong op zijn rug en pakte mijn zonnebril en zette hem op. Zo liepen we richting de andere twee. Om me heen zag ik groepjes meisjes ons aanstaren. Ik ben niet het type meisje dat ze dan vies aan gaat kijken. In plaats daarvan glimlachte ik naar ze.

'We hebben publiek.' Fluisterde ik in zijn oor.

'Ben ik zo mooi dan?' Grapte hij.

Ik gaf hem wat klapjes op zijn wang en kneep erin, ik zat toch op zijn rug.

Uiteindelijk viel hij achterover en liet me vallen. Als een verzopen kat kwam ik weer boven. 'Dankjewel.' Zei ik semi boos.

'KRAAAAMP!' Schreeuwde Hajar. Ik kreeg een hartverzakking en zwom dichter naar haar toe maar Yassir was me voor. Hij hield haar been vast en strekte het zodat haar kramp weg zou gaan.

Ze glimlachte zwoel naar hem en toen keek ze mij aan. Ik gaf haar een schuine glimlach. Ze bloosde en keek weg.

Na een tijdje gezwommen te hebben gingen we weer opdrogen.

Ineens zagen we Anas en Karim tevoorschijn komen. Met twee meisjes.

Ik zocht zijn blik en keek hem aan met opgetrokken wenkbrauw. Hij keek me aan met zo'n typische broer blik van, hou je bezig met je eigen zaken. Ik deed maar alsof ik ze niet kende.

Die avond trakteerde Amir mij op de Mac, natuurlijk ging Yassir ook mee en standaard Hajar.

Op straat werden we soms aangekeken, misschien omdat we hand in hand liepen. Zelfs Hajar en Yassir liepen samen! Nog steeds wantrouwde ik Yassir maarja, daar ga ik op dit moment geen probleem van maken.

Dit werd een beetje onze standaard routine. Strand of shoppen, uiteten en in de avond iets gezelligs doen, wanneer ik met Amir ben, vliegt de tijd.

Onze standaard routine werd de rest van de week uitgevoerd. Tot de laatste dag.

De laatste volle dag in Casablanca was het vies weer, jammergenoeg. We gingen met onze ouders naar een overdekte markt, vanavond zou ik Amir niet meer zien tot weer in Nederland. Morgenochtend vertrekken we.

Ik zag een Chanel hoesje, ik weet dat die nep is, maar ach. Er waren ook zat kraampjes met Marokkaanse (huis)jurken. Ik zag de meest prachtige jurken.

Ik staarde voor me uit, ik heb het wel gehad met deze markt. Het was gigantisch druk. Op een gegeven moment realiseerde ik me dat ik aan het staren was naar een jongen die naar me glimlachte. Ik haalde mezelf uit de staarsessie en liep snel achter mijn moeder aan.

'Den check dit dan, hoe leuk is dit!' Riep ze. Ze had een of ander blousje vast.

'Die zal je mooi staan Haj!'

Ze gaf het blousje aan haar moeder die afrekende.

Na een tijdje liepen we naast elkaar achter de rest.

'Duss...' Zei ik maar.

'Wat?'

'Jij en Yassir he.' Begon ik. 'Vind je hem leuk?' Vroeg ik, met de deur in huis vallend. 'Ik bedoel hij is een Belg, denk je dat dat gaat werken?' Vroeg ik, om maar niet gemeen over te komen.

Ze keek even weg en draaide zich toen om.

'Ik denk het wel maar jij hebt echt iets tegen hem he!' Riep ze toen.

'Nee nee dat is het niet.' Dat is het wel.

Ik vertrouwde die gozer gewoon niet. Vanavond zouden we een wandeling maken langs het strand van Casablanca. Ja, met z'n 4en. Volgens de weervoorspellingen ziet het weer er dan beter uit.

'Hajar je weet dat ik je alle geluk van de wereld gun, maar je kent hem pas net. Zou je niet even rustig aan doen?' Zei ik maar.

Ze werd rood van woede. Onze ouders onderbraken het gesprek. Gelukkig, dit zou op een ruzie uitlopen.

We moesten doorlopen, dan zouden we een late lunch hebben.

Ik ga denk ik maar niet meer over Yassir praten met Hajar in de buurt.

Haai 💗,
Jullie zullen waarschijnlijk wel gemerkt hebben dat ik veel update de laatste tijd. Dat komt omdat ik dit boek echt leuk vind om te schrijven en door jullie lieve comments!

Dus volg, reageer en like lieve lezers!

Groetjes amlaa_ oftewel Amal ❤️

Denya's lifeWhere stories live. Discover now