Kap 6. Mot Hogsmead

380 18 20
                                    

Några månader senare... (Hoppade framåt... Igen).

(Lilys perspektiv)

Allt är bra. Allt är nästan perfekt. Maja åkte hem till Morbror Charlie och Gracie som saknade henne massor. Allt har flutit på rätt så bra och det är faktiskt inget konstigt eller onormalt som har hänt här sedan Maja åkte hem. Eller tja det är inte helt sant... Inget konstigt eller onormalt för att vara Hogwarts. Det har ju hänt lite saker ändå. Sökaren i Ravenclaw fick en dunkare på handen när hon sträckte sig efter kvicken i matchen som dom spelade mot Slytherin förra veckan. Självklart så var det ju min syssling Tom Dursley, som då är slagman i Slytherin, som slungade iväg den dunkaren. Fy vad fult spel. Hur kan man ens göra något sådant mot en annan person?!
Lucy fångade sedan kvicken men Ravenclaw vann ändå matchen då en av deras jagare, Savanna Jing, var på topp den matchen. Hon gjorde själv 18 mål vilket motsvarar 180 poäng i quidditch. Dom andra två jagarna gjorde sammanlagt 9 mål tillsammans. Ena gjorde fyra och andra gjorde fem, så Savanna var klart överlägsen i den matchen.
Slytherins jagare gjorde 5 stycken mål, vilket blir 50 poäng. Sedan fångade Lucy kvicken för att hon visste att Savanna bara skulle göra flera mål vilket innebar att Slytherin skulle ligga under med ännu mer och därför gjorde hon slut på förnedringen.

Jaja, nog om vad som har hänt. Nu till något som faktiskt ska hända. Idag, lördagen den 22 oktober så ska vi till Hogsmeade. Idag har jag något jag ser fram emot jättejättejättemycket. Inte bara att vi ska till Hogsmeade utan också att Scorpius har bjudit mig på en dejt där.
Fine, i dina öron kanske det låter störtlöjligt. Men inte i mina, jag tycker det är jättegulligt och romantiskt. Vi ska gå till det där söta lilla caféet i Hogsmeade som jag aldrig kommer ihåg vad det heter (true shit, jag kommer aldrig ihåg vad det heter. Ni vet det som Harry och Cho är på när Cho är idiotiskt nog att gå dit med Harry som en dejt sedan är allt som hon pratar om Cedric död och det är inte så snällt då Cedric är hennes ex och hon är på dejt med Harry! Cho your stupid little bitch. Harry dosen't like you so go and slå huvudet i en vägg din jobbiga människa!! Samma sak gäller dig Lavendel Brown, åh juste du dog ju under Striden på Hogwarts. Bara så att du vet. Ingen gillade dig Lavendel!🙄😒😒) som har kärlekstema. Bara han och jag. Ensamma. Något som aldrig händer. Men idag så ska det ske. Ingenting får gå fel. Ingen jobbig person får komma och störa. Idag så ska vi två bara få ha det mysigt tillsammans och umgås utan att någon annan kommer och förstör detta för oss! Som vanligt...

Jag stod framför spegeln och fixade mig. Jag hade lite läppglans på mig, ett par vanliga highweasted jeans (sämst på att stava på engelska men jag tror ni fattar vad jag menar iallafall!), en korallrosa topp och en tunn skinnjacka över. Kanske inte dom varmaste kläderna men det har knappt börjat blivit kallt ännu och vi ska dessutom typ bara sitta inne på det där caféet.
"Lily, är du klar? Det står en jobbig person här nere och väntar på dig!" Hörde jag Rose ropa som stod ute i dörröppningen.
"Heeeeyy?! Vadå jobbig?! Jag är den underbaraste personen som finns! Eller hur Lily?!" Ropade Scorpius nerifrån trappan då han inte kunde komma upp här.
"Underbar. Jag helt klart är du det. Jobbig. Ja, du är jävligt jobbig ibland!" Sa jag och gick skrattades mot dörren och sedan ner för trappan.
"Wow, du är jättefin" sa Scorpius till mig när jag kom ner.
"Jaja, ta hand om henne Scorpius. Hon är mer värdefull än min lillebror för mig. And if you break her heart, I'll break your face! Kom ihåg det Scorpius!" Sa Rose.
"Jaja! Jag vet, jag vet" skrattade Scorpius.
"Ha så kul nu. Ses senare" sa Rose.
Hon själv skulle inte till Hogsmead då hon inte orkade och dessutom så har hon brutit armen så hon vill inte ta några risker... Hon provade att spela quidditch då Albus, Scorpius, Frank, Alice och Emma tvingade henne till det men sedan så när hon provade så kom ju såklart den där elaka maran(har märkt att jag använt ordet mara väldigt mycket...) Kate Adams förbi och såg det så hon tog upp en sten som var lite för stor för att få plats i handflatan, kastade den och den träffade då Rose på axeln. Hon ramlade av kvasten och landade på sin arm. Den läkte ganska snabbt men nu gör hon knappt någonting. Hon är i stora salen och äter. Är på sina lektioner. Sitter avskilt längst in i biblioteket eller är i deras sovsal och läser/pluggar.

Scorpius och jag gick genom slottets korridorer mot porten.
Vi kom fram och hörde en jobbig röst någon stans ifrån som ingen av oss gillar.
"Hej Scoooooooooorpius" sa rösten som äckligt nog tillhörde Kate Adams.
"Potter" sa hon och gav mig en kall blick.
"Adams" svarade jag med en lika kall blick.
"Kate, kan du snälla lämna oss ifred tack?" Sa Scorpius.
"Vadå? Så du kan dumpa tönten eftersom att du har insett att vi renblodiga bör hålla ihop och inte vara med sådana som hon!" Sa Kate och nickade mot mig vid det sista hon sa.
"Nej, för vi ska på dejt din idiotiska och jobbiga åsna!" Sa jag och gav henne en arg blick.
"Scorpius! Hörde du vad HON kallade MIG?!" Sa Kate och gav Scorpius en blick som sökte efter medlidande.
"Aa, jag såg och jag måste säga att det var ganska roligt" sa Scorpius och började skratta. Kate såg jätteförolämpad ut vilket fick mig att börja skratta åt hennes ansiktsuttryck.
"Kom nu Lily, vi går mer till Hogsmeade nu tycker jag!" Sa Scorpius.
Så vi lämnade Kate med hennes förolämpade ansiktsuttryck bakom oss och började sedan att gå ner mot den lilla byn som låg precis bredvid skolan.

Så där ja!
Ännu ett tråkigt kapitel uppe!
Skit kort, jag vet jag vet. Men kände att jag behövde uppdatera då jag inre uppdaterat på femhundramiljoner år.
Nästa kapitel kommer att bli längre jag lovar!
Och FÖRLÅT FÖR SÅ HINLA DÅLIG UPPDATERING PÅ SENASTE!!!
Jag ska vara ärlig. Jag har inte haft en enda aning om vad jag ska skriva men nu har jah faktiskt det så här är kapitlet.

Är antagligen massor av stavfel i kapitlet då jag inte har orkat kolla igenom det, men ni får helt enkelt leva med att det är stavfel lite här och var!

Har ni sett att jag för tillfället har pausat både sanning eller konsekvwnsboken och oneshotsboken? Det har jag iallafall gjort för att kunna fokusera på dom andra böckerna.
Aja det var allt för nu!💗

Bye!

Alva💎

Harry Potter next generation 2Där berättelser lever. Upptäck nu