Capitolul 13

4.8K 325 2
                                    

                                                               Perspectiva lui Mark

       Este agitata, este asemenea unui vulcan care este pe cale sa explodeze si asta numai din cauza "minunatei" vesti pe care a auzit-o. Imi pare rau pentru prietena ei si chiar imi pasa de starea in care se afla, amandoua... Zoey si fata din stanga mea care isi tot framanta mainile agitata in poala si isi musca buzele cu putere mai sa-si dea sangele.

-Va fi bine, spun cat se poate de calm pastrandu-mi atentia asupra traficului.

-Va fi doar daca Liam o gaseste la timp, inainte de a se intampla... cine stie ce?! Nu vreau sa pateasca ceva! Nu cred ca mi-as ierta-o vreodata pentru ca ar fi doar din vina mea, replica folosind un ton rece care imi ingheata si sangele.

     Oftez, ce sa fac mai mult?

-Nu e adevarat, nu este vina ta si tu stii asta, o contrazic accelerand cand ii observ privirea.

-Ba da! Daca nu eram atat de concentara pe toate prostiile, pe tine si alte spanacuri pe care obisnuiam sa nu le bag in seama, ea nu ar fi fost cu idiotul ala, stii? contraataca inchizandu-si ochii pentru o clipa ca mai apoi privirea sa-i fie inlacrimata. Asa ca fa bine si calc-o! adauga pe un ton ce nu trada nici un sentiment.

   Asa si fac, o calc si numai pentru ca o vad cum se framanta. Nu neg ca eu n-as face-o pentru fratele sau prietenul meu daca s-ar afla intr-o astfel de situatie, dar totusi... Sper ca Liam sa o fi gasit, atat!

   Strada se aglomereaza, dar tot ce fac este sa accelerez in continuare si sa fac slalom printe masini. Cu greu reusesc sa ma strecor in asa fel incat masina sa iasa la fel de zgariata cum a intrat, adica deloc. 

-Mai repede Mark, sopteste fara vlaga stergandu-si doua-trei lacrimi.

       Mai repede, mai repede, mai repede! repet ducand pedala pana la fund. Adio carnet! Sau ceva de genu' daca sunt prins, dar cel putin o fac cu un scop nobil, cred. Habar n-am cum se face, dar da. Am ajuns! Ne aflam in fata unei vile, iar masina avariata, ce-i drept, a fratelui meu se afla in fata ei. Ii multumesc Lui Dumnezeu ca mi-a dat adresa.

-Pe unde intram? intreb cand coboram din masina.

-Peste tot si nicaieri. Intra pe unde apuci numai gaseste-mi prietena! maraie Kitty pornind spre intrare, iar eu o urmez fiind atent la fiecare pas pe care il face.

   Intram pe usa de sticla incercand cu greu sa nu fim loviti de cate un adolescent beat crita sau cine stie... mai rau, sa iscam vreun  scandal datorita tupeului pe care acestia il poseda. Intr-o secunda de neatentie o apuc de blonda si o trag spre mine ferind-o de butoiul de bere care aluneca pe scari.

-Esti bine? o intreb apucand-o de mana.

-Da, sunt bine! raspunde sec intorcandu-se cu fata spre scarile pe care incepe sa le urce in secunda urmatoare. Stii ca poti sa-mi dai drumul, nu? adauga facand la referire la mainile noastre.

-Da stiu, dar prefer sa te stiu langa mine! raspund continuand cautare celor fratelui meu si a prietenei sale. 

        Patru dormitoare si nimic. In doua dormitoare aveau loc niste scene demne de niste filme destinate numai adolescentilor nu cu toate ca ei erau actorii, dar prefer sa nu comentez, iar in celelalte doua... cate o tipa sau mai multe sau  mai multi tinand cont de faptul ca  erau si baieti si fete deopotriva. Ma rog...

-Prea multe usi! urla blonda si se tranteste in fata uneia dintre ele.

-Haide ca nu mai sunt multe, o incurajez. Doua aici si mai sunt si jos, nu ne putem opri acum! Haide sus...

-Daca nu e aici sper ca Liam sa o fi gasit, ofteaza in ciuda muzicii asurzitoare si se pozitioneaza in fata unei usi. 

-La dracu'!

   Urletul din spatele usii de lemn ne atrage atentia, iar Kitty bate usor in retragere renuntand sa mai puna mana pe clanta, dar eu o incurajez deschizand usa alaturi de ea.

-Liam opreste-te! strigatul disperat al fetei din varful patului ne face atenti, iar blonda de langa mine sare ca arsa spre aceasta cuprinzand-o cu bratele. Liam!

-Nenorocitule, cum ai putut sa o atingi? zbiara din toti rarunchii fratele meu continuand avalansa de pumni.

   Presupun ca ala-i Tim... Si-o cam merita sincer sa fiu. Nu obisnuieste sa-si tina mainile acasa.

-Mark nu sta si te uita! adauga si Kitty la scurt timp oferindu-mi un imbold pentru ai despartii pe cei doi.

      Le arunc fetelor o privire chiorasa si ma bag intre cei doi despartindu-i sau cel putin luandu-mi fratele, invingator se pare, de pe idiotul meu "prieten". Liam isi sterge buza sparta  cu maneca camasii albe, iar Tim incearca sa se puna pe picioare.

-Zoey, esti bine? o intreb pe bruneta din bratele blondei care de abia murmura un "da" printre suspine. 

-De ce ai atins-o? maraie Liam apropiindu-se periculos de Tim, dar il imping la timp pentru a nu-i mai da vreun alt pumn.

-Pentru ca...

-Ai atins-o? marai la randul meu, dar nu primesc nici un raspuns in afara unui geamat de durere cand individul se repune pe picioare. Te-a atins? ma intorc spre fata care aproba cu o inclinare a capului ghemuindu-se in bratele prietenei sale. Pedofil! scuit printre dinti oferindu-i un alt pumn cat sa-l dezechilibrez. Daca te mai atingi de vreuna intre ele esti mort, m-ai inteles?

      Nu stiu daca a inteles sau nu, dar stiu sigur ca bruneta are pe ea sacoul lui Liam si nu numai. Fratele meu are bratele infasurate in jurul tipei si o poarta asemenea unei printese. Poate se leaga ceva, cine stie?!

-Tu esti bine? revin la blonda mea inconjurandu-i talia cu un brat in timp ce pornim spre masini.

       Refuza sa-mi raspunda. Cred si eu cu muzica asta de nebuni! Liam alaturi de mica printesa urca in masina acestuia ca mai apoi eu alaturi de Kitty sa mergem cu masina mea.

-Mergi unde merg si ei, spune blonda privind masina fratelui meu cu atentie. In seara asta voi fi alaturi de prietena mea indiferent de loc, ora sau mod.

      O aprob cu o inclinare a capului pornind de pe loc o data cu masina din fata mea. Drum silentios, dragut!  Imi urmez fratele prin trafic pana cand ajungem in dreptul unui bloc din centru orasului in care eu si Liam avem un apartament de "urgenta". Poveste lunga...

-Fetele unde sunt? imi intreb fratele dupa ce linistea se lasa in apartament.

-Cred ca s-au culcat, raspunde lasandu-se in canapea. Amandoua sunt in dormitor!

   Cum am intrat in apartament Kitty a stat lipita de Zoey, iar o data intrate in dormitor se pare ca nici n-au mai iesit.

-A fost o zi grea, oftez imitandu-i gestul. Misto buza!

-Merita, zic eu. Cred ca n-a apucat sa o... violeze, rosteste incercand sa evite ultima parte.

-Merita fratioare, merita! Amandoi azi am prevenit niste dezastre, cred! spun folosind acelasi ton lipsit de vlaga ca si Kitty.

-Ce s-a mai intamplat si cu tine? mormaie Liam deschizandu-si doi nasturi.

-Pai vezi tu...

-Mark, sunt intrerup de vocea bland a blondei.

-Da, Kitty?

-Liam... Zo vrea sa-ti spuna ceva, spune oftand, iar fratele meu porneste numai decat spre dormitorul acesteia.

-Ce s-a intamplat blondo? intreb, dar aceasta se aseaza in genunchi langa mine pe canapea.

- Mai devreme m-ai intrebat daca sunt bine...

-Si? o intrerup fixand-o cu privirea.

-Nu sunt, dar voi fi! raspunde zambind slab. Multumesc, adauga pe un ton putin mai vesel si se apleaca brusc fara sa-mi dea timp pentru a reactiona si imi saruta obrazul drept. Pentru tot...

    Se ridica lasand la vedere picioarele lungi si mersul de balerina sa ma innebuneasca in drumul ei spre dormitor.

      Si ii reuseste. La naiba cu tine Kitty Reed! La naiba!

Cucerește și păstrează Vol. I |FINALIZATĂ|Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum