The SoulWatch

21 3 0
                                    


Speciaal bedankje aan @s111394, voor het aanpassen en controleren van mijn verhaal! Love U Soof!
Veel plezier met lezen!

Het is gek hoe één uitvinding de hele wereld op z'n kop kan zetten. Het is niet eens een hele belangrijke uitvinding. Niet een uitvinding waarmee je kan tijdreizen of de wereld kan veroveren. Nee, de uitvinding is een horloge. Een horloge waarop je kan aflezen hoelang het nog duurt voordat je jouw "Soulmate" ontmoet. Wat totale onzin is natuurlijk. Er bestaat niet zoiets als een zielsverwant, er bestaat niet eens zoiets als ware liefde. Het enige wat je aan liefde overhoudt, is een gebroken hart.
Dus daarom liep ik (voor de zoveelste keer vandaag) met een grote boog om een van de miljoenen winkels waar de "SoulWatch" te koop is. Tenminste, ik liep bijna om een van de miljoenen winkels heen, maar mijn beste vriendin Skye vond het nodig om me hard mee te trekken waardoor ik niet meer oplette. En toen uit het niets stonden we opeens voor een etalage, waar natuurlijk, zoals in ongeveer elke winkel op de hele wereld, de SoulWatch lag.

"Liz, dat is iets voor jou!"
"Voor mij? Ik heb al een horloge om te zien hoe laat het is, ik heb dat ding echt niet nodig."
"Je weet best dat het niet een normaal horloge is," zei Skye opgewonden, maar met een hint van sarcasme in haar stem.
"Dat weet ik, maar ik hoef dat ding echt niet!" Ik rukte mijn arm los uit Skye's greep, draaide me om en liep weg.
"Lizzy!" riep Skye, waarbij ze probeerde om me weer vast te pakken, maar ik verdween in de menigte en ze greep mis.

Ik rende terug naar huis, zo snel als ik kon. Ik had dat ding niet nodig! Waarom bestaat het eigenlijk! Het geeft je valse hoop, een soulmate bestaat niet, punt uit! Hoewel, ik moest toegeven dat ik nieuwsgierig was naar wat er gebeurde op het moment dat de teller nul raakte. Zou ik dan de knapste en liefste jongen van de wereld ontmoeten? Maar ook al zou ik dat ding wél willen, het was te duur. Ik keek omlaag naar mijn knalroze, afgetrapte gympen die eigenlijk al een lange tijd geleden vervangen hadden moeten worden.
Alle vijftien-jarige meisjes stonden nu voor winkels, zoals die ene waar ik net vandaan kwam. Alle meisjes, behalve ik. Ik was te koppig, te boos, maar bovenal... te bang.
Ik was bang voor wat er ging gebeuren op het moment dat ik zo'n "SoulWatch" aanraakte. Ik was bang dat het mijn situatie niet zou verbeteren, dat ik zou hopen om een een perfecte soulmate te vinden en dat halverwege het horloge stuk zou gaan.
Toen ik thuiskwam stond de tv aan. Het was in het nieuws van zes uur, een grote reportage over de SoulWatch: Ieder persoon heeft maar één horloge, omdat er maar één soulmate is voor ieder persoon. Als je horloge stopt met tikken is er iets gebeurt met je soulmate.
Maar dat was niet waar ik bang voor was. Ik was bang dat mijn horloge niet eens zou beginnen met tikken, omdat mijn soulmate er niet meer is.
Ik had genoeg gezien van de reportage en rende met twee treden tegelijk de trap op naar mijn kamer en sloeg de deur met een klap dicht.

Soulmates (Dutch) ON HOLDWhere stories live. Discover now