Part II.

25 3 3
                                    

,, Myslím, že střecha v noci je moje nejoblíbenější místo." Přiznala jsem.
,, Jo to by mělo." Přisvědčila Ava vedle mě. ,, Je to kouzelné." Dodala a usmála se. Hrála si s malým pramínkem svých lesklých havraních vlasů, které v noci působily ještě tajemněji. Odvrátila jsem od ní svůj pohled a radši ho namířila před sebe, na stromy všech barev, na velký stříbrný měsíc a hvězdy. Jen na chvíli zavřu oči, pomyslela jsem si. Chtěla bych si jednu vzít, jednu hvězdičku v tak malé velikosti jako ji vidím zrovna teď. Dala bych ji místo lustru do pokoje.

Každá vydaná energie z mých dlaní, jako kdyby byla hvězda. Zranitelná, krásná... Jak mohou všechny ty malinké kapičky čehosi na nebi, tak hezky zářit?

Najednou mi ale mozek zaslepí jiná síla, která se nedala přehlédnout. Ava má oči zavřené, bradu vysoko a dlaně vzhůru a vypadala jako Buddha na józe.
Její kouzelná vlákna proudila pomalu ze zdroje v dlaních. Malinké jiskry se ji promotávaly mezi prsty a všemi záhyby na dlaních.
I mě si podmanily. Měla jsem je za zády, obmotané kolem nohou, plazící se mi po tváři. Její moc byla jiná. Mocnější. Byla to pro nás jako droga. Vyjadřovala jiné emoce, jiné pocity, které se Vám v myšlenkách ztratily tak rychle, že ani nevíte co cítíte.
,,Avo, prosím přestaň. Co když tě někdo uvidí?" Znejistěla jsem. Na Avino otevření očí zmizela i všechna ta nádhera, ta záře.
,,Nebuď paranoidní Noelie." Odvětila Ava. ,,Taky bych mohla sletět dolů." Pohrozila a na náznak, že to myslí vážně se opřela o prsty a nahlédla dolů, bylo to hodně metrů, ale pomalé slétnutí do měkké trávy bych si neodpustila ani já.
,,Přeskočilo ti." Prohlásila jsem a těžce polkla. ,,Já sama vím jak magii zbožňuješ. Kdyby jsi mohla tak---"
Začala jsem silně vrtit hlavou a tím ji přerušila. ,,Ne. Avo, tady jsme doma. Tady by z nás mohly být pokusní králíci. Považovali by nás za....---" Hledala jsem správné slovo, které by znamenalo vše co myslím, ale neumím to říct.
,,Vadný." Kývla hlavou Ava, postavila se a oknem vlezla domů. Ale měla pravdu. Jako nejlepší kamarádka se prosadila. Ví to, co je pravda.

Between the magic lines Kde žijí příběhy. Začni objevovat