3.

44 3 2
                                    

Pov. Bella
Ik kijk Jake aan. Hij stopt zijn zin. Hij kijkt me aan. "Vertel het maat Jake. "Het is moeilijk om te zeggen. Je zal me raar vinden. Je zou me niet geloven."ratelt hij door. "Jake. Niets is raar voor me. Ik heb op veel verschillende scholen gezeten door 1 reden. Er is niets raarder dan mij zijn."zeg ik. Hij kijkt me raar aan. "Vertel jij maar eerst."zeg ik. "Zie je dit schilderij en die foto?"vraagt hij. Ik knik. "Ik ga het ook worden. Bijna iedereen op de foto is er een. Ik zal er ook bijstaan."zegt hij terwijl hij naar de foto en het schilderij wijst. "Het is toch niet zo raar. Je bent een weerwolf. Je verandert pas als je 16 bent." zeg ik luchtig. "Hoe weet je dat?"vraagt hij. "Ik heb wat opgezocht."zeg ik zacht. "Wacht is even. Jij bent ook iets bijzonder!"roept hij uit. "Ssssshhht! Straks hoort iemand je nog."zeg ik bang. "Wat ben je? Een weerwolf? Een vampier?"vraagt hij. Hij bleef maar doorratelen. Ik ging rustig op een stoel zitten. Hij ging tegenover me zitten. "Ben je rustiger?"vraag ik na hij stopte met praten en adem hapte. Hij knikte. Ik tover een rode appel in zijn handen.

Hij kijkt verbaasd naar zijn handen. "Hoe deed je dat?"vraagt hij verwondert. "Magie. Ik kan toveren. Dus ik ben een 'heks/fee'. Ik heb op veel scholen gezeten omdat mijn krachten nog niet helemaal onder controle zijn."zeg ik terwijl ik naar tafel kijk. "Dus je zocht op over heksen en feeën?"vroeg hij. Ik knik.

Na een tijdje te hebben gepraat bracht hij me toch naar school. We hadden nog gepraat over weerwolven en heksen en feeën. Dan besloot hij om me toch naar school te brengen. Ik bedacht een smoes om geen nota te krijgen. Het 3de lesuur was al gedaan toen ik op school aankwam achterop Jacobs brommer. Ik liep snel naar binnen.

Bij het secretariaat aangekomen nam ik mijn agenda. "Hoe komt het dat je zolaat pas binnenkomt, miss Swan?"vroeg de vrouw. "Mijn auto was inpan gevallen. En een vriend van me kwam heel wat later om mij op te pikken en naar school te brengen."zeg ik. Ze knikt begrijpelijk. Ze schreef wat in mijn agenda en dan liet ze me gaan.

Ik wandelde naar het biologielokaal. Ik klopte op de deur. "Kom maar binnen."zegt een mannelijke stem. Ik doe rustig de deur open. "Sorry dat ik zolaat pas binnenkom. Mijn auto was in pan gevallen."zeg ik. Hij knikt. "Ga maar zitten naast Edward zitten."zegt hij voordat hij verdergaat met de les. Ik ga naast de bleke jongen met goude ogen zitten. Hij keek me amper aan.

Na biologie was het middag. Ik dwaalde wat rond in de gang. Ik ging naar mijn kluisje om mijn boek van biologie weg te leggen. Toen ik de hoek omging botste ik tegen Mike. "Sorry."zei ik zacht. "Ow hey Bels. Ik heb je vandaag nog niet gezien. Kom je mee naar de kantine?"vraagt hij. "Ik ga eerst naar mijn kluisje. En ik ben pas na het 3de lesuur opschool gekomen. Auto was in pan gevallen."zeg ik. Hij knikt.

Hij wandelde mee naar mijn kluisje en toen gingen we naar de kantine. Ik ging bij Jessica, Eric en Angela zitten. Ze vroegem waarom ik zo laat pas opschool aankwam. En ik legde uit hoe mijn auto in pan was gevallen. "Dat heb je nu met oude auto's."zegt Eric met een glimlach.

Nu begon het 5de lesuur. Ik had Spaans aan de andere kant van de school. Toen ik ging zitten was iedereen van de klas aan het praten. Ik hoorde vaag mijn naam in hun gesprekken. Daar  we weer. Ik rolde met mijn ogen. De bleke jongen kwam het lokaal binnen samen met een ander meisje met bruin haar en goude ogen.

De leerkracht riep onze namen af. Zo kwam ik erachter dat het meisje Alice Cullen noemt. En de jongen Edward Cullen. Broer en zus dus.

Ik zat wat naar het bord te staren. Tot iemand een propje naar me gooide. Ik draaide me niet om. Het had toch geen zin. Ik keek naar rechts. Daar zat een meisje met een bril die ook propjes tegen haar kreeg. Ze keek alleen maar naar het bord en naar haar schrift. Ik had meedelijden met haar. Als dit al van het begin bezig was... Ik keek weer naar het bord. Dat had ik al allemaal gezien. Dus ik keek maar naar buiten.

Ik kreeg weer een propje naar me toe gegooit. Ik moest me inhouden. Ik kan geen magie gebruiken op mijn 2de dag. Ik kan en mag geen magir gebruiken bij andere mensen in de buurt.

Na school pikte Jake me weer op. We gingen naar zijn boomhut. Hij hielp me naar boven. Ik glimlachte. "Bella?"vroeg hij nadat we op de bank popcorn aten. Ik knikte. "Weet Charlie dat je kan toveren?"vraagt hij. Ik verslikte me in popcorn. Ik moest hoesten. "Gaat het?"vraagt hij. Ik knik. "Nee, mam en Phil ook niet. Ik weet niet eens hoe ik eraan kom. Ik ging een cadeautje kopen voor mam. In een winkel waar ze dromenvangers verkochten en boeken over wolven en vampieren enzo. Toen ik een dromenvanger kocht dan keek de vrouw me raar aan. Ze mompelde iets en dan ging ik naar buiten. Toen voelde ik me raar. Blijkbaar heeft ze me vervloekt. Ik was toen 13."zeg ik. "Weet je toevallig hoe ze noemde? Of de winkel of waar de winkel zich bevind?"vraagt hij. "Euhm... Ze noemde Flora volgens mij. En haar winkel is in Maimi."zeg ik. Hij vloekte zacht. "Wat is er?"vraag ik. Hij vloekte binnensmonds. "Jake?"vraag ik. Maar hij bleef vloeken. Ik sta op en ik naar de foto. Helemaal vanachter zie ik haar staan. Mijn mond valt open. "Jake? Kom eens?"vraag ik...

Dostali jste se na konec publikovaných kapitol.

⏰ Poslední aktualizace: Apr 02, 2016 ⏰

Přidej si tento příběh do své knihovny, abys byl/a informován/a o nových kapitolách!

kiezenKde žijí příběhy. Začni objevovat