İMPARATOR-2

16.7K 606 11
                                    


İyi Okumalar;


Genç kız güne yine şiddetli bir baş ağrısı ile başlamıştı. Hayatı sadece 'aksiyon' kelimesinden ibaretti. Kimsenin görmediği, duymadığı kötülüklere şahit olmuştu. Mesleğini seviyordu, ancak bazen öyle olaylar oluyordu ki insanın kanını donduracak derecedeydi. Genç kızların uğradığı tecavüzler, üniversite okumak için gelen gençlerin uyuşturucu yüzünden bir köşede can vermeleri, ailelerin yıkılması daha belki bir sürü olay daha...

Bu mesleği seçmek için büyük bir mücadele vermişti babasına karşı. Hala o evden dışarı adım atışını, devletini savunuşunu hiç bir zaman unutmayacaktı.

Babasına her zaman düşkün bir kızdı Işık. Küçüklüğü onunla geçmişti. Annesi onu doğururken vefat etmiş, babası ise Işık'ı hiç bir zaman bu konu yüzünden suçlamamış hep onun yanında olmuştu. Herkese karşı soğuk ve kaba bir adam olduğunu görebiliyordu Işık. Ancak; kendisine karşı her zaman sevgi dolu, merhametli bir adamdı babası.

Yaşı büyüdükçe babasının ne iş yaptığını, neden bu kadar soğuk olduğunu merak etmeye başlamıştı. Bir türlü bir şey bulamıyordu. Tâki bir gün kaçırılana kadar.

Ogün o adamlar babasının bir mafya olduğunu, herkesin canına katlettiğini söylemişlerdi. Işık inanmamıştı o adamlara, babası büyük bir iş adamıydı ona göre.

O gece babası onu oradan kurtarmış
ancak; hesap vermesi gereken bir kızı olduğunu düşünmüyordu. Onu bu işlere sokmak hiç bir zaman istememişti. Öğrenirse üzüleceğini bildiği için hiç bu konu hakkında konuşmamıştı onunla. Sessiz bir şekilde geçen yolculuğun sonunda gösterişli villanın bahçesinde arabalar durmuştu.

Işık o an evlerini daha da dikkatli incelemişti. Her yerde bir çok koruma ve güvenlik önlemleri vardı. Babası bazı geceler eve çok geç gelir ve onu toplantıdayım diye geçiştirirdi. En önemlisi ise herkes ondan korkardı. Işık şimdi herşeyin ne olduğunu anlamaya başlamıştı. İnsanın deyimiyle ; 'kafasından aşağı kaynar sular dökülmüştü'...

Korumaların kapısını açmasını bile beklemeden dışarı çıkmış koşar adım eve girmişti. Babası ve korumalar şaşkın gözlerle Işık'ın hareketlerini izlemişlerdi. Her zaman sakin, uysal ve neredeyse babasına tapan bir kızın böyle bir harekette bulunması herkesi şaşırtmıştı.

Işık ise eve girer girmez babasının kilitlediği annesinin odası olan kapısının anahtarını almak için, babasının çalışma odasına girmişti. Kütüphanedeki babasının sürekli okuduğu tarihi ve siyasetle ilgili Romanın içinde olduğunu biliyordu. Kitabi bulup salladı ve anahtarı yere düşürdü.

Hızlı bir şekilde alıp, en üst katta olan odaya girdi. Heryer beyaz örtülerle kaplanmış, annesinin hiç bir şeyine dokunulmamıştı.

Annesiyle babasının birbirlerine deli gibi aşık olduklarını biliyordu. Annesi ona hamile kaldığı gün bir günlük tutmaya başlamış, 9 ay boyunca o günlükte babasıyla birbirlerine olan aşklarını, onu nasıl büyük bir heyecanla beklediklerini yazmıştı. Hiç üşenmeden satır satır anlatmıştı o günlükte...

Nasıl olurda annesi mafya olan bir adama bu kadar aşıktı? Belki de onun ölümü, babasının insanların 'ahlarını' aldığı için olmuştu.

Annesinin giyinme odasına girip eski ve tozlanmış kıyafetlerin içerisine sakladı kendini. İnci tanelerini bir bir yavaş yavaş akıtıyordu gözlerinden. Nefesleri sıklaşmış, hıçkırıkla iç çekişlere dönmeye başlamıştı.

İMPARATOR (ARA VERİLDİ)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin