3. Kapitola - Nový look

222 23 4
                                    

Victoire:
Rýchlo som kráčala po tmavej, kamennej Rokfortskej chodbe stále sa obzerajúc za seba, s prútikom v ruke. Zašla som za roh a ťažko dýchajúc som sa oprela o stenu.

Zrazu som začula kroky. Jeho kroky. Preľaknuto som odskočila od steny a rozbehla som sa preč. Pichalo ma v boku, bola mi zima a krútila sa mi hlava. Ale nemohla som to vzdať. Nie teraz. Zahla som za ďalší roh, ale teraz som už fakt nevládala.

Chytila som prútik, posledný raz som sa nadýchla a vyskočila som spoza rohu. „Petrificus totalus!" skríkla som a namierila som prútik na...

„Vics! Vstávaj!" triasla mnou Emma, „si úplne spotená!" Zaklipkala som očami a usilovala som sa spomenúť si, prečo som taká vystrašená. „Koľko je hodín?" natiahla som sa a poriadne si zívla. „Sedem," odpovedala. „Nieee," zaúpela som, „nemôže byť sedem!"

Rýchlo som vstala a išla som sa umyť, učesať a obliecť. Dnes máme dve hodiny elixírov, astronómiu, transfiguráciu (už zase), obranu a nakoniec veštenie. Neviem kto robil ten rozvrh, ale zjavne na veštení ešte nebol. Je to tá najnudnejšia hodina pod slnkom. Áno, je to ešte nudnejšie ako dejiny. Ale pozitívum je, že je piatok! Čo ale znamená, že som po škole s tým idiotom. Pfuj!

„Vics, ešte dlho??" Búchala mi na dvere Emma. S Em sme najlepšie kamarátky, odkedy ma v prvom ročníku zachránila pred pádom z loďky. Keď ju potom klobúk zaradil do Chrabromilu rovnako ako mňa a dokonca sme pri sebe mali aj postele, už nebolo o čom pochybovať. Stali sa z nás kamarátky. Obľúbila si ju aj Roxy a už sme neboli duo, ale trio. Rýchlo zapadla aj do mojej obrovskej šialenej rodiny a vďaka vtipnej povahe ju všetci mali radi.

„Už len chvíľa Em! Už si len dám špirálu a môžeme ísť!" „Ok, ale pohni si! Nechcem prijsť zase posledná!" „Odkedy ti záleží na tom, či prídeš posledná??" Uškrnula som sa, keďže  posledné sme boli vždy. Odomkla som dvere do kúpeľne a spolu s Emmou som sa ponáhľala do Veľkej siene. Keď sme tam vošli, už tam samozrejme všetci boli. Vrátane učiteľov, riaditeľky aj Roxanne. Zradkyňa! Opäť nás nezobudila! Rýchlo sme prešli k našim miestam a po rýchlom „Dobré ráno!" sme sa začali napchávať vianočkou, ktorú sme zapíjali tekvicovým džúsom. Ja som naoko nahnevane dohovárala Roxy, že vôbec nie je vtipné, keď nás nechá spať a ona odíde na raňajky a opatrne som sa pozerala na Lupina, lebo som vedela, že skôr či neskôr mi ten jazyk vráti. No podľa fialovej farby vlasov ešte nič nevymyslel.

Vydýchla som si a dala som si posledný hlt džúsu. Pozrela som na Emmu, ktorá už tiež dojedala a na Roxy, ktorá už vstala a išla pozdraviť Grega a spolu sme vstali od stola. Sprevádzané závistlivými pohľadmi dievčat sme vyšli zo siene. Dievčatá ma nemali rady, lebo kvôli kúzlu víl som bola akoby magnetom na chalanov. Mne to bolo viac-menej jedno, lebo u nás nebol nikto taký, že wow. Áno bolo tu pár pekných kúskov, ale nikto, z koho by som mala v bruchu motýle, alebo ma privádzal do rozpakov. Okej, možno jeden áno, ale u toho vďaka Lupinovi nemám absolútne žiadnu šancu. Strápnil ma pred ním už toľko krát, že by bol zázrak, keby sa na mňa pozrel bez toho, aby dostal záchvat smiechu. Tu už ani kúzlo víl nepomôže.

S Em a Roxy sme sa ponáhľali do žalárov, aby sme si obsadili naše obľúbené miesto vzadu pri skrini s prísadami. Elixíry boli jednou z tých zaujímavejších hodín. Slughorn ma mal rád (ako jediný z učiteľov), lebo na elixíroch som sa snažila dávať pozor.

„Tak vážení! Dnes začneme s náročnejším projektom, ktorý budeme robiť spolu so šiestakmi, aby ste sa pomaly pripravovali na úroveň, ktorá bude vo VČÚ" mávol prútikom ku dverám, ktoré sa otvorili a dnu vošli šiestaci. „Dám vás do dvojíc a potom Vám poviem viac o vašej dnešnej práci," pokračoval Slughorn a začal čítať mená. S Em a Roxy sme rýchlo pochopili, že dvojice sú chlapec - dievča  a preto sa Emma rýchlo posunula do lavice za mňa, aby sme aspoň boli pri sebe. Roxanne sa presúvať nemusela, lebo ona sedela predo mnou. „Lupin Edward a," 'nech to nie som ja, nech to nie som ja' „Moonová Emma." Smutne som sa otočila na Em: „Ty to zvládneš!" Zašepkala som. „Mennay Gregor a Weasleyová Roxanne." Roxy narozdiel od Em vyzerala viac ako spokojne. „Potter James a Weasleyová Victoire," pokračoval Slughorn. Ja som len prevrátila očami, ale uvoľnila som mu miesto ďalej od skrine.

Hoci bol Potter môj bratranec z otcovej strany, neznášala som ho skoro tak ako Lupina. Bol "šéfom" novodobých Záškodníkov a spolu s Roxanniným bratom Fredom často pomáhali Lupinovi vymýšľať pomstu.

„Budeme robiť veľmi náročný elixír, takže ani nečakám, že sa vám ho podarí úspešne dokončiť. Volá sa Všehodžús! Kto mi o ňom vie niečo povedať??" Opýtal sa Slughorn a Roxina ruka vystrelila do vzduchu, pričom sa mierne usmievala. Všetky Potterovské a Weasleyovské deti poznali príbeh o Všehodžúse. My s Potterom sme sa snažili nesmiať, ale bolo to dosť ťažké, takže občas sa od nás ozývali dosť zvláštne zvuky.

Za ten čas Roxy stihla získať pre Chrabromil 10 bodov a Slughorn nám začal rozdávať knihy s pokynmi na prípravu. Zbežne som si ho prezrela a musela som súhlasiť s ujom Ronom. Ak pôjdeme presne podľa pokynov, nebude to náročné. Potter začal nosiť ingrediencie a ja som pripravovala zvyšok.

Na astronómii nám vysvetľovala pohyb planét, alebo čoho. Ja som si zatiaľ písala úlohu na transfiguráciu. Mala to byť esej na tému, aké rôzne problémy môže priniesť nesprávna transfigurácia škrečka. Nuda.

Akurát som dopísala a započula som ešte úlohu na budúci týždeň. Vplyv pohybu Venuše na Zem. Má Venuša nejaký vplyv na Zem??

Zvyšok dňa prebehol v pohode, aj keď na mňa niektorí študenti zvláštne pozerali, ale nemusela som ísť na Veštenie, lebo McGonagallka sa rozhodla, že sa so mnou a s Lupinom potrebuje stretnúť.

„No, takže. Ste tu preto... Slečna Weasleyová, prečo máte farebné vlasy??"

Vypleštila som na ňu oči: „Pa-pani riaditeľka," začala som s hrôzou v hlase, „ja mám farebné vlasy?!" „Áno slečna Weasleyová, vy máte farebné vlasy," prikývla riaditeľka, „no zjavne o tom nič neviete. Pán Lupin?? Čo mi k tomu viete povedať??" otočila sa na Lupina, ktorý sa snažil tváriť nevinne, ale kútikmi úst mu šklbalo. „Ja si myslím," začal s úškrnom, „že takto jej to pristane viac."

Ja som vstala a odišla som sa pozrieť do zrkadla v McGonagallkinej pracovni. Vyzerala som nejako takto:

 „Edward Remus Lupin," začala som tichým, no výhražným hlasom, „za toto zomrieš krutou a bolestivou smrťou!"

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

„Edward Remus Lupin," začala som tichým, no výhražným hlasom, „za toto zomrieš krutou a bolestivou smrťou!"

Teddy:
Tak toto mi vyšlo! Keď sa Weasleyová pozrela do zrkadla a zbadala svoje nové vlasy hýriace všetkými farbami, výraz na jej tvári by chcel fotku. No po tých posledných slovách mi nie je všetko jedno. No, vlastne pravdou je, že sa bojím. Veľmi sa bojím.

Ahoj!
Je mi veľmi, veľmi ľúto, že tak dlho nevyšla nová časť, ale vôbec sa mi nechcelo písať a ani nápady nejako neprichádzali :/ ale konečne sa mi podarilo niečo stvoriť a som tu s novou časťou! Teddy vrátil Victoire ten jazyk, no ona nie je moc potešená :D uvidíme, čo vymyslí ;) a čo podľa vás chcela McGonagallová??

Ďakujem za votes&komments :D keď sa vám kapitola páčila, dajte vote, keď nie, napíšte do komentu, čo mám zmeniť, alebo ako by sa Vám to páčilo ;)

Sissi

You?! (Victoire Weasley & Teddy Lupin)Where stories live. Discover now