•33.První, které s nimi pošlapu nohy

5.2K 438 55
                                    

,,-vypadáš úžasně. Vážně. Jsi úplně jako princezna," vydechl Draco a podal mi ruku. Srdce mi bilo jako splašené, když jsem jeho ruku přijala a společně jsme odešli do Velké síně, kde už byli ostatní studenti. ,,Není to Hermiona Grangerová?" slyšela jsem ze všech stran moje jméno a plno lidí na mě ukazovalo. Zahlédla jsem Pansyin žárlivý pohled a i zamračeného Rona. Hned za námi do síně vstoupili všichni čtyři šampioni se svými partnery. Fleur Delacourová šla v čele s Rogerem Daviesem, za ní Viktor Krum, který šel vedle studentky z Krásnohůlek, Cedric Diggory s Cho Changovou a nakonec průvod uzavíral Harry s Parvati Patilovou. ,,Je to naprosto úžasné," rozplývala jsem se nad výzdobou Velké síně. Všichni tleskali přicházejícím šampionům a Draco se vedle mě tiše smál mému nadšení.

,,Jsi tak veselá," neubránil se úsměvu. Velká síň ztichla a všichni upřeně sledovali šampiony. Harry byl celý nervózní z toho, že jako šampion musí tančit první. Velkou síní se začala linout hudba. ,,No páni, to je vážně skvělé," neubránila jsem se další poznámce. Na "parket" teď vstoupil Brumbál společně s McGonagallovou a já až teď zahlédla profesora v černém hábitu s vlasy, které mu spadaly na ramena a na tváři mu nechyběl jeho obvyklý kamenný výraz. ,,McKoťátko si jde taky zatancovat?" překvapeně jsem se na Draca podívala. ,,No, to jsme vymysleli s Harrym," vysvětlil a já vyprskla smíchy. To už se i několik dalších studentů odhodlalo jít na parket a Draco si vedle mě odkašlal.

,,Smím prosit, krásko?" zakřenil se a podal mi ruku. Zasmála jsem se, jeho ruku přijala a společně jsme vešli na parket. Kolem nás se ozvalo překvapené šuškání, ale Draco tomu nevěnoval pozornost. Úsměv mu stále držel na tváři a tak se i já pomalu uvolnila. Draco mi položil ruku kolem pasu a já mu tu svou dala na rameno. ,,Všimla sis mých nových bot? Budeš první, které s nimi pošlapu nohy," snažil se vtipkovat a já se rozesmála. Tančil opravdu dobře, připomínal mi orla, jeho patrona, který se s lehkostí proháněl vzduchem stejně jako Draco, který teď s lehkostí tančil na parketu. Všichni nás sledovali. Studenti i profesoři. Dokonce i-

Znervózněla jsem, když jsem letmo zahlédla Severusův pohled a otočila hlavu zpět k Dracovi, který se na mě díval.

,,Před rokem bych nikdy neřekla, že s tebou budu tančit," ušklíbla jsem se. ,,To ani já ne. Máš opravdu nádherné šaty a s tímhle účesem vypadáš přímo úžasně," lichotil mi. Cítila jsem, jak se červenám a lehce se zasmála. ,,Jsi roztomilá s tím svým červenáním. Zasměj se ještě jednou, tak krásně se směješ," vydechl a hluboce se mi díval do očí. ,,Draco, co se ti stalo, že jsi tak romantický?" usmála jsem se na něj. ,,Nelíbí se ti moje lichotky?" ,,Ale ne, tak jsem to nemyslela. Nevěřila bych tomu, že dokážeš mluvit takhle krásně," pohledem jsem utkvěla na Harrym, který seděl sám u jednoho ze stolů.

,,Mohla bych jeden tanec věnovat Harrymu? Sedí tam tak sám," podívala jsem se zpět na Draca. Přikývl. ,,Dojdu nám třem zatím pro něco k pití a ty si s ním zatanči," usmál se mile a doprovodil mě k Harrymu. ,,Tady ti předávám svou partnerku a ne, že jí pošlapeš nohy, to mají povolené jen moje boty," varoval ho se smíchem. Harry s úšklebkem přikývl a společně jsme odešli na parket.

,,Tak co Draco, jak to mezi vámi je?" vyzvídal hned. ,,Jsme přátelé, Harry!" protočila jsem očima, ale letmo se podívala na Draca, který seděl u stejného stolu jako předtím Harry a šklebil se na nás. ,,Ale no tak, vidím, jak se na sebe vy dva koukáte," zasmál se Harry. Nevěřícně jsem se na něj podívala. ,,Proč jsi šel s Parvati?" ,,Neměl jsem s kým jít. Mohli jsme jít spolu jako přátelé, ale ty jsi dala přednost Dracovi, což naprosto chápu," usmál se. ,,Ale no tak. Oba dva jste mí nejlepší kamarádi," ,,Pojď už, nebo ti vážně ty nohy pošlapu. Já fakt tancovat neumím. Já radši ten famfrpál."

Vrátili jsme se k Dracovi, který nám podal máslový ležák a chvilku si jen tak povídali a smáli se. ,,Můžu poprosit ještě o jeden tanec?" mrkl na mě Draco. ,,Tak dobře, už mi chceš vážně pošlapat ty nohy, viď že jo?" rozesmála jsem se spolu s ním a následovala ho na parket.

Tak....co říkáte na díl?:)
Neskutečně mě tohle bavilo psát:3
Thx, ILY❤

,,Scared?" ,,You wish." ✔ | ᵈʳᵃᵐⁱᵒⁿᵉ ¹Kde žijí příběhy. Začni objevovat