•7.,,Vidíš ho v jiném světle!"

7.7K 549 15
                                    

,,Ginny, Ginny, Ginny, Ginevro Weasley!" zapištěla jsem, když jsem prudce rozrazila dveře knihovny. Knihovnice, madame Pinceová, se na mě přísně podívala a přísný pohled nahradil pohled zklamaný, protože jsem pištěla já, Hermiona Grangerová, v knihovně.

,,Slečno Grangerová, tohle je knihovna, nejste na famfrpálovém zápasu!" ohradila se madame Pinceová dotčeně. Jen jsem přikývla a rozhlížela se kolem, jestli tu není Ginny. Seděla u stolku u knih ohledně famfrpálu a byla tak začtená, že si zřejmě nevšimla, že už jsem přišla. ,,Ginevro Weasley," přešla jsem ke stolku u kterého seděla. Vzdychla si, zaklapla knihu a podívala se na mě. ,,Hermiono Grangerová, jednou si konečně najdu nějakou zajímavou knihu, kterou začnu číst, a ty sem vletíš jako tornádo a já z posledních pár vět nevím vůbec nic!" rozčilovala se.

,,Chováš se, jako kdybys dělala zkoušku z lektvarů," posadila jsem se vedle ní. ,,Ještě jednou mi něco řekneš ohledně lektvarů nebo něco o tom starým netopýrovi, přísahám, že vezmu tu nejtlustší knihu, kterou tady najdu, a přetáhnu tě s ní po hlavě jako s pánvičkou!" páni, Ginny je hodně špatně naladěná.

,,Ehm, neměla jsem potřebu mluvit s tebou o tomhle," zasmála jsem se nervózně. ,,To je jedině dobře," zavrčela, ale pak pokroutila hlavou a usmála se. ,,Promiň. Ten starej netopýr mi dal na zítra školní trest," povzdychla si. ,,Co se stalo?" zeptala jsem se jí. ,,Měli jsme lektvary a ten můj nabral hnusnou hnědou barvu, místo fialové. A když se šel podívat na můj lektvar, řekl, že mi ho nebude hodnotit. A tak jsme na něj zakřičela, ať si jako ty lektvary dělá sám, když je tak chytrej, že my nejsme tak dokonalí jako on. A on mi dal školní trest," vyprávěla Ginny. ,,Zřejmě jsi nedodržovala postup, co, Ginny?" rozesmála jsem se. ,,Hahaha, děsně vtipný," zabručela.

,,Proč vlastně jsi v knihovně?" zeptala jsem se. ,,Hermiono, my dvě tu měly sraz, pamatuješ? Chtěla jsi se mnou mluvit o něčem důležitém," připomněla mi pobaveně. ,,Máš v hlavě doslova překopírovaný obsah všech učebnic a tohle si nezapamatuješ? A já myslela, že jsem tvoje kámoška!" drkla do mě loktem ze srandy. ,,Promiň, nějak mi to vypadlo. Co Harry?" optala jsem se tak ze slušnosti. Ušklíbla se.

,,Nic? Vsadím se, že mě ani na ten ples nepozve," odpověděla mi mrzutě. ,,Máš ho ráda, co? On má být nějakej ples?"

,,Jasně, že ho mám ráda! Ale podle mě půjde s někým jiným. Bude kolem Vánoc, až šampioni splní první nebo druhý úkol, teď nevím. Hele, slyšela jsem o tom, že Draco s Harrym shipují Rictora. Prý je to Ron a Viktor. To jako vážně? A s tím jsi začala ty. Tak se to aspoň říká. A taky se s Malfoyem Harry nějak moc baví," tak teď jsem vážně nevěděla, na co mám odpovědět dřív. ,,Ginny, nebuď zmatkařka. Přesně, jako v těch lektvarech. Ano, Draco s Harrym shipují Rictora, nebo jinak řečeno Rona a Viktora. A nějak trochu za to můžu já, no...-"

,,Dobře dobře. Přeskočme to už. O čem jsi se se mnou chtěla bavit, že to bylo tak strašně důležitý?" konečně přešla k tématu. ,,No, jde o Draca Malfoye-" Ginny zalapala po dechu, ,,od začátku roku jsem od něj neslyšela žádnou nadávku na mě a dokonce se se mnou celkem v klidu bavil. Jo a sedl si k našemu stolu," svěřila jsem se jí. ,,A co s tím?" pozvedla obočí.

,,Já nevím. Třeba se změnil," usmála jsem se. ,,Hermiono, podle mě ho vidíš v jiném světle. Je to Malfoy!"

Tak tahle část se mi psala snad nejhůř:( a nejdýl.
Díly budou snad vycházet ob den, protože každý den to nestíhám a ikdyž se to nezdá, napsat něco kolem 500 slov může být taky makačka:D
°Neplecha ukončena°
Thx, ILY❤

,,Scared?" ,,You wish." ✔ | ᵈʳᵃᵐⁱᵒⁿᵉ ¹Kde žijí příběhy. Začni objevovat