Hoofdstuk 2

4.7K 155 7
                                    


Bovenstaande foto is Celeste

-----------------------------------------------------------------------------------

Pov Scarlett

Als we in de aula aankomen ruik je de geur van die vieze kantine al. Cleo duwt de deur van de aula open en het eerste wat je neus binnenkomt zijn de vieze geuren die je in een kantine ruikt. Een stinkende muffe geur. Je kent het wel. Ik loop samen met Cleo naar nog een paar andere meiden toe die al aan een tafeltje zitten. Ze kijken mij allemaal even aan en stellen zich dan voor. Het voelde alsof ik door de keuringsdienst ging. Tessa, Roxanne en Kiki. Tessa had bruin stijl haar. Ze droeg een bril en had niet echt veel gevoel voor mode aan haar kleren te zien. Roxanne daar in tegen had zwart krullend haar en had wel gevoel voor mode. Ze droeg een leuke croptop en een leren rokje. Kiki had donkerblond haar en had een bril. Volgens mij was zij de stilste van hun drie. Cleo stelde mij voor aan de meiden en ging eten halen. Roxanne keek me doordringend aan waardoor ik me een beetje ongemakkelijk voelde. Ze begon te praten over hoe het hier was en ze vroeg ook waarom ik hier was. We raakte in gesprek toen Cleo er weer aan kwam. Ze had een bord met een broodje gezond. Ik keek er naar. "Ik ga ook even eten halen" zei ik. Ik stond op en liep naar de baket zo als ze dat daar blijkbaar noemen. Ik stond even te wachten. Ik keek eens door de aula. Je zag dat alle groepjes gescheiden zaten. Zo had je de gamers, de nerds, de populaire jongens, de populaire meiden en de normale mensen. Ik had echt een enorme hekel aan die scheidingen. Op mijn oude school had je dit niet. Iedereen zat bij elkaar en niemand was apart en eigenlijk was ook iedereen gelijk op mijn oude school. Maar nee hier niet. Je moest iemand hebben die de baas was. Die baas ging samen met het populairste meisje, zoals je altijd in van die boeken leest. Altijd die cliche verhalen. Nee ik doe daar niet aan. Ik werd uit mijn gedachten gehaald aan door die vrouw die vroeg wat voor broodje ik wilde. Ze keek een beetje bang uit haar ogen. Ik weet niet wat er was met deze school maar in vind het raar dat zelf de kantinejuf bang moet kijken als ze om een broodje vraagt. Of ze is bang dat ik tegen haar ga schreeuwen als ze iets verkeerd doet. Nee zo ben ik niet. Ik vertelde welk broodje ik wilde. Net toen ik me om wilde draaien belandde er een gloeiend hete koffie over mijn shirt. Boos keek in naar de gene die het had gedaan. Voor mij stond een jongen. Net een kop groter als mij. Zijn haren zaten warrig en zijn kaaklijn was scherp. Door zijn witte shirt zag je zijn sixpack goed zitten. "Kan je niet even uitkijken, of heb je misschien een bril nodig?" vroeg ik klam. Hij keek mij even doordringend aan. Zijn ogen vergroten en zijn spieren spanden aan. Je zag dat hij zijn kaken op elkaar klemde. Ik gaf hem een knipoog en liep weg. Zo daar heb ik geen last meer van. Ik liep naar het tafeltje waar Tessa, Roxanne, Kiki en Cleo zaten. Ze keken mij allemaal met grote ogen aan.

Pov Bryce

Ik draaide me om en liep tegen iemand aan. Mijn koffie belandde op haar grijze shirtje en een paar druppels op haar broek. Haar handen vlogen in de lucht en ze keek op. 2 oceaan blauwe ogen staarde me aan. Ze had haar haar met twee plukjes naar achter gestoken. Ze had een natuurlijke make-up op waardoor haar blauw ogen mooi uitkwamen. Ik had haar hier nog nooit gezien. Een nieuwe dus. Ik ken op deze school iedereen en iedereen is ook bang van mij. Ik ben de badboy van de school. En dat moeten nieuwelingen ook even doorhebben. Ze keek me doordringend aan. "Kan je niet even uitkijken, of heb je misschien een bril nodig?" vroeg ze kalm. Ik keek haar aan. Niemand, maar dan ook niemand heeft mij ooit beledigd en dat zal ik haar dan ook wel even duidelijk maken. Ik spande mijn spieren aan en klemde mijn kaken op elkaar. Ze keek voldaan, gaf me een knipoog en liep weg. Hier zal ze spijt van krijgen dat kan ik je wel vertellen. Niemand praat zo tegen mij.

Pov Scarlett

Ze zaten mij nog steeds met openmond aan te kijken. "Girls, zo vangen jullie vliegen" zei ik grappend. Ze deden snel hun mond dicht. "Scar, je bent mentaal en fysiek wel dood!" riep Cleo. Ik keek haar vragend aan. Ik weet dat ik net waarschijnlijk de badass van de school beledigd heb maar ik heb het op mijn vorige school ook gedaan en ik leef ook nog steeds. "Scarlett, je hebt zo juist de badboy van de school beledig en je gaat er niet zomaar van af komen" zie Roxanne. Ik zei het toch. "Meiden, iedereen is gelijk en als het niet tot hem doordringt dan moet iemand het toch doen? En precies, iedereen is bang van hem. Ik ben niet zo iemand die zich uit het veld laat slaan". Ik gaf ze een fake lach en liep naar mijn kamer. Toen ik bijna de aula uit was liep er iemand tegen mij op. Je kon de geur van haar parfum van 100 kilometer ruiken. En echt waar het meurt like hell. "OMGG KAN JE NIET UIT JE DOPPEN KIJKEN OFSO?!" schreeuwde ze. Damn ik ben nog net niet doof. "Je hoeft niet zo te schreeuwen ik ben niet doof hoor poederdoos" zei ik rustig. Iedereen keek onze kant op en het was doodstil. Ze stond op en keek me aan met een dodelijke blik. Ik toverde een geamuseerde glimlach op mijn gezicht. Ja ik kon zo gemeen zijn maar dat ben ik alleen als het nodig is. En voor de mensen die denken dat ik een badgirl ben, nee dat ben ik niet. Ik ben alleen fantastisch met mijn beledegingen. "WIE DENK JE WEL NIET DAT JE BENT?!" zei ze nog steeds scheeuwend. Misschien is het een idee dat als je naar deze school gaat dat je een paar oordoppen meeneemt want anders ben je binnen de kortste keren zo goed als doof. Ze hadden ook best in de bijlage mogen zetten: neem oordoppen mee want schreeuwen is hier van een hoog niveau. "Oke poederdoos, ik ben nog steeds niet doof. En ik ben Scarlett. En jij staat in mijn weg" zei ik vriendelijk. Ik duwde haar opzij en liep door naar mijn kamer. Ik heb het hier langzaam aan al wel gehad. Iedereen denkt dat die leuk is. Cleo is de enige aardige. Ja en die andere meiden. Maar voor de rest heb ik het hier wel gehad. Ik plof neer op de bank die naast mijn bureau staat en pak mijn telefoon. Ik check mijn instagram en mijn whatsapp.

Ik ben bezig om alle whatsappjes te beantwoorden als er iemand op mijn deur klopt. Ik zucht en sta op om de deur te openen. Voor mij staat die boy die ik gevraagd had of die misschien een bril nodig had. Hij kijkt me aan en leunt tegen de deurpost aan.

"Dus, Scarlett wat het toch?" vraagt hij beleeft. Goh heeft die misschien toch wel manieren. Want mijn lievelings setje is nu wel geruineerd door die kneus. "Ja het is inderdaad Scarlett en jij bent de gene die koffie over mijn heen gooide niet waar? Ik heb misschien nog wel een bril voor je". Hij keek me boos aan. Inmiddels zag ik dat zijn vrienden er bij stonden. Geamuseerd keek ik van zijn vrienden naar hem. Ik kon het niet laten om er geen opmerking over te maken "Je kon me niet alleen aan dus heb je je kontlikkers maar meegenomen?" Hij spande zijn spieren en klemde zijn kaken op elkaar.

Pov Bryce

Ik stond vermakelijk naar die ruzie te luisteren tussen Celeste en die nieuwe. Ze had een behoorlijk grote mond voor een meisje. De meeste durven niet tegen Celeste in te gaan over er uberhaupt aan te kijken. Ze had lef voor een meisje. . "Oke poederdoos, ik ben nog steeds niet door. En ik ben Scarlett. En jij staat in mijn weg" zei ze vriendelijk maar ik kon aan haar horen dat ze echt boos was. Scarlett. Ik wenkte mijn vrienden. Ik liep achter haar aan zonder dat ze het door had. "Gast wat ga je allemaal doen?" vroeg Jaylano. Jaylano ken ik al mijn hele leven. Ik vertel hem ook alles. "We gaan die Scarlett eens even goed bang maken" zei ik met een sluw lachje. Ik stond voor haar deur en klopte netjes aan. Normaal gesproken zou ik zo binnen vallen, maar nu doe ik netjes. Ik deed de deur open en ze keek me aan met twee helder blauwe kijkers. Ze had een ander shirtje aan, dat was ook het eerste wat mij opviel. Zou ik ook doen als er een koffievlek op zou zitten. Ik leunde tegen de deurpost aan. "Dus, Scarlett was het toch?" vroeg ik vriendelijk. Nooit geweten dat ik dat eigenlijk kon zijn tegen een meisje. "Ja het is inderdaad Scarlett en jij bent de gene die koffie over mij heen gooide niet waar? Ik heb misschien nog wel een bril voor je" zei ze lichtelijk geirriteerd maar ze probeerde zo vriendelijk mogelijk te blijven wat er goed lukt moet ik eerlijk zeggen. Bij mij daar in tegen begon de woede langzaam te borrelen. Nog 1x zo een opmerking en ik zou helemaal gek worden. Ik word niet op mijn nummer gezet door een meisje, ik word sowieso niet op mijn nummer gezet door iemand. Ze lachte. "Je kon me niet alleen aan dus heb je je kontlikkers maar meegenomen?" Dit was waarschijnlijk de druppel bij mij en ik spande mijn spieren. Klemde mijn kaken op elkaar om er voor de zorgen dat het uit de hand zou gaan lopen. Ze zeggen wel eens dat haat en liefde dicht bij elkaar ligt, nou op dit punt is het moment dat ik haar haat. Maar dan ook echt haat. Ze gaat hier heel veel spijt van krijgen. Dat is wel wat ik weet. Ik ga er voorzorgen dat ze het hier niet leuk gaat vinden ook als heeft ze nog zo een grote mond.

Goodgirls loves/hates badboysWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu