Surprise

52 5 2
                                    

Otvorili sa dvere, a v nich stála mladé dievča, mohlo mať tak 25? Ani nie. Hnedé vlasy jej splývali na ramená, a jej kukadlá sa na mňa so záujmom dívali. Dvakrát som zažmurkal, či dobre vidím. To je ona. To dievča, do ktorého som beznádejne zaľúbený až po uši. Spoznal by som ju aj poslepiačky. Našťastie som na sebe nedal nič poznať, a držal som si neutrálny výraz.

,,Som správne? Ariana?" spýtal som sa. Si ty tá vyvolená, o ktorej snívam? Odpoveď je zrejmá.

Usmiala sa, čím odhalila dokonalý chrup. ,,Správne. Rocky, však?"

Posnažil som sa jej úsmev vrátiť, ale šlo to veľmi ťažko, keďže stále sa moje telo spamätávalo z prvotného šoku. ,,Áno, to som ja."

Jemne prikývla. ,,Prepáč, poď dnu." odstúpila od dverí na znak, že môžem vstúpiť. Prešiel som okolo nej do domu. Vnútri sa ozývala hlasná hudba.

,,Máte párty?" zažartoval som.

Ariana sa zasmiala, ale jej líčka nabrali červeň. ,,Dalo by sa povedať. Prepáč mi za moje škriekanie, niekedy sa ani neovládam."

,,Ale to je dobré," protirečil som jej. ,,Veď vieš krásne spievať, takže na tvojom mieste by som povedal: prepáč mi za môj úžasný hlas."

Pousmiala sa, a nervózne si prehrabla vlasy. ,,Aj keď si to nemyslím, ale ďakujem. Si zlatý."

Iba som žmurkol. Ba by som niečo vykoktal, lenže už z jej úsmevu som stratil slov. Keď som vošiel, predpokladám, do obývačky, zbadal som blond chlapíka, ako tancuje na sedačke. Rôzne sa vlnil, robil otočky, a nahlas spieval. Prekvapene som zdvihol obočie. Nie, že by sa mi to nepáčilo, ale kto by si pomyslel, že uprostred L.A. v domčeku niekto bude mať cirkusanta. Ariana predomňa predstúpila, a zohla sa k prehrávaču. Stlačila gombík, a vtom sa celá miestnosť ponorila do ticha.

Dotyčný sa ihneď vlniť, a otočil sa. ,,Hey, prečo si to vypla?"

Ariana sa zamračila. ,,Teraz nie, Frankie. Mám návštevu."

Heh, tak Frankie. Ešte aj meno má ako klaun. Uškrnul som sa. ,,Praje sa dobrý deň."

Frankie sa na mňa pozrel, a prižmúril oči. ,,Ari, kto je to?"

,,Rocky. Môj..." odmlčala sa. Ako by som to nazval? Vzťah cez internet? To určite.

,,Ehm, môj dávny kamarát. Prišiel sem z Kanady aj so svojou kapelou, tak ma prišiel pozrieť, však, Rocky?"

Prikývol som, a usmial sa. ,,Už som sa nevedel dočkať."

Ariana sa na mňa vďačne usmiala, a potom venovala pozornosť Frankiemu. ,,Frankie, myslíš, že by si nás tu mohol nechať osamote? Chceme chcíľku debatovať, kým ho nebude tlačiť čas."

Frankie sa zamračil. ,,Neviem Ari, či-"

,,Prosím."

Na chvíľu zaváhal, ale nakoniec sa zvrtol, a mlčky sa vybral na horné poschodie. Ari začala byť trošku nervózna. ,,Oh...dáš si niečo?"

,,Ja neviem. Asi áno," odpovedal som neurčito. Nevedel som, čo vlastne sám chcem. Prišiel som sem vlastne iba preto, lebo moja rodina nevie pochopiť lásku, a plánoval som sa vyspovedať Ariane, lenže to som netušil, že to bude práve ona. Musím si vymyslieť nejakú tému, aby som to nevyzradil.

,,V poriadku. Čo to bude?"

,,Čaj, ak môžem."

Usmiala sa, a už mierila do kuchyne. ,,Jasné. Hneď som späť."

Naša konverzácia bola stručná, bez nejakých iných rečí. Môj prvý rozhovor s Arianou som si takto rozhodne nepredstavoval. Nehľadiac na to, že ona o tom nevie. Stále si myslí, že som zaľúbený do niekoho úplne iného, pritom je ona tá pravá. Čo by sa stalo, keby to zistila? A čo by povedal ten cirkusant? Preboha, čo keď je to jej frajer? Počkaj, ale spomínala ona niekoho?

Začul som štrngnutie, a ihneď na to sa sedačka vedľa mňa prehla. ,,Nech sa páči."

Odtlačil som nutkanie potriasť hlavou, a otočil sa na ňu. ,,Takže...prečo si ma k sebe pozvala?"

Zamyslene si zahryzla do spodnej pery. ,,Ja...vlastne ani netuším. Chcel si ma vidieť, a ja teba tiež."

Usmial som sa ešte širšie. Nie je nič krajšie počuť ako to, že ma chcela spoznať.

,,Túžil som ťa vidieť už dlhší čas. Ty si totižto jediná osoba, ktorá ma dokáže skutočne pochopiť." A zároveň do ktorej som bezhlavo zamilovaný.

Pousmiala sa. ,,Ani ty nie si najhorší, Rocky. Tiež si ma dokázal pochopiť. Aj Frankie to dokáže, ibaže ty asi viac. A ja neviem, ako je to možné."

Možno preto, že sme spriaznené duše.
Jááj ty tupec, veď ona má frajera!

,,Ehm," odkašľal som si. ,,Ari?"

Ihneď sa jej oči stretli s mojimi. Musel som si dávať veľký pozor, aby som sa nezakoktal.

,,Je Frankie tvoj frajer?"

* * *
Ahojda. Viem, že časť je neskoro, ale bohužiaľ sa mi včera celá pôvodná kapitola vymazala :( ale dúfam, že táto bola aspoň trošku fajn :)

-xx

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Mar 03, 2016 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Messenger (FF Rocky Lynch)Where stories live. Discover now