Hoofdstuk 5

4.4K 183 3
                                    

Hiiii hier is hs 5 (: super bedankt voor de comments/reads/votes! <3

-xxx- martha

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


''Je hebt Ashley verteld over Niall!''

''Wat? Nee! Dat zou ik nooit doen! Je weet dat ik een hekel heb aan haar. Daar ga ik echt niet jou geheimen aan vertellen!''

''De Mean Girls kwam ik vanmiddag tegen in de wc. Jij was toen al naar huis omdat je naar Harry ging. Ze zeiden dat ze weten dat ik op Niall ben. Ik heb het alleen maar aan jou verteld en in mijn agenda geschreven. Dus het moet wel.''

''Nooit! Heb je je agenda nog wel?'' Vraag ik voor de zekerheid.

''Moment. Ik zoek even in mijn tas.'' Even later hoor ik haar stem weer.

''HIJ IS WEG! Hij zit niet meer in mijn rugzak!''

''Shit. Dan vrees ik toch het ergste... De Mean Girls hebben jou agenda.''

''Neeee... Ik schrijf daar altijd van alles in! Ik heb daar foto's in zitten.. En ook van Niall!'' Ik hoor haar nu nog harder huilen.

''Oh my god, dit is echt heel erg! Morgen gaan we niet eerder van school weg totdat we jou agenda hebben gevonden. Oké?''
''Is goed. Sorry dat ik jou heb beschuldigt. Ik kan ook nooit nadenken. Ik spreek je morgen.''

*piep piep piep*

Arme Grace. Ik hoop voor haar dat Ashley Niall nog niet heeft ingelicht. We moeten die agenda terug krijgen.

--

''Hmmm.'' Ik eet de laatste hap van van mijn vanille ijs op. Ik pak de vieze borden en bestek van tafel en leg het op het aanrecht. ''Weetje, ik ga maar mijn kamer opruimen. Want voor je het weet staan allemaal vrienden van je broer in je kamer.'' Ik kijk geïrriteerd naar Jason, die weer moet lachen. Ik loop twee trappen op naar mijn kamer. Ik leg mijn boeken op een stapeltje, mijn kleren hang ik weer op en mijn schoenen gooi ik in mijn kledingkast.

Heerlijk, geen huiswerk voor morgen. Ik besluit om naar beneden te gaan en tv te kijken met mijn ouders.

Om half 11 besluit ik om naar boven te gaan. Eenmaal op mijn kamer, ga ik douchen en doe ik mijn pyjama aan. Ik föhn mijn natte haren. Even later lig ik op bed en val ik in een diepe slaap.

--

De volgende morgen sta ik bij het aanrecht. Ik heb me verslapen. Gehaast smeer ik een boterham met pindakaas en drink ik mijn glas melk in 1 slok op. Jason is al lang al weg. Ik sms Grace dat ik wat later kom.

''Alsjeblieft, doe voorzichtig.'' Zegt mijn moeder als ik de keukendeur uit ren. ''Jahaaaa. Tot vanmiddag.''

''Veel plezier.''

Ik rij het schoolplein op. Niemand te bekennen. De tweede schoolbel is al lang al gegaan. Ik parkeer rustig mijn fiets, het heeft nu toch al geen zin meer om te haasten. Ik loop de school binnen en zie een paar leerlingen de trap op rennen. Ik loop maar mijn kluisje, doe mijn jas uit en schud mijn haren los uit mijn staart. Ik kijk op mijn rooster en zie dat ik Engels en Aardrijkskunde heb. Ik zucht, de twee saaiste vakken ever.

Ik loop net een lokaal voorbij waar wordt geschreeuwd.
''ERUIT!'' Dat is een bekende stem, die van de wiskunde lerares. Een seconde later zie ik Zayn mopperend de klas uit lopen. ''Ja, ja, ja.''

''H-hoi Zayn.'' Zeg ik. Zijn gezicht klaart meteen op als hij me ziet. ''Jessy! Alles goed met je?'' Hij gaat op een tafel zitten. Zijn rugzak laat hij langzaam zakken op de grond. ''Ja hoor, met jou?'' Zeg ik koel. Tenminste, zo kom ik over. Vanbinnen klopt mijn hart in mijn keel. Grace had me verteld dat ze bang voor hem is. Ik zie hem altijd wel met meisjes lopen die aan hem geplakt zitten. Ik snap het wel, hij is zo knap.

''Ja altijd. Heb je zin om een keer..''

''Zaynieee. Daar ben je.'' Ik kijk op en zie Ashley aan komen lopen. Ze heeft nu en wit mini rokje aan met een roze shirt. Haar lange blonde lokken vallen over haar schouders. Even hoor ik Zayn zuchten. Ze loopt naar Zayn toe en geeft een kus op zijn wang.

''Hoi Ash.'' Zegt hij droog. Ashley haalt haar hand door zijn zwarte haar en kijkt vanuit haar oog hoeken naar mij. ''Ik ga maar naar de les. Ik spreek je later.'' Zeg ik. Zayn knikt glimlachend naar me.

Stomme Ashley. Ik irriteer me aan haar elke dag steeds meer. Ik dacht nog aan de agenda van Grace, maar Zayn was er nu bij en misschien zegt ze het dan tegen hem. Ik loop naar het Engels lokaal en doe de deur open. Een meneer kijkt boven zijn bril glazen naar mij. ''Uuh, sorry. Ik heb me verslapen.''

''Vooruit dan maar, ga maar zitten. Omdat dit je eerste les is bij mij.''

Ik kijk in de klas of er nog een plekje vrij is. Grace zit naast Louis, en Niall naast Liam. Harry zit wel alleen. Ik zie dat hij geen bril op heeft en steek mijn duim naar hem op. Weer verschijnen die schattige kuiltjes in zijn gezicht. Ik plof neer op de lege stoel naast hem. Ik rits mijn rugtas open en pak de juiste boeken eruit. Harry bladerd in mijn boek op de goede bladzijde. ''Thanks.'' Fluister ik.

Samen met Grace en Harry loop ik naar het aardrijkskunde lokaal. Opeens word ik bij mijn arm gepakt en naar de muur getrokken. Even ging door mijn hoofd dat het weer Zayn was, maar ik keek in de ogen van mijn broer.

''Auw! Je hoeft niet zo te knijpen hoor.'' Ik sla op zijn hand. ''Jessy, waarom loop je met hem? Alsjeblieft, niet doen. Ik sta voor gek tegen over al mijn vrienden omdat mijn zus met Harry Styles om gaat.''

''Doe niet zo overdreven. Hij is hartstikke aardig.'' Ik loop weer naar Grace en Harry toe.

''Hoe was je bijles gisteren?'' Vroeg Liam lachend. Ik zit naast hem bij aardrijkskunde.
''Hmm, was wel leuk. Hij kan in iedergeval beter uitleggen dan jou.'' Ik gaf een knipoog aan hem. Samen moeten we lachen.

Ik en Grace zitten aan een ronde tafel op het schoolplein.
''Oké, hoe gaan we 'Operatie Wij Willen Grace' Agenda Terug' aanpakken?'' Vraag ik. Ik kijk naar Grace die haar hoofd laat rusten op haar hand. Ze kijkt naar Niall die in een tanktop tegen de muur aan gitaar zit te spelen. Ik schud Grace heen en weer. ''Hallooooo?'' Lach ik. ''Uh. Ja. Operatie Agenda. Dat gaat toch wel lukken? Zeg ja. Alsjeblieft.'' Stotterd ze.

Ik zie de Mean Girls samen met Zayn en Jason het schoolplein oplopen. Ze wijzen al naar Harry dat hij wéér alleen zit. Ze lopen naar zijn tafeltje toe. Voordat ik het zelf door had roep ik Harry al bij zijn naam.

Alle leerlingen op het schoolplein stoppen waar ze mee bezig zijn en kijken naar me.

''Jessy... Wat doe je...'' Sist Grace. Harry kijkt op. ''Als je het maar laat...'' Gaat Grace door.
Ik gebaar naar Harry dat hij naar ons moet komen.

Dilemma, Harry Styles love storyWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu