Blauwe vlinder

35 0 0
                                    

Ik loop de wc binnen en doe mijn oortjes uit. Ik vind het altijd maar een beetje creepy hier. Het is altijd donker, maar het heeft toch een felle, lichtblauwe gloed.. Er hangen posters aan de muur waar allemaal dingen zijn opgeschreven. Gelukkig is er voor de rest niemand hier. Nu kan niemand me zien.

Ik draai een kraan open, laat wat water in mijn handen vallen en was mijn gezicht.
Ik moet weer denken aan de 'Everyday heroes' contest. Iedereen moet een foto inleveren. De beste/mooiste foto wint. Simpel.
Ik haal mijn foto uit m'n tas. Het is een foto van mezelf. Ik sta in mijn kamer, naar een muur die vol foto's hangt te kijken. Eugh. Ik haat die foto. Hoe kan ik die onzin aan Mr. Jefferson laten zien?
Rustig Max, relax gewoon. Je maakt het jezelf alleen maar wijs dat de fot lelijk is. Mr. Jefferson heeft ooit gezegd dat ik talent heb. ''Een cadeau''.

Fuck it.

Ik scheur de foto door midden en gooi hem op de grond. Ik had er toch nooit mee kunnen winnen. Ik win nooit. Victoria de slijmbal wint altijd. Niks aan te doen. In mijn rechterooghoek zie ik iets blauws fladderen. Ik draai mijn hoofd er volledig heen en zie dat het een vlinder is. Hij is prachtig blauw.. Hoe zou hij hier terecht gekomen zijn? Ik loop voorzichtig naar hem toe.

'When a door closes, a window opens...'

De vlinder landt op een emmer, die ergens om de hoek achter een wc staat. Wauww.. Hij is echt felblauw en zo mooi.. Oké meid, je krijgt niet elke dag de kans om zo'n foto te maken...

Ik pak mijn camera en hoop dat de vlinder blijft zitten. Heel voorzichtig maak ik een foto. Gelijk na de klik vliegt de vlinder weg, weer achter de hoek vandaan.

Kort daarna hoor ik iemand binnenkomen. Shit.. Het was net zo lekker rustig. Ik kijk om het hoekje.

Het is een jongen?

Wat doet een jongen nou in de meisjes wc?

Life is strange: ChrysalisWhere stories live. Discover now