Enorme draaikolk

99 1 4
                                    

Ik word wakker in een heftige storm. Ik lig op de grond, in de regen. Hoe ben ik hier terecht gekomen? En waar is 'hier'? Wat gebeurt er? Alles is nat en het waait heel erg. Ik kijk om me heen en probeer rustig te blijven. Ik heb wel vaker een storm meegemaakt.. Maar zo een als deze..? Overal liggen takken die van bomen zijn gewaaid. Bladeren waaien alle kanten op.. En het is zo donker dat nauwelijks iets kan zien.

Ik probeer voorzichtig op te staan. Het gaat moeilijk, want doordat het zo nat is glijd ik bijna uit. Ik moet nu wel echt gaan lopen. Ik weet niet of de storm nog erger gaat worden. Rechts van me ligt een omgevallen boom. Shit..

Ik kom aan bij een trap. Er staat een super harde wind. Ik kom bijna niet vooruit. De trap herken ik ergens van.. Maar waarvan? Bomen om me heen gaan zo hard heen en weer dat het net lijkt alsof ze zo uit grond worden gerukt. Boven aan de trap liggen allemaal stenen. Een paar rollen naar beneden als ik net boven sta. Verderop staat een soort plattegrond. Ik loop erheen en herken meteen waar ik ben. Dit moet ergens bij de vuurtoren zijn! In de verte zie ik inderdaad het felle licht ervan tussen de bomen door schijnen. Als ik daar nou heen ga, ben ik veiliger. Tenminste, dat hoop ik.. Ik weet niet hoe het er daar boven aan toe gaat.

Oh my god, laat het me halen. Ik loop nog een trap op. Deze keer leidt hij naar de vuurtoren. Het is zwaar, het onweert heel erg. Er vliegen overal stukken krant door de lucht en de regen spettert tegen mijn gezicht aan alsof het kleine stukjes ijs zijn, een soort hagel. Zo voelt het in ieder geval. Ik snap nog steeds niet hoe ik nou opeens in deze storm ben terecht gekomen.. Ik weet helemaal niks meer van dat ik naar het bos ben gegaan of zo iets. Ik kan me niks herinneren.

Bijna ben ik bij de vuurtoren. Ik probeer erheen te rennen, maar harder dan een looptempo lukt niet echt. Om de 10 seconden slaat er wel ergens een bliksem in. Als dat maar niet hier gebeurt.. Ik ben er echt bijna.. Ik moet het halen..

Ik sta nu recht voor de vuurtoren. Ik herken deze plek nog! Ik ben er vroeger wel eens geweest. De plattegrond, Het bankje en de boomstronk rechts, achter me het kleine hutje.. en links de.. WHAT THE FUCK!? Een enorm grote draaikolk!! Het is een orkaan! In de orkaan zweven stukken hout, papieren en veel andere dingen. Ik weet niet wat ik moet doen.. Moet ik weg rennen of hier blijven? Echt veilig is het hier niet, maar als ik weg ren ga ik waarschijnlijk alsnog dood..

Ik besluit toch weg te rennen. Zo snel als ik kan. Maar voor ik een stap kan zetten vliegt er razendsnel een of ander groot ding uit de draaikolk en knalt met volle kracht tegen de vuurtoren aan. Door de vreselijke klap begint de toren scheef te staan. Hij valt om. De vuurtoren komt recht op mij af..

Life is strange: ChrysalisWhere stories live. Discover now