2. Vizitas

409 23 8
                                    

Verpejo akligatvis turejo prasta reputacija. Daugiausia cia gyveno visuomeneje gero vardo neturintys asmenys, pradedant zmonemis, turinciais problem del alkoholio baigiant kriminaline praeiti turinciais asmenimis. Pacioje kvartalo pabaigoje stovejo senas, is paziuros apleistas didelis nams. Mediniai, voratikliais apgaubti langai tarsi bylojo, kad nams apleistas ir jame niekas negyvena. Taciau jis nebuvo tuscias. Tiesa namo savininkas retai kada cia gyvendavo. Kismet, mazdaug devyniems menesiams dingdavo ir zmones kure ivairiausius gandus apie namo savininka.

Is uz kampo isniro vyras. Jis ejo letai, apziurinedamas kiekviena nama. Neskubejo. Sustojes is apsiausto kisenes issitrauke pakeli ,,Winston Blue" cigareciu. Pasiemes viena cigarete bande uzsidegti ziebtuveliu, bet jam niekaip nepavyko, todel apsidaires aplinkui ir isitikines, kad niekas nemato issitrauke burtu lazdele. Istare burtazodi ir is lazdeles galo issiverze maza liepsnele ir uzdege cigarete. Vyras nuejo toliau. Priejes apleista nama atidare vartus ir nuejo prie duru. Pabelde. Laukdamas kol seiminkas atidarus duris apsvarste ko cia atejo. Atejo su reikalu, tiksliau su prasymu. Mane, kad viska apgalvojo gerai. Niekas neatidare duru, tad vyriskis dar karta pabelde, tik dabar jau ir prabilo:

-Severai, zinau, kad esi namie. Atidaryk duris, - ir dar karta pabelde. Pasigirdo zingsniai ir netrukus severas atidares duri isvydo svecia. Suraukes juodus, tankius antakius burbtelejo:

- Ko tau cia reikia, Sirijau. Pasitrauke ir ileido mokyklos laiku priesa I vidu. Sirijus iejes I kambari krestelejo ant didelio kresol linksmai paklause Severo:

- Kaip laikaisi, drauguzi. – ir nusisypsojo. Sneipas akimis suzaibavo. Netiketas svecias ji ismuse is veziu. Nesitikejo ko jam cia reikia. Jiedu neturi apie ka kalbetis. Sirijus nelauke kol atsakys ir vel kreipesi I Sneipa:

-Nepasiulysi arbatos, kavos?, - paklause Sneipo. Hogvartso direktorius krestelejo I kede priesais ir akimirka patylejes tare Sirijui:

- Nepradek vadovauti, Sirijau. Esi mano namuose ir nepamirsk to. Sakyk kokiu reikalu atvykai?

Sirijus nusisypsojo. Senasis draugas nepasikeite nuo mokyklos laiku.

- Gerai, Severai, kaip pasakysi. Atejau cia su prasymu. Kadangi karas baigesi, o as turiu daug laisvo laiko noreciau taves paprasyti, kad priimtum mane I darba, kaip apsigynimo nuo juodosios magijos mokytoja Hogvartse. Sirijus mate, kaip is nuostabos atvipo Sneip zandikaulis. Sneipas nesitikejo, kad Sirijus atejo prasyti darbo. Kai atgavo zada paklause Sirijaus:

- Kodel tureciau tave priimti? Manei as pamirsau tavo ir Poterio darbelius? Manei pamirsau, kaip judu diena is dienos mane apstodavot, uzgauliodavot?

Sirijus nesmagiai pasimuiste. Jis tikejosi, kad Sneipas primins jam praeiti. Ir tai buvo tiesa. Juodu su Dzeimsu daznai tyciodavosi is Sneipo. Taciau anuomet jis pats juokesi is burtininku, turinciu ziobaru kraujo. Taciau neketino apie tai uzsiminti Sneipui, todel kiek pamastes kreipesi I Sneipa.:

-Severai, klausyk. Suprantu, kad manes nekenti ir ta neapykanta near be pagrindo. Anais laikais elgiausi slyksciai. Bet atmink buvom jauni ir nesubrende. Dabar suprantu, kad buvau ziaurus. Severai, esi protingas vyras. Pagalvok. As esu patyre burtininkas. Mano patirtis labai pravers jauniesiems burtininkams.

Severas tylejo. Atsistojo ir netiketai nuejes atnese du puodelius arbatos. Abu gere tyledami. Sirijus norejo leiti Severui pirmam prabilti, todel nieko nesake, tik dairesi aplinkui. Kambarys buvo grazus. Didele sekcija, pastatyti prie sienos per visa kambari. Puosnus baldai. Grazus interjeras, kuriame dominavo Klastunyno koledzo spalvos.

Severas padejo arbatos puodeli ant stalo ir kreipesi I Siriju:

-Nori darbo Hogvartse. Nori mokyti jaunuosius burtininkus apsiginti nuo juodosios magijos? Turesi praeri mano isbandyma?

Sirijus iskarto sutiko.

-Jei nori mokyti vaikus apsiginti, turi man irodyti, kad gebi tai padaryti. Iveik mane burtu dvikoje ir darbas tavo. Jei nesugebesi iveikti, atleisk, darbo negauni. Sutinki?, - reze salyga Sneipas, o Sirijus akimirksniu atsistjo ir nusijuoke:

-Duodi sansa tave nugaleti ir dar apdovanoji mane darbu? OK, sutarta. Kada ir kur?, - paklause Sneip. Sneipas atsake nedelsiant:

-Dabar, mano kieme. Siriju kiek apstulbino toks greitas laikas, taciau jam tai nemotais. Abu burtininkai nuejo I galini Sneip kiema. Pastaris uzbure aplinkine teritorija ziobaru nubaidomumo keraiss kad niekas nematytu ju kovos ir isaiskino sirijui taisykles:

-Kausimes zinoma be pavojingu keru, todel jokiu nedovanotinu keru, Sirijau. O as savo ruoztu pazadu nenaudoti ir Sectumsempra keru.

Abu burtininkai issitrauke lazdeles ir atsistojo vienas pries kita. Sneipas suskaiciavo iki triju ir pirmasis istare burtazodi - ,,petrificus totalus". Is sneip lazdeles pliuptelejo gelsvas zaibas, taciau Sirijus lengavi ji atmuse: ,,Protego".

-neblogai, Severai. Taciau dabar ryk ,,Avoidus keptima". Sirijus paleido melyna zaiba, kuri smoge Severui I pilva. Akimirka nieko neivyko, taciau po keliu sekundziu Severas pavirto grybu. Sirijus pradejo juoktis. Priejes pasilenke prie gan didelio, juodo grybo paklause jo?:

-Darbas mano? Letai, tiesiai po grybo skrybeles susiformavo burn air prabilo Sneipo balsu:

- Labai juokinga, Blekai. O dabar atversk. Ir niekam nepasakok, nes neteksi darbo.

Sirijus atsistojo ir mostelejes lazdele atverte Severa. Abu sutare, kad tai liks paslaptyje ir nuejo I nama isgerti arbatos ir aptarti Sirijaus darba.

Ylw

Hogvartsas.  Didesnysis geris. [BAIGTA]Where stories live. Discover now