1.

88 15 17
                                    

Nastúpila som do auta a zabuchla za sebou dvere. Bola som neskutočne unavená, svoje oči som ledva dokázala mať otvorené. Oprela som sa o sedačku a na chvíľu zavrela oči. Musela som sa veľmi premáhať, aby som nezaspala.

Po chvíli som ich radšej otvorila a donútila som sa naštartovať a zapnúť si pás. Vycúvala som z parkoviska mojej roboty a zamierila si to domov, kde ma čaká perfektný priateľ a, teraz v tejto chvíli, najdôležitejšia posteľ.

Už len pri pomyslení na mäkké, nafúknuté, voňavé a teplé prikrývky, sa mi chce usmiať, zatvoriť oči, povedať 'konečne' a zaspať.

No nemôžem. Budem to môcť spraviť až o desať nekonečných, mučiacich a nebezpečných minút.

Zapnem si rádio, aby ma to nejako trošku rozptýlilo, no mala som obavy, že by som aj tak zaspala. Pri filme zaspím vždy. Je jedno aké ma zvukové efekty, či pomalé, rýchle a či sa striedajú. Zaspím. A čo taká potom pesnička? Ktorá hrá maximálne na troch rozličných rýchlostiach alebo melódiách?

Moderátora oznamujúceho nemeniace sa slnečné počasie som prerušila v polovici vety vypnutím rádia.

Otvorím okno a nechám teplý vánok pri konci decembra, deň pred Vianocami, strapatiť mi vlasy. Cítila som sa ako nejaká modelka či speváčka v klipoch... Ale bohužiaľ nie som ani jedno. Som len priateľka jedného najznámejšieho hudobníka v Hollywoode. Alebo aj tá, ktorá 'chodí s Ashtonom len kvôli peniazom či sláve'. Nálepka, ktorá Vám prischne, keď sa obyčajné dievča zaľúbi do neobyčajného chlapca a neobyčajný chlapec do obyčajného dievčaťa. Je to vzťah, ktorý ničia fanúšikovia a vzdialenosť, a podporujú možno iba veľmi príbuzní ľudia.

Typický hollywoodsky vzťah. Môžeš iba dve veci: buď sa rozídeš so svojou láskou, potešíš milióny fanúšikov, no zlomíš srdce sebe aj svojmu chlapcovi a pridelia ti ďalšiu nálepku: tá, čo mu zlomila srdce; alebo sa to budeš snažiť ignorovať, s možnosťou, že obaja budete emocionálne na dne a možno sa aj tak rozídete.

Ani jedno nie je to, čo by som chcela. Vždy to končí rozchodom. Obdivujem všetkých hercov, spevákov, ktorí sú v manželstve. No väčšinou sú obaja už dávno za mediálnym stredobodom pozornosti. No Ash je len teraz nová zapálená hviezda. Bude ešte veľmi dlho žiariť, až do kým nepríde niekto mladší a "talentovanejší".

Snow in CaliforniaWhere stories live. Discover now