Smart ass 7

8.9K 302 9
                                    

Jó olvasást.     

Spinédzserek


A valóságnak minden bizonnyal különböző rétegei vannak, és ebben az esetben mindegyik rétegnek megvan a maga igazsága, és lehet, hogy ezek az egymásra épülő rétegek és egymásra épülő igazságok hozzák létre az úgynevezett valóságot, amit épp e miatt a sokféle réteg miatt nem lehet átlátni egészen, és ezért nem is lehet soha megérteni a maga teljességében."

A mondtad. A mondat ami cseng a fülemben megfejetlenül,rejtélyként. Valójában mi a valóság? A regényemben olvasandó zűrzavar szinte már kezdi átvenni a mindennapjaimat. És a gondolataim nagy részét. Életcélok,siker,pénz és sok-sok felszínes tényező. De valójában mi történik az emberekkel és a Világon? A szeretet miért tudja elvakítani a pénz és a hírnév? Pár új ruha darab képes mosolyt csalni az embert arcára,de szeretetet nem kaphatunk egy anyagtól. Akkor még is mitől vagy éppen kitől várunk el törődést? Vannak emberek akik menekülnek a valóság elől. Esetleg könyvekbe,más bőrébe bújva,a vallásukba vagy valamilyen függőségbe temetkeznek el. Vannak akik két lábon járnak a földön. Tisztán látják a dolgokat és reálisan hozzák meg a legkisebb,szint már-már lényegtelen döntéseket is. Melyik felfogás stílus lehet a legésszerűbb? Mi értelme szórakozottnak lenni,mikor életbe vágó dolgok folynak körülöttünk minden áldott percben? Talán mindennek van válasz a miértjére,csak alaposabban kéne látnunk mindent,nem elbújni a valóságot elhomályosító homályban. És a valóság olyan jó dolog lenne? A fájdalom,csalódás,háború s egyéb más undorító dolog. Szürke hétköznapot,változatlan gürizés szinte a semmiért. Mi értelme az életnek,ha a valóság nem is olyan fényes?

A mély gondolataim vezérként vették át az agyam minden egyes zegzúgát és tomboltak,őrjöngtek szinte fájdalmasan. Megráztam a fejem annak érdekében,hogy kirázzam magamból a filozófiát,mintha ha ez működne. Kevésbé agyalva folytattam a kellemes sétámat Felicité otthona felé. Percekkel később megpillantottam egy családias,egyszintes ház kapujában integetve nekem. Ahogyan közeledtem felé,tisztán láttam a hatalmas vigyorát ami az arcán helyezkedett el.

-Szia!-Vontam magamhoz pár másodpercre majd hátra léptem és végig futtattam a szemeimet az öltözékén. Hasonlóan magasított derekú farmer volt rajta csak úgy mint rajtam. A felső testét csipke védte,barna haja lágy hullámokban omlott a vállára. Tipikus Felicité stílusnak mondanám.

-Helló,gyere beljebb!-Lépett egyet hátra ezzel helyet hagyva nekem,hogy gond nélkül át tudjam lépni a kaput. A kertben hatalmas medence helyezkedett el,pár fa székkel kiegészítve. Amin igazán meglepődtem az a hatalmas Brit zászló volt amit gond nélkül hullámzott mikor az enyhe szél elérte.

-Mi volt a suliban?-Ekkor már a konyhában ültünk egy-egy házilag készített limonádéval magunk előtt.

-Minden rendben volt.-Vigyorodtam el ahogyan arra gondoltam,hogy nem találkoztam számomra semelyik negatívumot sugárzó személlyel. Tág fogalomban Harryre gondoltam.

-Király. Huh,ma jött meg a bátyám Angliából végre,így nem kell egyedül lennem a házban. Kissé para volt éjszakánkén...Egyébként ezért nem mentem suliba,mert haza kellett fuvaroznom Lou-t.- Vonta meg a vállát vidáman míg én a szavait értelmeztem.

-Anglia?

-Aha,Anyával durván össze veszett így haza utazott a többi cuccáért.-Sóhajtott egy nagyon tehetetlenül és kezdett el dobolni az ujjbegyeivel a fa asztalon.

-Szóval ti angolok lennétek?Bocsi,csak az akcentusodon egyáltalán nem hallatszik.-Vontam fel a szemöldököm érdeklődően és át dobtam a lábamat a másikon.

Smart ass H.S. /Hun./ Bef.Where stories live. Discover now